ورود فناوری هوش مصنوعی در پروژههای پالایش و پخش
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در برنامهریزی برای بهکارگیری فناوری هوش مصنوعی در پروژههای پاییندستی صنعت نفت پیشرو است.
وزیر ارتباطات:
اختلال در اینترنت کشور برطرف شد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلامکرد: ساعت ۱۴ و ۳۹ دقیقه امروز (سه شنبه) اختلال در مسیر ورودیهای اینترنت کشور برطرف شد و هماکنون همه ظرفیت شبکه فعال است.
هوش مصنوعی و پایان مشکلات شایع بیماران دارای محدودیتهای حرکتی
مخترع تخت هوشمند با قابلیت جلوگیری از زخم بستر گفت: این تخت قابلیت ماساژ آرامشبخش، تنظیم نور و رنگ محیط، تنظیم دما و رطوبت بدن و تنفس سنجی است.
ششمین جایزه بینالمللی دکتر کاظمی به دو دانشمند آلمانی و اتریشی رسید
پروفسور توماس براون، دانشمند برجسته در حوزه سلولهای بنیادی از کشور آلمان و دکتر نیکولاس ریورون، دانشمند جوان برجسته در زمینه جنین آزمایشگاهی از کشور اتریش به طور مشترک، به عنوان برگزیدگان ششمین دوره جایزه دکتر کاظمی در جشنواره تحقیقاتی بینالمللی رویان معرفی شدند.
تمرکز کنگرههای دوگانه سال ۱۴۰۳ پژوهشگاه رویان بر هوش مصنوعی و مهندسی سلول
بیست و پنجمین کنگره بینالمللی پزشکی تولیدمثل رویان و بیستمین کنگره بینالمللی فناوری سلولهای بنیادی رویان با تمرکز بر هوش مصنوعی و مهندسی سلول، ۷ تا ۹ شهریور در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
تولید سیبزمینیهای مقاوم به بیماریهای قارچی
یک پژوهشگر ایرانی بر اساس دستاوردهای منتج از رساله دکتری خود به تکنیکی برای تولید سیبزمینیهای مقاوم به بیماریهای قارچی دست یافت.
مدیرکل هوشمندسازی و فناوریهای نوین توانیر خبر داد:
تحقق ۱۴۱۲ مگاوات کاهش مصرف ادارات با اجرای برنامههای مدیریت مصرف
مدیرکل هوشمندسازی و فناوریهای نوین شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: یکهزار و ۴۱۲ مگاوات کاهش مصرف ادارات با اجرای برنامههای مدیریت مصرف محقق شد.
انتخاب قطبهای بهینهسازی مصرف گاز کشور در ۲ بخش
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران قطبهای بهینهسازی مصرف گاز کشور در صنعت قند و شکر و بخش کشاورزی را معرفی کرد.
معاون مرکز توسعه تجارت الکترونیکی:
یک میلیون و ۲۰۰ هزار گواهی امضای الکترونیکی تا پایان بهار ۱۴۰۳ صادر شد
معاون زیرساخت کلید عمومی و امنیت اطلاعات تجاری مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار گواهی امضای الکترونیکی در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۳ در زیرساخت کلید عمومی کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه در سال قبل بیش از ۶۵.۵ درصد رشد داشته است.
تاکید سردار رادان بر استفاده از فناوری داخلی در تولید تجهیزات مورد نیاز پلیس
فرمانده کل نیروی انتظامی کشور با اشاره به نقش و اهمیت فناوری در برقراری امنیت، بر تداوم همکاری با سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران جهت تولید محصولات و تجهیزات مورد نیاز پلیس در مرز دانش، تاکید کرد.
انتشار مقاله بینالمللی بر مدل حفره اتفاقی توسط محققان امیرکبیر
اولین مقاله مروری بر مدل حفره اتفاقی در واکنشهای گاز-جامد غیرکاتالیستی جهان از سوی محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر انتشار بینالمللی یافت.
براساس گزارش سالانه نیچر ایندکس
ایران جایگاه ۳۲ پیشگامان پژوهش دنیا را کسب کرد
براساس نتایج گزارش ۲۰۲۴ پیشگامان پژوهش که از سوی نظام رتبهبندی نیچر ایندکس منتشر شده، جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای جهان به جایگاه ۳۲ دست یافته است که بهترین جایگاه کشورمان در حوزه موضوعی فیزیک با جایگاه جهانی ۲۸ بوده است.
دستیابی پژوهشگاه ابنسینا به دانش فنی ساخت پانسمان زخم آلترازیل
دانشیار پژوهشی گروه نانو بیوتکنولوژی پژوهشگاه ابن سینا جهاد دانشگاهی از پایان آخرین طرح گروه نانو در «دستیابی به دانش فنی ساخت پانسمان پودری زخم آلترازیل مبتنی بر تکنولوژی نانوفلکس خبر داد.
