206 فرهنگی 1398/09/27 - 08:41

نگاهی به نامزدهای «گلدن گلوب» 2019 (بخش اول)

از جای خالی «دنیرو» در بخش بازیگری تا رقابت بزرگانِ کارگردانی

تا به حال به این فکر کرده‌اید که اهمیت گلدن گلوب با وجود «اسکار» چیست؟ خیلی‌ها گلدن گلوب را پیش نمایشی بر آنچه در اسکار خواهد گذشت می‌دانند اما به هر حال نباید فراموش کنیم که گلدن گلوب هم یک رویداد مستقل در سینمای آمریکا به حساب می آید. برای سال 2020 هم انجمن مطبوعات خارجی هالیوود، چند ساعت پس از معرفی مجریان مراسم هفتاد و ششمین دوره جوایز سینمایی و تلویزیونی گلدن‌گلوب، نامزدهای این جایزه معتبر را هم معرفی کرد. در فهرست نامزدهای این جایزه هنرمندان مشهوری از جهان سینما و تلویزیون به چشم می‌خورند. این دوره از جوایز گلدن گلوب با اجرای اندی سمبرگ و ساندرا اوه شب پنجم ژانویه 2020 (صبح 16 دی ماه به وقت ایران) در لس‌آنجلس برگزار خواهد شد.

محمدحسین سیفی - لحظۀ اعلام نام اشخاص و آثاری که قرار است در مراسم گلدن گلوب هر سال با یکدیگر رقابت کنند، برای اکثر افراد حکم ثانیه‌ی آغاز همه‌ رویدادهای تقدیر از برترین آثار سینمایی یک سال را دارد. مخصوصاً به این خاطر که بین معروف‌ترین مراسم‌های فصل جوایز سینمایی، گلدن گلوب زودتر از همه‌ی رقبایش نامزدهای دریافت تندیس طلایی خود در بخش‌های گوناگون را معرفی می‌کند و عملاً به خیلی‌ها نشان می‌دهد که در سال جاری باید انتظار درخشش کدام محصولات دنیای هنر هفتم در کدام بخش‌ها را داشته باشند. در این میان اما هرساله یک سری فیلم‌ها و نامزدها که همه پیش‌بینی می‌کنند سر جایشان هستند و برخی برنده‌های احتمالی هم در عین ناباوری حتی نامزد هم نمی شوند! امسال هم گلدن گلوب چندان بی‌حاشیه به نظر نمی‌آید و نکات جالب توجهی در خود جای داده است. از نامزدی متعدد سه فیلم ساخته شده به دست کمپانی نوپای «نتفلیکس» تا نادیده گرفته شدن بازی «رابرت دنیرو»! شاید بد نباشد با یکدیگر نگاهی گذرا به نامزدهای بخش‌های اصلی و رقابت موجود میان آن‌ها بیاندازیم:

بهترین فیلمنامه

حضور پر رنگ کمدی‌ها
نوآ بامباک (Marriage Story)
بونگ جون- هو و هان جین- وون (Parasite)
آنتونی مک‌کارتین (The Two Popes)
کوئنتین تارانتینو (Once Upon a Time in Hollywood)
استیون زایلیان (The Irishman)

اینکه در بخش بهترین فیلمنامه گلدن گلوب نام چهار فیلم «کمدی» (که یکیشان آمریکایی هم نیست) به چشم می‌خورد، کمی طعنه‌آمیز به نظر می‌رسد. درست است که ژانر اصلی برخی از این چهار فیلم کمدی نیست اما به هر حال این فیلم‌ها در دسته بندی ژانری نام کمدی هم جلویشان می‌آید. به جز «مرد ایرلندی» ساخته مارتین اسکورسیزی، هر چهار نامزد دیگر جزو فیلم های کمدی محسوب می شوند. «انگل»ِ بون جون هو، «روزی روزگاری در هالیوود» ساخته کوئنتین تارانتینو، «داستان ازدواج» ساخته «نوا بامباک» و فیلم «دو پاپ» چهار فیلم کمدی لیست نامزدهای فیلمنامه گلدن گلوب هستند.
از میان این پنج نامزدِ فیلمنامه به نظر می‌رسد که «مرد ایرلندی» شانس بیشتری نسبت به چهار فیلم دیگر داشته باشد. البته قطعاً نه به خاطر اینکه کمدی نیست یا دلایل این چنینی بلکه از نظر کیفی هم با توجه به تعداد نامزدهایی که در گلدن گلوب دارد و پیشتازی اش در این قضیه، به نظر می‌رسد که محبوب داوران گلدن گلوب هم بوده است.

