پنجشنبه، 09 فروردین 1403 18:12
18661 سیاسی 1401/02/05 - 16:49

سخنگوی وزارت خارجه:

وین معطل پاسخ‌های آمریکاست

سعید خطیب‌زاده گفت: اگر آمریکا به موضوعات باقی‌مانده پاسخ داده بود الان همه در وین بودند و ما این تطویل مذاکرات را به نفع هیچ طرفی نمی‌دانیم.

به گزارش دیوان نیوز؛ سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری و درباره گفتگوهای ایران و عربستان گفت: این مذاکرات در بغداد با تلاش‌های دولت عراق انجام داده بود و تمهیدات و مساعدت‌های دولت عمان رو به جلو و مثبت برگزار شد و چارچوب‌هایی که از ابتدا پیش‌بینی شده بود، مورد بررسی قرار گرفت و گفت‌وگوها جدی بود؛ اگر مذاکرات به سطح سیاسی ارتقا پیدا کند شاهد پیشرفت‌ در چارچوب مذاکرات خواهیم بود.

به گفته خطیب زاده مذاکرات هنوز در نقطه دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان قرار ندارد.

پنجمین دور گفتگو میان نمایندگان عالی جمهوری اسلامی ایران و عربستان، سوم اردیبهشت در بغداد، پایتخت عراق برگزار شد.

پیش از این چهار دور مذاکره میان ایران و عربستان با میانجیگری عراق در بغداد برگزار شده و شرکت‌کنندگان در آن این مذاکرات را سازنده خوانده و از برگزار کردن مذاکرات بیشتر خبر دادند.

این مذاکرات پس از ۵ سال از قطع روابط دیپلماتیک دو کشور شکل گرفته و ایران ادامه این گفتگوها را مشروط به «جدیت عربستان» دانسته است.

فواد حسین، وزیر امورخارجه عراق در مصاحبه‌ای تایید کرد مذاکرات جاری در بغداد میان ایران و عربستان مثبت ارزیابی شده است.

آمریکا به موضوعات باقی‌مانده پاسخ می‌داد، همه در وین بودیم
سخنگوی وزارت خارجه درباره مذاکرات وین نیز گفت: در گفت‌وگوها آنچه که مربوط به ایران، اتحادیه اروپا روسیه و چین بوده تمام شده است. هماهنگ‌کننده گفت‌وگوها آنچه که باقی مانده بین ایران و ایالات متحده را از طریق خود در حال پیش بردن است؛ البته هر دو طرف ایران و اتحادیه اروپا یعنی آقای امیرعبداللهیان و آقای بورل، در این امر مشترک بودند که این تنفس طولانی شدن تنفس به نفع گفت‌وگوها نیست و مناسب است که هرچه زودتر این تنفس با یک دیدار حضوری تازه شود.

سعید خطیب زاده همچنین درباره تاریخ بعدی مذاکرات وین گفت: آقای مورا و باقری هر دو در گفت‌وگوهای منظم گاه روزانه هستند و با هم در ارتباطند و پیام‌هایشان رد و بدل می‌شود و این‌که ملاقاتی فرای این انجام شود توافقی بوده که بین امیرعبداللهیان و بورل انجام شده ولی هنوز تاریخی برای این قضیه روشن نشده است.

دور هشتم مذاکرات وین که از ۶ دی و با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ از سر گرفته شد با اعلام جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اروپا از ۲۰ اسفند بر سر برخی مسائل باقی مانده تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.

بنا به گفته محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی، مباحث فنی مذاکرات وبن مشخص شده و تنها موضوعات سیاسی باقی مانده که مربوط به وزارت امور خارجه است.

با این وجود دو روز پیش «لیندا توماس گرینفیلد»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد ضمن انکار مسئولیت واشنگتن در ایجاد وقفه در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین تلاش کرده تهران را مقصر حاصل نشدن توافق در هفته‌های گذشته نشان دهد.

گرینفیلد گفت: «ما به توافق نرسیده‌ایم و ممکن است به آن نقطه نرسیم. دنیا خواستار اقدام در این زمینه است و این ایران است که جلوی تلاش‌ها را سد کرده است.»