بازدید وزیر کشور از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران بازدید و بر تقویت همکاریها با این سازمان تاکید کردند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان خبر داد:
بنیاد ملی نخبگان در حال شکلدهی به نظام مدارس «شهابی» است
قائم مقام بنیاد ملی نخبگانی گفت: بنیاد در حال شکلدهی به نظام رتبهبندی مدارس شهابی در همکاری با آموزش و پرورش است، یعنی این مدارس رتبهبندی خواهند شد و از مدارس برتر حمایتهای ویژهای از جهات زیرساختی، اعتباری و مالی صورت خواهد گرفت.
تعداد کاربران پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به ۵۰ میلیون نفر رسید
مدیرکل دفتر پایش و نظارت بر پیادهسازی دولت الکترونیکی گفت: از جمعیت ۶۱ میلیون نفری کاربران بالای ۱۸ سال که مشمول استفاده از پنجره ملی خدمات دولت هوشمند هستند، ۵۰ میلیون نفر، معادل ۸۲ درصد، به این سامانه متصل شدهاند.
رئیس سازمان نصر کشور تاکید کرد؛
بررسی چالشهای حوزه فناوری در رویداد فناوری اطلاعات
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور (نصر) با اشاره به اینکه چالشهای حوزه فناوری در رویداد روز ملی فناوری اطلاعات بررسی خواهد شد، گفت: در رویداد فناوری اطلاعات از رئیس جمهور و نامزدهای پست وزارت ارتباطات دعوت کردیم تا از نزدیک با چالشهای حوزه فناوری اطلاعات آشنا شوند.
ساخت دوربینی برای شکار ماده تاریک
دانشمندان در حال ساخت دوربینی برای شکار ماده تاریک نامرئی هستند که تابستان ۲۰۲۴ را برای راهاندازی نمونه اولیه این دستگاه در نظر گرفتهاند.
واکاوای مسائل علوم شناختی در شماره پنجم «خردورزی»
«تهاجم شناختی در کمین» موضوع پنجمین شماره از فصلنامه علمی خردورزی است که بهتازگی منتشر شده و میخواهد به این پرسش اساسی پاسخ دهد که چرا غفلت از علوم شناختی، جوامع مختلف را استعمارزده میکند.
وزیر ارتباطات: ایران بزودی در بین ۲۰ کشور برتر سرعت اینترنت ثابت قرار میگیرد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با فراگیری اینترنت فیبرنوری در بین مردم، به زودی ایران در بین ۲۰ کشور برتر در جهان از نظر سرعت اینترنت ثابت قرار خواهد گرفت.
سند ملی هوش مصنوعی ابلاغ شد
سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا به نهادهای ذیربط ابلاغ شد.
معاون آموزشی وزارت علوم خبر داد:
ورود هوش مصنوعی به واحدهای درسی همه رشتههای دانشگاهی
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از مهرماه امسال ۲ واحد درسی برای آشنایی دانشجویان با هوش مصنوعی در واحدهای درسی تمام رشتهها در نظر گرفته شده که گذراندن آن برای دانشجویان گروه فنی و مهندسی الزامی است.
تیم ملی رباتیک ایران مرداد به مسابقات جهانی رباتیک۲۰۲۴ اعزام میشود
سرپرست تیم رباتیک دانشآموزی کشور از اعزام تیم ملی رباتیک ایران به مسابقات جهانی این رقابتها در پکن در مردادماه امسال خبر داد.
کارخانه «هوش مصنوعی» در اصفهان ایجاد میشود
عملیات ایجاد کارخانه «هوش مصنوعی» روز یکشنبه در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان آغاز شد.
مرکز ملی فضای مجازی:
گزارشی از اختلال در ارائه خدمات ارتباطی نداشتهایم
مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرد: ایران به دلیل تحریمها، از سرویسهای مایکروسافت استفاده نمیکند، سرویسهای بومی از مدتها قبل جایگزین سرویسهای خارجی شدهاند و تاکنون گزارشی از اختلال در ارائه خدمات نداشتهایم.
نقص در بهروزرسانی محتوا، عامل اختلال گسترده در سیستمهای رایانهای جهان
جورج کورتز، مدیرعامل شرکت امنیت سایبری «کراود استرایک» با انتشار اطلاعیهای نقص در بهروزرسانی محتوا برای کامپیوترهای با میزبانی ویندوز را عامل اصلی اختلال در سیستم مایکروسافت اعلام و تاکید کرد این اختلال یک حادثه امنیتی یا حمله سایبری نبوده است.