بهترین بازیگر مردِ درام

جای خالی «رابرت دنیرو»
کریستین بیل (Ford v Ferrari)
آنتونیو باندراس (Pain and Glory)
آدام درایور (Marriage Story)
واکین فینیکس (Joker)
جاناتان پرایس (The Two Popes)

«رابرت دنیرو» پیش از این بارها هنر بازیگری خود را ثابت کرده و نیازی به این جوایز دیگر ندارد. اما سال‌ها بود که به واسطه بازی در کمدی‌های درجه دو و سه، انتقادات زیادی به او می شد. اما امسال او با «مرد ایرلندی» بازگشت و خوش درخشید و قطعا کمترین حق او نامزدی گلدن گلوب بود. دو صحنه از ایفای نقش امسال او برای اثبات این ادعا کافی است؛ نخست صحنه‌ای که با جو پشی درباره پرواز با هواپیما گفتگو می‌کند. سکانسی که ترس، اشتیاق، خشم، ناراحتی و پشیمانی در چشمان دنیرو نقش می بندد و تماشاگر را مبهوت می کند. در این صحنه دنیرو دیالوگی بر زبان نمی آورد و تنها نگاهی خیره به راسل دارد. دومین سکانس نیز لحظه گفتگو با همسر جیمی در پشت تلفن است. سکانسی با کارگردانی دقیق و بازی استادانه دنیرو که قلب هر تماشاگری را تحت تأثیر قرار می دهد. لکنت‌های مداوم و دستپاچگی و استیصال فرانک، در این سکانس به خوبی توسط دنیرو به تصویر کشیده شده است. به هر روی او با کم لطفی گلدن گلوب انتخاب نشد و رقابت را به جوانانی مثل «خواکین فینیکس»، «کریستین بیل»، «آدام درایور» سپرد و از میان پیشکسوتان هم نام «جاناتان پرایس» و «آنتونیو باندراس» به چشم می خورد. به نظر می آید می شد جای باندراس را به دنیرو داد تا تنور این رقابت هم بیش از پیش گرم شود. به نظر می‌آید در این بخش خواکین فینیکس تقریباً بی رقیب باشد.

بهترین کارگردانی

رقابت جذاب پر سر و صداها
بونگ جون- هو (Parasite)
سم مندس (1917)
تاد فیلیپس (Joker)
مارتین اسکورسیزی (The Irishman)
کوئنتین تارانتینو (Once Upon a Time in Hollywood)

جدا از اینکه نام فیلم «انگل» که برنده نخل طلای کن هم شده بود در اکثر بخش های اصلی گلدن گلوب به چشم می‌آید و در این بخش هم حضور دارد، یکی از جذاب ترین رقابت‌های گلدن گلوب امسال میان این پنج فیلمی است که در ماه های اخیر سر و صدای زیادی به پا کرده اند و عاشقان سینما انتظار زیادی برای اکران شدن آن‌ها کشیدند. کارگردانانی مانند « اسکورسیزی» و «تارانتینو» که اساساً محبوبیت زیادی هم میان اهالی سینما دارند و تنور فصل جوایز امسال را بسیار گرم نگه داشته‌اند. اما جز این دو، «مندس» هم کارگردان سرشناسی است که سابقه ساخت فیلم‌های مهمی مانند «زیبایی آمریکایی» را در کارنامه دارد و امسال با فیلمی درباره جنگ جهانی اول به سینماها بازگشته است. «جوکر»ِ فیلیپس هم فیلمی است که تمام رکوردهای گیشه را جا به جا کرده و تکانی اساسی به سینمای هالیوود داده است. از این رو یکی از کنجکاوی برانگیزترین بخش‌های گلدن گلوب امسال، همین بخش بهترین کارگردانی است که رقابت جذابی میان هر پنج کارگردان به خصوص میان دو فیلم «جوکر» و «مرد ایرلندی» شکل خواهد گرفت.

بهترین بازیگر زنِ درام

جمع کم سر و صداها
اسکارلت جوهانسون (Marriage Story)
سیرشا رونان (Little Women)
شارلیز ترون (Bombshell)
سینتیا اریوو (Harriet)
رنی زلوگر (Judy)

نکته طعنه‌آمیز این قسمت از گلدن گلوب، عدم حضور فیلم‌هایی است که نامزد بخش‌های اصلی هستند (البته به جز داستان ازدواج). فیلم هایی مانند «مرد ایرلندی»، «جوکر»، «روزی روزگاری در هالیوود» و «1917» هیچکدام نقش اصلی «زن»ی در خود جای نداده‌اند که در درام قصه‌هایشان تأثیرگذار باشند. یا بهتر است بگوییم که اساساً فیلم های «مردانه»ای هستند! از این رو به غیر از «اسکارلت جانسون»ی که برای «داستان ازدواج» نامزد شده است، هر چهار نامزد دیگر به خاطر بازی در فیلم‌های کمتر شنیده شده سال 2019 سینما ایفای نقش کرده‌اند.
در میان همین پنج نامزد اما شانس «سیرشا رونان» به خاطر جوانی و برآمدن از ایفای نقشی که بر عهده داشت بیشتر از نام‌های شناخته شده ای مانند «چارلیز ترون» یا «اسکارلت جانسون» به نظر می‌آید. هرچند با توجه به سیاست سال‌های اخیر سینمای آمریکا در توجه به سیاه پوستان، هیچ بعید نیست که یکی از معدود فیلم‌های درباره سیاه پوستانِ امسال که در این بخش نامزد شده یعنی «هریت» جایزه را ببرد.



