چشمانداز بازار ۱۶ هزار میلیارد دلاری داراییهای توکنسازی شده؛ سهم ایران کجاست؟
از مسکن و هنر گرفته تا سهام و اوراق، توکنسازی داراییها میتواند شیوه سرمایهگذاری ما را متحول کند. توکنسازی با تقسیم داراییها به واحدهای کوچکتر و قابل معامله، بازار سرمایه را بهطور قابل توجهی تغییر میدهد. بر اساس پیشبینیها، ارزش بازار داراییهای توکنسازیشده در سال ۲۰۳۰ حداقل ۱۶ هزار میلیارد دلار خواهد شد. در ایران نیز سازمان بورس به توکنسازی داراییها توجه نشان داده است.
گفتوگو با کارگردان مستند «احمد»؛
هیچگاه به شایعات نپرداختهام/ تصویری صادقانه از حاج احمد
کارگردان مستند احمد با تاکید بر اینکه هیچگاه به شایعات نپرداخته یا به نظرهای خارج از محتوای فیلم توجه نکرده است، گفت: بیشتر با اتکا به اسناد جلو میروم و هیچگاه حکم صادر نمیکنم. این روند در بیشتر فیلمهای من دیده میشود.
لبخند جهان به سینمای ایران و سعید روستایی
سعید روستایی این روزها در تدارک جدیدترین ساخته خود است. فیلمی که برخی رسانههای سینمایی جهان از آن بهعنوان یکی از آثار حاضر در کن ۲۰۲۵ نام میبرند. پیشبینیای که حتی اگر در کن هم محقق نشود، با این میزان انتظار جهانی، اتفاقهای خوبی را طی سال آینده برای روستایی، سینمای ایران و البته مخاطبان رقم خواهد زد.
آثار دیدهنشده پیکاسو روی دیوار موزه هنرهای معاصر تهران رفت
نمایشگاه آثار «پابلو پیکاسو»، شاعر مطرح معاصر از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران با عنوان «پیکاسو در تهران» در این موزه افتتاح شد.
در نشست تخصصی «گرافیک و تصویرسازی» مطرح شد؛
خمسه نظامی؛ پلی میان ادبیات، تصویرسازی و فرهنگ ایران
استاد دانشگاه سوره با اشاره به اشعار حکیم نظامی، بیان کرد: هنرمندان ایرانی این گنجینه ارزشمند را در قالب نگارگری تصویر کردهاند که از مهمترین نمونههای آن، خمسه شاه طهماسبی است.
بزرگداشت «جناب دماوندی» پس از ۱۵۰ سال و اجرای «آوای خلیج فارس»
نخستین بزرگداشت «جناب دماوندی» پس از ۱۵۰ سال، برپایی نشست و کارگاههای پژوهشی در نمایشگاه موسیقی کودک، برگزاری ارکسترهای «راشاک» و «آوای خلیج فارس» از خبرهای امروز حوزه موسیقی هستند.
سال ۱۴۰۴ میتواند سال بهبود اقتصادی سینمای مستند باشد/ انتظار فروش بالا از مستند بیجاست
تهیه کننده مستند «قویدل» معتقد است سال ۱۴۰۴ میتواند سال بهبود وضعیت اقتصادی سینمای مستند باشد.
شبنشینی موسیقایی با «الهی» در ماه رمضان
سومین کنسرت احسان یاسین با عنوان «الهی» همزمان با ماه مبارک رمضان و اجرای آثار عرفانی و معنوی در تالار وزارت کشور برگزار شد.
سریال جدید سعید آقاخانی در نمایش خانگی و «کوکتل مولوتف» امین حیایی بر پرده نقرهای
سعید آقاخانی در سریال جدیدش به کارگردانی بهنام بهزادی به نمایش خانگی میآید، انتشار تیرز جدید فیلم «کوکتل مولوتف» نیز مخاطبان را به تماشای این فیلم در سینماها دعوت میکند.
نمایشگاه قرآن محلی برای آشنایی با اعجاز کلام خداست
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه قرآن باید ما را با جنبههای اعجاز کلام وحی آشنا کند و ما را به اعجاز معرفتی و باطنی قرآن نزدیکتر کند.