به گفته سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان، اگر آمریکا پاسخ به موضوعات باقیمانده داده بود الان همه در وین بودند؛ وین معطل پاسخ‌های آمریکاست و ما این تطویل مذاکرات را به نفع هیچ طرفی نمی‌دانیم.

انتقال سانتریفیوژها بعد از خرابکاری، با اطلاع آژانس انجام شد
سعید خطیب زاده درخصوص انتقال سانتریفیوژها از کرج به نطنز گفت: ایران عضو ان. پی. تی است و معاهده عدم اشاعه را پذیرفته و انتقال سانتریفیوژها بعد از خرابکاری با اعلام و اطلاع آژانس، به محل امنی صورت گرفته است.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه، ایران در چهارچوب معاهده عدم اشاعه این اجازه را دارد که در چارچوب نیازهای خود هر اقدامی را زیر نظر آژانس انجام دهد.

گفتنی است، بیست و پنجم فروردین و بر اساس برنامه ریزی جدید در سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران، دستگاه‌های ویژه تولید روتور و بیلوز از مجموعه صنعتی کرج به مجتمع شهید مهندس احمدی روشن در نطنز منتقل شده است.

با انتقال و نصب تجهیزات در محل جدید از روز گذشته و پس از خارج شدن ماشین آلات از مهر و موم آژانس، فرآیند تولید قطعات سانتریفیوژ در سایت نظنز آغاز شد.

فعالیت‌های نظارتی آژانس در محل جدید تغییری نخواهد کرد و بر اساس روال جاری، تصاویر دوربین های نظارتی به این نهاد تحویل نمی شود.

رفت و آمد دیپلمات های طالبان به تهران ربطی به شناسایی دولت این گروه ندارد
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در توضیح گزارش‌ها مبنی بر پذیرش حداقل یک دیپلمات طالبان در سفارت افغانستان در تهران گفته است که رفت و آمد دیپلمات‌ها میان دو کشور بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی امری عادی است و ربطی به شناسایی هیات حاکمه جدید افغانستان و موضوعات دیگر ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه گفت که سفارت افغانستان در ایران به دلیل حضور میلیون ها مهاجر ماهانه پذیرای ده ها هزار مراجعه کننده است، این یعنی این سفارت برای رسیدگی به امور شهروندان خود به تعداد زیادی کارمند نیاز دارد، به خصوص در بخش کنسولی و ما باید کمک کنیم فعالیت های این بخش در سفارت افغانستان در تهران متوقف نشود.

برخی منابع خبری صبح امروز از ورود یک دیپلمات دولت طالبان به تهران برای فعالیت در سفارت افغانستان خبر داده اند.

تاکنون کشورهای پاکستان، روسیه، چین، ترکمنستان و ازبکستان نیز دیپلمات‌های طالبان را پذیرفته‌اند، اما هیچکدام از این کشورها دولت کابل را به رسمیت نشناخته‌اند.

نگرانی ایران درباره تنش‌های مرز دوغارون به هیات حاکمه افغانستان اعلام شد
سعید خطیب زاده با اشاره به تنش‌های ایجاد شده میان ایران و افغانستان در مرز دوغارون، بیان داشت: مرزداران غیور ما در مرزهای ایران و افغانستان به جهت اوضاع داخلی افغانستان ،ناآشنایی احتمالی برخی از مامورین مرزی که هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان در مرزهای ایران مستقر کرده است با خویشتن داری رفتار کرده است.

دو روز پیش و در پی انجام برخی فعالیت های خارج از چهارچوب و قواعد مرزی از سوی نیروهای وابسته به طالبان در محدوده نقطه صفر مرزی دوغارون در خراسان رضوی، این مرز مهم تجاری بسته اعلام شد.

مرتضی مجردی رئیس اداره ترانزیت راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی اعلام کرد پس از انجام گفتگو بین مسئولان مرزی ایران و افغانستان، گذرگاه دوغارون - اسلام قلعه در مرز دو کشور ظهر یکشنبه بازگشایی شد.