  1. دستگیری ۲۳ نفر از اعضای شرکت های هرمی در ساوجبلاغ ‏
  2. دختر شهید سلامی: ترور شبانه فرماندهان و دانشمندان نشانه عجز و درماندگی دشمنان است
  3. بزرگداشت شهدای اقتدار در مصلی تهران با حضور سران قوا/ دیدگاه مقامات درمورد جنگ ۱۲ روزه
  4. ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال و تهران - قزوین
  5. سرلشکر موسوی: پاسخ ما به هر شرارت دشمنان، کوبنده‌تر از قبل خواهد بود
  6. ادعای ترامپ: مانع نابودی نیویورک توسط شهردار «دیوانه کمونیست» خواهم شد
  7. رضاییان با استقلال تمدید کرد؛ قلی‌زاده آبی‌پوش شد
  8. نونو مورایس کیست؟ / شاگرد سابق مورینیو روی نیمکت استقلال
  9. به بهانه آغاز تمرینات تیم فوتبال امید؛ باشگاه‌ها هوای امیدها را در راه المپیک داشته باشند
  10. صف فروش در بورس در حال کوتاه شدن است/ بهبود بازار سرمایه در روزهای آینده
  11. آسوشیتدپرس: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان در ایران حضور دارند
  12. شلیک سه فروند موشک از نوار غزه به سمت شهرک صهیونیستی سدیروت
  13. واکنش برانکو به یک سوال تکراری؛ وقتی پرسپولیس سرمربی دارد، کجا بیایم؟
  14. خبرگزاری ترند: پزشکیان به جمهوری آذربایجان سفر می‌کند
  15. هوای تهران پنج درجه خنک‌تر می‌شود
  16. ایران و غزه؛ محور مذاکرات ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید
  17. تمدید لغو پروازها در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ چهارشنبه
  18. وطن‌فروشی در ذات ایرانی نیست
  19. دستگیری ۵۰ تروریست و مزدور صهیونی در سیستان و بلوچستان
  20. عراقچی: ایران حق خود را جهت شناسایی متجاوز و پرداخت خسارت پیگیری می‌کند
  21. اتحادیه اروپا: از آتش‌بس ایران و اسرائیل حمایت می‌کنیم/ضرورت جلوگیری از تشدید تنش در منطقه
  22. محکومیت حمله به تأسیسات شیمیایی ایران در نشست ویژه سازمان منع سلاح‌های شیمیایی
  23. دنیامالی: همه تلاش ما برگزاری رویدادهای ورزشی در موعد مقرر است
  24. سه بیمارستان نوساز البرز در آستانه تکمیل
  25. غیبت آمریکا در نشست سازمان ملل برای مبارزه با فقر و گرسنگی
  26. به استقبال فصل فشرده لیگ برتر در سال جام‌جهانی؛ باشگاه‌ها کمربندها را محکم ببندند
  27. کلید استقلال جدید در دستان ساپینتو/ خریدها با ورود مربی پرتغالی رونمایی می‌شوند
  28. هشدار سازمان تجارت جهانی درباره «اختلال شدید» در نظم تجاری
  29. تمدید لغو پروازهای داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ سه شنبه
  30. موسسه اعتبارسنجی «فیچ»: رشد اقتصادی جهان به‌شدت کُند می‌شود
  31. به بهانه حضور تیم ملی فوتبال در تورنمنت کافا؛ یک شروع معمولی در راه جام‌جهانی
  32. همبستگی ایجاد شده، فرصتی برای حل مشکلات اساسی و تغییر ریل اداره کشور است
  33. زاینده رود بامداد سه‌شنبه بازگشایی می‌شود
  34. حضور رئیس جمهوری در مراسم گرامیداشت سپهبد شهید باقری؛ پزشکیان: مردم باید با افکار و دیدگاه‌های افرادی مثل شهید باقری آشنا شوند
  35. آلمان خواستار همکاری سایبری با رژیم صهیونیستی شد
  36. تصویب تعویق یک هفته‌ای محاکمه نتانیاهو در دادگاه قدس اشغالی
  37. تربیت کودکان عاشورایی برای پاسداری از آینده کشور
  38. دستور استاندار البرز برای شناسایی کاستی ها
  39. مشاوران املاک غیرمجاز دخیل در تغییر کاربری اراضی البرز
  40. ضربه جنگ ۱۲ روزه به اکران «پیرپسر»