یافته محققان؛
تغییر اقلیم، بروز و شدت پدیده النینو را افزایش میدهد
سه دانشمند آلمانی با کمک مدل جامع اقلیم کره زمین (CESM۱) پی بردند در صورت ادامه وضعیت فعلی انتشار گازهای گلخانهای، شاهد بروز رویدادهای شدیدتر و بیشتر پدیده نوسانات جنوبی النینو خواهیم بود که به کاهش بارندگی در کانادا و آمریکا و افزایش گرما در این مناظق منجر خواهد شد.
هفدهمین جشنواره بینالمللی حرکت برگزار میشود
هفدهمین جشنواره بینالمللی حرکت با تاکید بر هم افزایی، تکثیر ایدههای خالق و ایجاد انگیزه برگزار میشود.
اصفهان میزبان دانشآموزان ۴۳ کشور در المپیاد جهانی فیزیک است
دبیر کل المپیاد جهانی فیزیک ۲۰۲۴ گفت: ۱۹۸ دانشآموز نخبه از ۴۳ کشور در پنجاه و چهارمین دوره این المپیاد که در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار خواهد شد، شرکت میکنند.
بومیسازی میکروسکوپ تصویربرداری فازی
«طراحی و ساخت میکروسکوپ تصویربرداری کمی فازی» با حمایت ستاد توسعه فناوریهای اپتیک و کوانتوم و تلاش پژوهشگران و متخصصان این حوزه به سرانجام رسید.
هوش مصنوعی به کمک دانشجویان میآید
تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان گفت: ربات گفتوگوی مبتنی بر هوش مصنوعی، به عنوان دستیار هوشمند میز خدمت الکترونیکی سازمان امور دانشجویان، راه اندازی شد.
احساس تنهایی خطر سکته مغزی را افزایش میدهد
حاصل یک پژوهش نشان میدهد احساس تنهایی خطر سکته مغزی را افزایش میدهد.
نتایج یک پژوهش علمی؛
زبالههای پلاستیکی چرخه کربن دریایی را مختل کرده است
یک پژوهش علمی نشان می دهد که بیشتر ضایعات پلاستیکی که رها شده در محیط زیست به خاک ختم میشوند اما نزدیک به یک سوم به محیط دریایی نفوذ و اثرات جبرانناپذیری بر اکوسیستمها ایجاد میکنند علاوه بر این، زبالههای پلاستیکی با چرخه کربن دریایی تداخل ایجاد و تغییرات آبوهوایی را تشدید میکنند.
تصویب یازدهمین قطعنامه سازمان ملل برای مقابله با گرد و غبار به پیشنهاد ایران
تصویب قطعنامه دهه سازمان ملل متحد برای مقابله با توفانهای گرد و غبار
قطعنامه «دهه سازمان ملل متحد برای مقابله با توفان های گرد و غبار» روز چهارشنبه به وقت محلی ( ۱۰ جولای ۲۰۲۴ برابر با ۲۰ تیرماه ۱۴۰۳ ) در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اجماع جهانی به تصویب رسید.
اخترشناسان پی بردند؛
وجود بخار آب در جَو یک سیاره فراخورشیدی زحل
اخترشناسان شواهدی مبنی بر وجود بخار آب در جَو یک سیاره فراخورشیدی داغ زحل، به نام اِسمرتریوس، یافتند.
شرکت ارتباطات زیرساخت: وضعیت اینترنت بینالملل عادی شد
شرکت ارتباطات زیرساخت در پی قطعی فیبر که منجر به افت اینترنت در کشور شده بود، از عادی شدن وضعیت ارتباطات بینالملل خبر داد.
ربات انساننمای ایرانی به مسابقات جهانی ربوکاپ هلند اعزام میشود
سرپرست تیم اعزامی رباتیک دانشگاه خاتم، از اعزام ربات انسان نمای ایرانی به مسابقات جهانی ربوکاپ هلند در تیرماه جاری خبر داد.
براساس برنامه هفتم توسعه؛
رتبه جهانی ایران در تولید علم باید به ۱۴ برسد/ سهم پژوهش از بودجه
در برنامه هفتم توسعه هدفهای کمی از جمله رسیدن به رتبه ۱۴ جهانی انتشار مقالات تا اختصاص ۱۵ درصد از بودجه دانشگاهها به امور پژوهشی مورد تاکید قرار گرفته است.
سنجش بهرهوری انتشار مقالات پژوهشگاههای ایران در پایگاههای WOS و ISC
رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام از سنجش بهرهوری کمی و کیفی انتشار مقالات مؤسسات پژوهشی کشور در دو پایگاه بینالمللی «وب آو ساینس» و استنادی علوم جهان اسلام (ISC) خبر داد و گفت: این سنجش بر مبنای نتایج رتبه بندی اعلامی سال 1402 صورت گرفته است.
