16319 ورزشی 1400/11/06 - 11:03

چرا از آقازادگان و دامادها در میادین ورزشی خبری نیست!؟

علیرغم حضور پررنگ آقازاده ها و دامادها در نظام اداری‌و سیاسی ایران، اما در تیم ها و میادین و رقابت های ورزشی هیچ اثری از این دردانه ها نیست.

به گزارش دیوان نیوز؛ غلامرضا مصدق در یادداشتی نوشت: علیرغم حضور پررنگ آقازاده ها و دامادها در نظام اداری‌و سیاسی ایران، اما در تیم ها و میادین و رقابت های ورزشی هیچ اثری از این دردانه ها نیست. چرا از آقازادگان، دامادها و افراد ضعیف و بیسوادی که با ریاکاری و چاپلوسی مناصب را بی تناسب با توانائی هایشان اشغال می‌کنند در میادین ورزش خبری نیست؟. آیا عدم حضور افراد مذکور در ورزش ناشی از تعهد و انصاف بالای آنهاست، که مناصب نامتناسب با توانائی هایشان را قبول نمیکنند؟ یا اینکه ماهیت ذاتی میادین ورزشی به گونه ای است که حتی تصور حضور در چنین عرصه ای را هم به این بزرگواران نمیدهد؟

حقیقت این است که عدم حضور افراد مذکور در میادین ورزشی از تقوا و تعهد آنها نیست، این ماهیت و مناسبات خاص حاکم بر میادین و رقابت های ورزشی است که حضور آنها را بلاموضوع و ناممکن می‌کند. میادین ورزش بر خلاف میادین ديگر، براي بررسي عملكردها استانداردهای عددی دقیقی دارد. ورزشکاران با عدد و رقم مثل معیارهای "صدم ثانیه"، جلوی چشم هزاران و میلیونها بیننده ارزیابی می‌شوند. تیم های ورزشی با تعداد امتیازی که به دست می آورند، جایگاهشان نسبت به دیگر تیم‌ها میلیمتری مشخص میشود. ورزشكار اگر با زحمت و تحمل سختي زياد به مسابقات انتخابي برسد، در صورت ناتواني مقابل حريفان در همان مرحله انتخابي حذف ميشود. حضور در ميادين ورزشي مستلزم دارا بودن استعداد ذاتی، سالها تمرين، ممارست و سختی کشیدن است. بر خلاف دیگر عرصه ها، در صورت حضور رانتي آقازادگان و دامادها در میادین ورزش، به هنگام مسابقه جلوي چشم تماشاچيان، هيچ كمكي از آقاها و پدر زنها برای گرفتن امتیاز از حریفان ساخته نيست.

داوران با ضوابط شفاف، عملكرد ورزشكاران را قضاوت ميكنند. تماشاچيان علاوه بر ارزيابي ورزشكاران، عملكرد داوران در قضاوت را هم ارزيابي ميكنند. اگر داوری حتی سهواً در قضاوت مرتکب اشتباه شود، حیثیت حرفه ای او خدشه دار میشود. قوانین بازی ها چنان شفاف و همه فهم هستند، که حتی بچه ها هم متوجه رعایت و عدم رعایت آنها می‌شوند.

در تنها جائی که بدون پرده پوشی و شرمساری از خارجی ها با دستمزدهای نجومی استفاده می‌کنیم، ورزش است. در حالیکه در دیگر عرصه ها، مثل صنعت خودروسازی حتی تصور استفاده از خارجی ها بعنوان مدیر غیر ممکن و در حد ذنب لايغفر است.

اخیراً سه تیم باشگاهی فوتبال ایران به دلیل عدم رعایت ضوابط کنفدراسیون آسیا از جمله ارائه اطلاعات غلط، از شرکت در مسابقات بین المللی کنار گذاشته شدند، در حالیکه چنین رویدادی برای هیچ یک از سازمانهای اداری و سیاسی و بنگاههای اقتصادی ما که بصورت ارگانیک در هیچ فدراسیون یا سازمان بین المللی عضو نیستند قابل تصور نیست، بنابراین آنها می‌توانند فارغ البال از هرگونه نظارت بین المللی بصورت نامحدود تمامی ضوابط را زیر پا بگذارند و هر چه میخواهند اطلاعات غلط ارائه دهند، بی آنکه مشکلی برایشان ایجاد شود.

به دلیل همین ویژگی ماهیت میدانهای ورزشی است، که علیرغم مشکلات عدیده فعلی کشور، ورزشکاران و تیم های ورزشی های ایران به مراتب و درجاتی رسیده اند که در دیگر عرصه ها خوابشان را هم نمی بینیم، به عنوان نمونه، تیم ملی فوتبال ایران سالهاست که در رنگینک فیفا با وجود تيم هاي كره جنوبي، ژاپن و استرليا، تیم اول آسیاست. در آخرین مسابقات جهانی کشتی، ایران فقط به دلیل یک امتیاز کمتر نایب قهرمان جهان شد، در حالیکه رقبای اصلی ما آمریکا و روسیه بودند. تیم ملی والیبال ایران‌ نه تنها تیم اول آسیا، بلکه سالهاست که جزء ١٠ تيم برتر جهان است.