با وجود حل موضوع اما به گفته سخنگوی وزارت خارجه کشورمان این موضوع و تکرار این موضوع جای نگرانی دارد؛ ضمن اینکه مرزداران ما دستور و ماموریت دارند که از هرگونه تردد غیر قانونی توسط هر کسی جلوگیری کند. در عین حال ما همواره آمادگی داریم که تعالیم لازم را به مرزداران افغانستان در خصوص شناسایی نقاط مرزی و رفتار حرفه‌ای در مرزها بدهیم. ایران در این زمینه نگرانی جدی دارد و ما این را به هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان اعلام کردیم.



  1. تانژانت زاويۀ تغييرات قلعه‌نویی صفر است / فرصت‌سوزی یکسالۀ تیم‌ملی!
  2. واحد سوم گازی نیروگاه ‌گهران به شبکه برق کشور متصل شد
  3. مدیریت تغییر اقلیم و گسترش اقتصاد سبز، راهبرد اصلی دولت
  4. بیش از ۵۷ هزار بازدید از شروع طرح سلامت نوروزی انجام شد
  5. دستگاه‌های امدادی البرز در آماده‌باش
  6. تعریف بسته‌های سرمایه‌گذاری در مدیریت شهری کرج
  7. ارائه ۲۸ هزار خدمت امدادی توسط هلال احمر البرز
  8. کاهش ۶۷ درصدی شعب نامتعارف
  9. نظامی‌گرایی اقتصادهای اروپایی
  10. وزیر دفاع پاکستان برای طالبان افغانستان خط و نشان کشید
  11. کلیت مجلس دوازدهم انقلابی است
  12. کاهش رکود تورمی مسکن با اقدامات دولت سیزدهم
  13. کاهش ۱۰۰ درصدی تصادفات درون شهری در البرز
  14. روبینیو 9 سال به زندان خواهد رفت!
  15. وار تا 20 روز آتی به ایران می‌آید
  16. آب، منبع استراتژیک کلیدی تهدیدات امنیت جهانی
  17. افزایش ۲ برابری کارت آزاد جایگاه‌های سوخت در نوروز
  18. شناگر اصفهانی رکورد ملی خود را جابه‌جا کرد
  19. برگزاری اولین گردهمایی مشترک رؤسای هیئت‌ها، انجمن‌های ورزشی و  مسئولان کمیته‌های پارکور کشور
  20. درهای نمایشگاه رسانه های ایران باز شد
  21. افزایش دو و نیم برابری بودجه فرهنگی شهرداری کرج
  22. آیین تحلیف اعضای هیئت منصفه مطبوعات البرز برگزار شد
  23. گرم‌ترین آذر ۳۳ سال اخیر کشور ثبت شد
  24. خواص بسترساز مشارکت حداکثری در انتخابات شوند
  25.  روایت تکراری اختلاف و التهاب
  26. یک هشتم لیگ قهرمانان آسیا؛مشابه ولی متفاوت
  27. نقش «اقتصاد مقاومتی» در عبور از تنگنای تحریم
  28. ابراز شادی و خوشحالی بعد از پیروزی، جُرم محسوب می‌شود ؟!
  29. به بهانه آغاز دوباره مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران
  30. زمین چمن مصنوعی روستای خورچان افتتاح شد
  31. «حمل و نقل» پیش شرط بهبود وضعیت صادرات و واردات در کشور
  32. تاج منتسب به سپاه است؟
  33. توافق با عراق برای تامین ۵۰ میلیون متر مکعبی گاز در روز
  34. بیست و یکمین جشنواره تولید ملی - افتخار ملی با حضور مقامات کشور
  35. افزایش قیمت خودسرانه قالیشویی و خشکشویی ممنوع است
  36. سهمیه جدید وام ۲۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن ابلاغ شد
  37. ۵۰۰ میلیون مسدوی خودروهای وارداتی آزاد شد
  38. انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان ۴ کمیسیون گردشگری اتاق‌های بازرگانی ایران، البرز، اصفهان و قم
  39. زمان واریز عیدی کارمندان اعلام شد
  40. زمان واریز اعتبار تشویقی کالابرگ به حساب‌ها