همنشینی جواد رضویان با عروسکها و بازی مریم مومن در «چسب زخم»
پخش سریالهای «چسب زخم» از شبکه سلامت و آموزش و و «خاک خونبار» از شبکه نسیم، بازگشت جواد رضویان با برنامه «شوخی شوخی» و بازدید رئیس سازمان صداوسیما از پشتصحنه برنامه «جبهه» از مهمترین اخبار امروز تلویزیون است.
کرمانشاهی که ندیدهایم
بیشتر مردم ایران، کرمانشاه را با محوطه تاریخی بیستون و تاقبستان می شناسند در حالیکه این استان سرشار از جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی است اما به دلیل ناشناخته بودن، زیاد مورد توجه گردشگران قرار نگرفته است.
جانشین ستاد توسعه بازسازی عتبات:
موکبداران ایرانی اربعین در عراق صاحب زمین میشوند
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات از واگذاری زمین (در قالب خرید) به صورت رسمی و قطعی به موکبداران اربعین خبر داد و گفت: با توجه به مذاکرات و مکاتبات در حال انجام با دولت عراق دو کشور منتظر نتیجهای خوب هستیم.
رقابتهای میلیمتری در اسکار کمرمق ۲۰۲۵
اسکار امسال اگرچه با عناوینی چون «کمرمق» یا «خنثیترین جایزه پساکرونایی» مواجه شده است؛ در برخی شاخهها، رقابت به اندازهای میلیمتری است که اجازه نمیدهد تا بزرگترین جایزه سینمایی جهان، خالی از جذابیت باشد.
۵ فیلم پرواکنش جشنواره امسال؛ «موسی کلیمالله» پربحثترین فیلم در ایکس فارسی
فیلم «موسی کلیمالله» ساخته ابراهیم حاتمیکیا بیشترین محتوای توئیتری را در میان فیلمهای جشنواره به خود اختصاص داد. «ژولیت و شاه»، «پیرپسر»، «صیاد» و «آنتیک» دیگر فیلمهای پربحث و جدل کاربران در روزهای جشنواره بودند.
اکران فیلمها تا حوالی ۲ بامداد؛ بلیت سینماها در طرح «افطار تا سحر» تخفیف میخورد
تهیهکننده سینما گفت: اگر بگوییم طرح اکران «افطار تا سحر»، عدهای معترض میشوند که نباید مردم را تا سحر در سینما نگه داشت؛ از این رو اکران فیلمها در این طرح نهایت تا نیمهشب یعنی حوالی ساعت ۲ بامداد خواهد بود.
«دو دهه» «هیاهو از جنس سکوت»
«دو دهه»، «هیاهو از جنس سکوت»، «۵۴۴تار»، «اتاق شماره۳۸» و «آن درختِ آشنا» عناوین برخی نمایشگاههای هنرهای تجسمی هستند که عصر جمعه (دهم اسفند) آغاز به کار میکنند تا میزبان هنردوستان شوند.
حمایت از سینما و موسیقی را گسترش میدهیم/یافتن نقاط اشتراک جامعه کتابخوان و سینما و موسیقی
پلتفرم فیدیبو که به عنوان سکوی عرضه کتاب صوتی شناخته میشود، به تازگی وارد عرصه سینما و موسیقی نیز شده است؛ موضوعی که به گفته مدیرعامل آن، دور از ماموریت های فرهنگی آن نیست.
گزارشی درباره ترکیب فیلمهای اکران نوروز؛
نگاهی به گیشه نوروز ۱۴۰۴؛ کمدیها پیشتاز یا درامها شگفتیساز؟
با معرفی فیلمهای اکران نوروز ۱۴۰۴، رقابتی داغ میان کمدیهای پرستاره، درامهای اجتماعی و آثار تاریخی شکل گرفته است. در حالی که تجربه سالهای اخیر نشان میدهد کمدیها بیشترین شانس را در جذب مخاطب دارند. البته حضور چهرههای مطرح و تبلیغات گسترده برخی آثار دیگر میتواند معادلات گیشه را تغییر دهد.