این سخنان به معنای مبرا بودن ورزشکاران و میادین ورزشی ما از عیب و نقصان نیست، اما اگر دیگر عرصه های کشور ما دارای ویژگیهای میادین ورزشی بودند، وضع ما به مراتب بهتر بود. آیا امکان حاکم کردن مناسبات ورزش بر دیگر سازمانهای ما هم وجود دارد؟ جواب، فعلاً امکان پذير نيست، چون با تمام توان به عمد یا به سهو، فضای رقابتی و کارآمدی را در عرصه های دیگر مسدود کرده ایم، اما ماهیت خاص میادین ورزشی به ما اجازه مسدود کردن رقابت و کارآمدی در اين عرصه را نميدهد و الا ورزش هم ناکارآمد شده بود.



  1. دستگیری ۲۳ نفر از اعضای شرکت های هرمی در ساوجبلاغ ‏
  2. دختر شهید سلامی: ترور شبانه فرماندهان و دانشمندان نشانه عجز و درماندگی دشمنان است
  3. بزرگداشت شهدای اقتدار در مصلی تهران با حضور سران قوا/ دیدگاه مقامات درمورد جنگ ۱۲ روزه
  4. ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال و تهران - قزوین
  5. سرلشکر موسوی: پاسخ ما به هر شرارت دشمنان، کوبنده‌تر از قبل خواهد بود
  6. ادعای ترامپ: مانع نابودی نیویورک توسط شهردار «دیوانه کمونیست» خواهم شد
  7. رضاییان با استقلال تمدید کرد؛ قلی‌زاده آبی‌پوش شد
  8. نونو مورایس کیست؟ / شاگرد سابق مورینیو روی نیمکت استقلال
  9. به بهانه آغاز تمرینات تیم فوتبال امید؛ باشگاه‌ها هوای امیدها را در راه المپیک داشته باشند
  10. صف فروش در بورس در حال کوتاه شدن است/ بهبود بازار سرمایه در روزهای آینده
  11. آسوشیتدپرس: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان در ایران حضور دارند
  12. شلیک سه فروند موشک از نوار غزه به سمت شهرک صهیونیستی سدیروت
  13. واکنش برانکو به یک سوال تکراری؛ وقتی پرسپولیس سرمربی دارد، کجا بیایم؟
  14. خبرگزاری ترند: پزشکیان به جمهوری آذربایجان سفر می‌کند
  15. هوای تهران پنج درجه خنک‌تر می‌شود
  16. ایران و غزه؛ محور مذاکرات ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید
  17. تمدید لغو پروازها در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ چهارشنبه
  18. وطن‌فروشی در ذات ایرانی نیست
  19. دستگیری ۵۰ تروریست و مزدور صهیونی در سیستان و بلوچستان
  20. عراقچی: ایران حق خود را جهت شناسایی متجاوز و پرداخت خسارت پیگیری می‌کند
  21. اتحادیه اروپا: از آتش‌بس ایران و اسرائیل حمایت می‌کنیم/ضرورت جلوگیری از تشدید تنش در منطقه
  22. محکومیت حمله به تأسیسات شیمیایی ایران در نشست ویژه سازمان منع سلاح‌های شیمیایی
  23. دنیامالی: همه تلاش ما برگزاری رویدادهای ورزشی در موعد مقرر است
  24. سه بیمارستان نوساز البرز در آستانه تکمیل
  25. غیبت آمریکا در نشست سازمان ملل برای مبارزه با فقر و گرسنگی
  26. به استقبال فصل فشرده لیگ برتر در سال جام‌جهانی؛ باشگاه‌ها کمربندها را محکم ببندند
  27. کلید استقلال جدید در دستان ساپینتو/ خریدها با ورود مربی پرتغالی رونمایی می‌شوند
  28. هشدار سازمان تجارت جهانی درباره «اختلال شدید» در نظم تجاری
  29. تمدید لغو پروازهای داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ سه شنبه
  30. موسسه اعتبارسنجی «فیچ»: رشد اقتصادی جهان به‌شدت کُند می‌شود
  31. به بهانه حضور تیم ملی فوتبال در تورنمنت کافا؛ یک شروع معمولی در راه جام‌جهانی
  32. همبستگی ایجاد شده، فرصتی برای حل مشکلات اساسی و تغییر ریل اداره کشور است
  33. زاینده رود بامداد سه‌شنبه بازگشایی می‌شود
  34. حضور رئیس جمهوری در مراسم گرامیداشت سپهبد شهید باقری؛ پزشکیان: مردم باید با افکار و دیدگاه‌های افرادی مثل شهید باقری آشنا شوند
  35. آلمان خواستار همکاری سایبری با رژیم صهیونیستی شد
  36. تصویب تعویق یک هفته‌ای محاکمه نتانیاهو در دادگاه قدس اشغالی
  37. تربیت کودکان عاشورایی برای پاسداری از آینده کشور
  38. دستور استاندار البرز برای شناسایی کاستی ها
  39. مشاوران املاک غیرمجاز دخیل در تغییر کاربری اراضی البرز
  40. ضربه جنگ ۱۲ روزه به اکران «پیرپسر»