به گزارش پایگاه خبری دیوان نیوز؛ دکتر «شهاب مستوفی» -معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز- اظهار کرد: با توجه به احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال، همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری(کنهها)، ضروری است عموم مردم بویژه گروههای در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، کشاورزان و بویژه روستائیان و عشایر که بهنحوی با دام سر و کار دارند و همچنین شهروندانی که برای تفریح به اطراف شهرها و گردشگاههای طبیعی میروند موارد بهداشتی را رعایت نمایند.
وی افزود: مردم گوشت مصرفی خود را صرفاً از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی مجاز که تحت نظارت دامپزشکی و مرکز بهداشت هستند، تهیه و هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل، از دستکش استفاده کنند، همچنین ضمن خودداری از خرید گوشتهای بدونمهر دامپزشکی، از کشتار دام در خارج از کشتارگاهها نیز پرهیز نماینند.
دکتر مستوفی در ادامه افزود: همچنین ضمن خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری شده و سپس مصرف شود)، از مصرف جگر به صورت خام (جگر خریداری شده باید به مدت حداقل 48 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس مصرف شود) نیز باید پرهیز شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز تصریح کرد: باید اصول بهداشتی رعایت شود و کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت از از وسایل حفاظت فردی استفاده کنند، همچنین هنگام پشمچینی دامها، بهرهگیری از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظتکننده ضروری است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: از استراحت در مراتع و کوهستانها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن مثل زیرانداز باید اجتناب شود، همچنین برای کاهش جمعیت کنهها باید سمپاشی بدن دام و اصطبلهای روستایی با سموم مخصوص دامپزشکی انجام گیرد.
شایان ذکر است؛ تب خونريزیدهنده كريمه كنگو، یک بيماری خونريزیدهنده تبدار حاد ویروسی است كه توسط گونهای از كنه ها منتقل میشود. همچنبن با وجود اینكه بيماری مخصوص حيوانات است، موارد تکگير و همهگيریهای ناگهانی اينبيماری در انسان نيز اتفاق میافتد، شيوع بيماری بيشتر در ماههای گرم سال و همزمان با فصل فعاليت كنههاست.