تازههای سینما؛
رونمایی از پوستر «موسی کلیمالله» و نمایش جهانی فیلمی با بازی الناز شاکردوست
رونمایی از پوستر «موسی کلیمالله» در آستانه اکران، اولین نمایش جهانی «مثل یک راز» در آمریکا و حضور «دُرنای بزرگ» در جشن تصویر سال از مهمترین اخبار سینمایی امروز است.
عذرخواهی معاون وزیر صمت از تولیدکنندگان/ ناترازی انرژی روزانه ۱۰ همت به صنعت خسارت زده است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، ضمن عذرخواهی از تولیدکنندگان گفت که ناترازی انرژی در سال جاری روزانه ۱۰ هزار میلیارد تومان خسارت به بخش صنعت کشور وارد کرده است.
منوچهر والیزاده درگذشت
منوچهر والیزاده؛ گوینده پیشکسوت رادیو، ظهر امروز در ۸۴سالگی دار فانی را وداع گفت.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت:
تنگنظریها و بیتدبیریها مرجعیت رسانهای را به خارج منتقل کرده است
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت گفت: برخی تنگ نظریها، بدسلیقگیها و گاه بیتدبیریها از طرف رسانهها سبب انتقال مرجعیت رسانه ما به خارج از کشور شده که این امر برای امنیت، ذهنیت مردم، اتحاد و انسجام ملی خطر آفرین است.
بخش دوم میزگرد واکاوی ناهنجاریهای فرهنگ هواداری ورزشی
هر تماشاگر را روی صندلی خود بنشانید/ چرا با تغییر رئیسجمهور تا مدیر باشگاه هم عوض میشود؟
«مجید جلالی» مربی سرشناس فوتبال کشور معتقد است طی سالهای اخیر جریمههایی که برای باشگاهها، مربیان، بازیکنان و تماشاگران در نظرگرفته شده، کمکی به کاهش ناهنجاریها در ورزشگاهها نکرده است. «مسعود اسدی نژاد» جامعهشناس ورزشی هم ضمن اشاره به ترک فعلهای فرهنگی در حوزه ورزش، بر ضرورتهایی چون نصب دوربینهای نظارتی در ورزشگاهها و اجرای درست نشستن در صندلیهای مشخص تاکید دارد.
دلخوری عمیق هنرمندان و دشواریهای ایجاد وفاق و اعتماد
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در ادامه تلاش برای تحقق رویکرد «وفاق» دولت تلاش کرده است دست دوستی به سوی هنرمندان دراز کند، اینک با دلخوری عمیق آنان از بیمهریهای سالهای اخیر مواجه شده است.
«نابغههای کوچک» نوروز به تلویزیون میرسند/ دانشبنیانها به روایت پویانمایی
پویانمایی «نابغههای کوچک» از جدیدترین پویانماییهای در حال تولیدی است که پخش آن از نوروز سال ۱۴۰۴ در تلویزیون آغاز میشود. این پویانمایی از تولیدات مرکز پویانمایی صباست و تمرکزی جدی بر اهمیت شرکتهای دانشبنیان و اختراعات و ابداعات کودکان دارد.
موسیقی بانوان را باید زنده نگاه داشت/ معرفی توانایی بانوان هنرمند در جشنواره فجر
سرپرست گروه موسیقی «نهال»، جشنواره موسیقی فجر را بستری برای معرفی و توسعه این هنر دانست و گفت: موسیقی بانوان را باید در جشنواره و غیر از آن زنده نگاه داشت، حق بانوان است که از این تفریح فرهنگی و هنری بهرهمند شوند.
مدیرعامل خانه سینما:
سینمای ایران و هند پیوند دیرینه دارند
مدیرعامل خانه سینما ضمن بازدید هیات سینمایی هند از موزه سینما، به پیوند دیرینه سینما و فرهنگ دو کشور اشاره کرد و گفت: اشتراکات فرهنگی موجود، منجر به تقویت پیوند میان سینمای دو کشور میشود.
ثبت شکایت رسمی دانشگاه تهران از قاتلان امیرمحمد خالقی و مخلان نظم
جلسه مشترک وزیر علوم با هیات رئیسه دانشگاه تهران که به منظور بررسی ابعاد مختلف ماجرای درگذشت دانشجوی این دانشگاه در جریان زورگیری سارقان، برگزار شد، چهار مصوبه اصلی داشت که ثبت شکایت رسمی از قاتلان و همچنین برهمزنندگان نظم تجمع دیشب دانشجویان از آن جمله است.