رئیس پارک فناوری پردیس خبر داد:
برگزاری رویداد بین المللی «المپیک فناوری» با حضور نخبگان ایران و جهان
رئیس پارک فناوری پردیس از برنامهریزی این مجموعه برای برگزاری رویداد بینالمللی «المپیک فناوری» در حوزههای گوناگون فناوریهای پیشرفته و نوظهور با مشارکت دانشجویان و دانشآموزان نخبه ایران و جهان در آبان ۱۴۰۳ خبرداد.
رونمایی از اولین پلتفرم متاورس ایرانی
همایش «کاربرد متاورس در ارتباطات» همراه با رونمایی از اولین پلتفرم متاورس ایرانی، ۴ مردادماه برگزار میشود.
رشد ۷۰ درصدی نمایه بینالمللی مجلات علمی در دولت سیزدهم
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پیش از دولت شهید رئیسی، ۱۰۱ مجله علمی ایرانی تحت نمایه بینالمللی بودند که در سه سال گذشته، ۷۲ مجله اضافه شد و ۷۰ درصد به مجلات تحت نمایه بینالمللی جمهوری اسلامی افزایش یافت.
وجود ۷۷۰ نمونه جانوری در کلکسیون جانوران دریایی واحد علوم و تحقیقات
در آستانه بیستسالگی کلکسیون جانوران دریایی آزمایشگاه بیولوژی دریا در واحد علوم و تحقیقات، نمونههای جانوری این کلکسیون به بیش از ۷۷۰ عدد رسیده است.
ایران در هوش مصنوعی؛رتبه نخست در شبکههای عصبی و سیستمهای چندعاملی
جمهوری اسلامی ایران از جهت تولیدات علمی بین پنج کشور عربستان، ترکیه، مالزی، پاکستان و مصر در دو شاخه شبکههای عصبی و سیستمهای چند عاملی رتبه نخست را دارد و در موضوع اول با ۹۵۰ مدرک در سال ۲۰۱۴ و ارتقای آن به ۲ هزار و ۲۰۷ مدرک در ۲۰۲۳ موفق شد سیر صعودی را بین کشورهای پیشرو اسلامی تداوم بخشد.
طراحی اپلیکیشن یادگیری زبان چینی با بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی
یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به طراحی و راه اندازی یک اپلیکیشن یادگیری زبان چینی با بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی شده است، روش آموزشی منحصر به فردی که بسته به دانش زبانی کاربر سطوح مختلفی از آموزش را ارائه می دهد.
پیشکسوتان علم ژنتیک تجلیل شدند/حضور دانشمندان ۱۵ کشور در کنگره امسال
«ششمین کنگره بینالمللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک همراه با جایزه ایده بازار ژنتیک ایران» با پیام رئیسجمهور منتخب آغاز به کار کرد و در آن از ۴ پیشکسوت و محقق علم ژنتیک ایران تجلیل و قدردانی شد.
نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ در قبضه زنان
سرپرست سازمان ملی سنجش و نظارت بر ارزشیابی نظام آموزش کشور گفت: در نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ در مجموع ۹۸۴ هزار و ۲۱۴ نفر داوطلب نامنویسی کردهاند که ۳۷ درصد داوطلبان را مردان و ۶۳ درصد داوطلبان را زنان تشکیل میدهند و مسنترین و جوانترین داوطلبان این آزمون نیز زن هستند.
کشف مسیر سیگنالدهی ناشناخته عامل میگرن در مغز
پژوهشگران «دانشگاه کپنهاگ» یک مسیر سیگنالدهی ناشناخته را در مغز کشف کردهاند که در بروز میگرن همراه با آئورا نقش دارد.
تاریخ ماموریت تاریخی اسپیسایکس مشخص شد
تاریخ ماموریت پولاریس داون، اولین ماموریت تجاری فضایی همراه با پیادهروی فضایی اعلام شده است و جرد آیزاکمن(Jared Isaacman) میلیاردر بار دیگر به فضا میرود.
پاسخ انجمن موبایل به اظهارنظر اخیر سازمان تعزیرات:
واردات موبایل «صرفاً از طریق نمایندگیهای اصلی»، فعلا محال است
در پی اظهارنظر سخنگوی سازمان تعزیرات در رابطه با ایجاد امکان واردات موبایل صرفاً از طریق نمایندگیهای اصلی، رئیس انجمن واردکنندگان موبایل این امر را ممکن ندانسته و معتقد است امکان اجرای چنین خواستهای عملاً ناممکن است.