فارسی را پاس بدارید لطفا!
ضربهای هولناک به «رنج سیساله فردوسی» در ۱۲۰ ثانیه
استفاده افراطی از واژگان انگلیسی در سخنرانی خانمی که مدیر کسب و کار یک شرکت خصوصی در ایران است، با بازخوردهای متفاوتی در فضای مجازی مواجه شده است؛ او در کمتر از ۲ دقیقه از ۴۲ کلمه انگلیسی استفاده کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهوری:
پیشرفت سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر مشهود بود/افزایش ظرفیت تولید و تعداد مخاطبان
معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور با قدردانی از فیلم سازان، جوانان با استعداد و برگزارکنندگان چهل و سومین جشنواره فیلم فجر گفت: پیشرفت و افزایش ظرفیت سینمای ایران در این دوره جشنواره مشهود بود.
جهانگردی موسیقایی زنانه «ستاره قطبی» در جشنواره چهلم فجر
گروه موسیقی بانوان «ستاره قطبی» به سرپرستی بهار ایلچی در دومین شب چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با اجرای قطعاتی به زبانهای مختلف پنج قاره جهان در فرهنگسرای نیاوران به روی صحنه رفت.
«پسر خورشید» بار دیگر در تهران روی صحنه میرود
کنسرت «لئو روخاس» معروف به «پسر خورشید» بار دیگر اسفند امسال در سالن وزارت کشور برگزار میشود.
معاون گردشگری خبر داد:
تدارک سفرهای ارزان برای تمام اقشار جامعه در دستور کار وزارت میراثفرهنگی
معاون گردشگری کشور گفت: مذاکراتی با جامعه هتلداران، سازمان تامین اجتماعی، بهزیستی و سایر سازمانهای مربوطه انجام دادیم تا در مقطعی از سال شرایط را برای سفر همه اقشار جامعه فراهم کنیم.
جشنواره چهلم موسیقی فجر با جشن تولد هنرمندان پیشکسوت آغاز شد
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با حضور سخنگوی دولت و جشن تولد هنرمندان پیشکسوت؛ حسن ریاحی و حمید شاهنگیان در هنرستان موسیقی پسران آغاز شد.
نامزدهای جشنواره فیلم فجر ۴۳ معرفی شدند
منوچهر شاهسواری اسامی نامزدهای چهلوسومین دوره جشنواره فیلم فجر را اعلام کرد.
نمایشگاه بازیهای رایانهای فجر؛ فرصتی برای تجربه و ارتباط با بازیسازان
بخش نمایشگاهی جشنواره بازیهای رایانهای فجر امروز با حضور بازیسازان، سرمایهگذاران و علاقهمندان این صنعت آغاز شد. این رویداد که فضایی برای معرفی و تجربه بازیهای جدید فراهم کرده است، فرصتی ایدهآل برای تعامل مستقیم با توسعهدهندگان، دریافت بازخورد کاربران و ایجاد همکاریهای جدید در حوزه بازیسازی به شمار میرود.
قائم مقام وزیر گردشگری:
ایران به رتبه چهارم میراث ناملموس جهان ارتقا یافت
قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جایگاه ایران در میراث ناملموس جهانی با ثبت پروندههای متعدد در سال جاری، برای نخستین بار به رتبه چهارم ارتقا یافت.
چشم بادومی؛ رسوخ کیپاپ به سینمای ایران
«چشم بادومی» نخستین ورود صریح سینمای بلند داستانی ایران به موضوع کیپاپ و محک زدن دغدغهمندی آن در اکوسیستم ایرانی است. رویکردی که قطعا نمیتواند از چشم هواداران بسیار این فرهنگ موسیقی و البته خانوادههای آنها نادیده بماند.
افخمی: خریدار رمان درباره مهرجوییام/ فیلمنامه خوب برسد «سن پطرزبورگ ۲» را میسازم
بهروز افخمی گفت: از کسانی که نویسندگان خوبی هستند و خودشان را در زمینه داستاننویسی، فیلمسازی یا مستندسازی مستعد میدانند، میخواهم سراغ نوشتن رمان یا ساختن فیلم مستند درباره مهرجویی بروند، اگر رمان خوبی در این زمینه نوشته شود من خودم خریدارم.
چهلوسومین جشنواره فیلم فجر افتتاح شد/ سینما؛ دلیل بخشی از اعتلا و عزت ایران
وزیر فرهنگ در آیین افتتاحیه چهلوسومین جشنواره فیلم فجر، بخشی از اعتلا و عزت ایران را وامدار سینما دانست.
هنرمندان ۵۲ سالگی «تئاتر شهر» را جشن گرفتند
هنرمندان پیشکسوت تئاتر و سینما امروز ۵۲ سالگی مجموعه «تئاتر شهر» را جشن گرفتند و کیک تولد این بنای تاریخی را بریدند.
کتابی در حوزه هوش مصنوعی با تمرکز بر سیستمهای توصیهگر
نویسنده کتاب «سیستمهای توصیهگر مبتنی بر نشست با استفاده از یادگیری عمیق» گفت: حوزه تخصصی این کتاب هوش مصنوعی با تمرکز بر سیستمهای توصیهگر است که برای تالیف آن بیش از ۴۰۰ مقاله بینالمللی و کتاب علمی را استفاده شده است.
معرفی نامزدهای نهایی اسکار/ صدرنشینی امیلیا پرز و نامزدی انیمیشن کوتاه ایرانی
نامزدهای نهایی اسکار ۲۰۲۵ در شرایطی معرفی شدند که طبق پیشبینیها، فیلم تحسینشده امیلیا پرز با ۱۳ نامزدی در صدر ایستاد. همچنین انیمیشن «در سایه سرو» از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بخش بهترین انیمیشن کوتاه نامزد شد.
وزیر علوم از آمادگی برای اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان عراقی خبر داد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن اشاره به حوزههای مختلف همکاری با عراق در زمینه آموزش عالی و فناوری از آمادگی ایران برای اعطای تعداد مشخصی بورس تحصیلی به دانشجویان مستعد و ممتاز عراقی خبر داد.
نسخه سینمایی «موسی کلیمالله(ع)» برای اکران در فجر۴۳ آماده شد
آمادهسازی فنی نسخه سینمایی و پیشنمایش «موسی کلیمالله(ع)» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا به مراحل پایانی رسیده است.
«بیبیسی» و نقش پنهان انگلیس در جنگ غزه
تحقیقات جدید نشان میدهد که بیبیسی، بهعنوان رسانه عمومی انگلیس، با سانسور اطلاعات درباره نقش حمایتی لندن در جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، افکار عمومی را از ابعاد واقعی این همکاریها بیاطلاع نگه داشته است.
رونمایی از اطلس جامع صنایعدستی؛
صالحیامیری: اطلس جامع میراثفرهنگی و گردشگری تهیه شود
میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در مراسم رونمایی از اطلس جامع صنایعدستی، بر لزوم بهرهگیری و تاسی از سیره و منش حضرت علی (ع) در جامعه تأکید و اخلاق، عدالت و انسانیت را از مولفههای اصلی برای بسترسازی توسعه کشور ضروری دانست.
ردپای نهادها بر تن ۴۱ درصد از فیلمهای فجر؛ انیمیشنهایی که برای اولینبار کاملا مستقلاند
از میان ۳۷ فیلم جشنواره فجر، ۱۵ اثر توسط نهادها و موسسات به تولید رسیدهاند؛ یعنی کمتر از نیمی از آثار این دوره. نکته جالب توجه آن است که برای اولین بار از زمان حضور انیمیشنها در جشنواره فیلم فجر، ۴ انیمیشن کامل مستقل و با سرمایهگذاری بخش خصوصی به جشنواره راه یافتهاند.
فریدون شهبازیان؛ نماد یک موسیقیدان پیشرو
فریدون شهبازیان دو بال کنشمند داشت که او را از جزماندیشی دور میکرد: نخست توانمندی بیبدیل او در آهنگسازی و تنظیم و دوم، فعالیت در تمام عرصهها و گونههای رایج موسیقی. این مختصات شهبازیان را به چهرهای ماندگار در تاریخ موسیقی ایران تبدیل کرد.