27535 البرز 1402/01/29 - 15:00

احکام ۱۴ نفر در پرونده روح الله عجمیان صادر شد

رئیس کل دادگستری استان البرز از صدور احکام ۱۴ در پرونده روح الله عجمیان خبر داد.

به گزارش دیوان نیوز؛ «حسین فاضلی هریکندی» در رابطه با جزییات رسیدگی مجدد به اتهام متهمان پرونده عجمیان اظهار کرد: دادگاه ۱۶ متهم پرونده شهادت شهید عجمیان در شعبه اول دادگاه انقلاب کرج برگزار و حکم صادر شد که دیوان عالی کشور احکام اعدام ۲ نفر از متهمان به نام‌های محمد حسینی و محمدمهدی کرمی را تایید و نسبت به بقیه متهمان پرونده را جهت رسیدگی و صدور حکم مجدد به همان شعبه اعاده کرد.

وی افزود: جلسات دادگاه برای ۱۴ متهم با حضور متهمان و وکلای انتخابی آن‌ها برگزار شد و بعد از رسیدگی و اعطای مهلت برای ارسال لوایح تکمیلی از سوی وکلا، در نهایت حکم پرونده صادر و ابلاغ شد.

رئیس کل دادگستری استان البرز بیان کرد: براساس حکم دادگاه، برای ۱۱ متهم این پرونده حسب مورد ۱۰،۵،۳، و ۱۵ سال حبس صادر شده است.

فاضلی هریکندی گفت: براساس حکم صادر حمید قره حسنلو به ۱۵سال حبس، رضا آریا، حسین محمدی، مهدی محمدی و آرین فرزام نیا هر کدام به ۱۰ سال حبس، محمدامین اخلاقی ساوجبلاغی، امین مهدی شکراللهی، فرزانه قره حسنلو هر کدام به ۵ سال حبس و شایان چارانی و امیرمحمد جعفری و علی معظمی گودرزی به ۳ سال حبس محکوم شدند.

فاضلی هریکندی ادامه داد: در رسیدگی مجدد به پرونده، عنوان اتهامی۳ نفر از متهمان به نام‌های بهراد علی کناری، جواد زرگران و رضا شاکر زواردهی از افساد فی الارض به اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام تغییر پیدا کرد. با توجه به اینکه بلافاصله پس از ابلاغ عفو مقام معظم رهبری تمام متهمان پرونده به صورت کتبی ابراز ندامت کرده و تعهد به عدم تکرار جرایم مشابه دادند، با توجه به نوع و عنوان اتهام، این ۳ متهم مشمول عفو مقام معظم رهبری شده و قرار موقوفی تعقیب در مورد آن‌ها صادر و امروز آزاد شدند.

رئیس کل دادگستری استان البرز تصریح کرد: در ضمن احکام صادره غیرقطعی بوده و ظرف مهلت قانونی قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

بر اساس این گزارش، پیشتر نیز احکام اعدام محمد حسینی و محمدمهدی کرمی براساس حکم دادگاه اجرا شده بود. صدور و اجرای احکام اعدام سید محمد حسینی و محمدمهدی کرمی به اتهام «افساد فی الارض» بوده است، اما نقش و دخالت موثر آن‌ها در شهادت سید روح الله عجمیان نیز محرز بوده است. بدین نحو که در گواهی پزشکی قانونی آمده است علت تامه فوت، نارسایی حاد قلبی به دنبال خونریزی شدید داخلی متعاقب برخورد تقریبا همزمان جسم برنده و نوک تیز (چاقو) به قفسه صدری و جسم سخت به پهلوی راست است.

براساس محتویات پرونده، «سیدمحمد حسینی» به ایراد ضربات متعدد با چاقو به شکم شهید اقرار کرده است و علاوه بر وجود فیلم و تصاویر حمل چاقو از سوی ایشان، برخی از شهود و مطلعین و بسیاری از متهمان نیز از جمله «محمدمهدی کرمی» به ایراد ضربات متعدد (پنج تا شش ضربه) به شهید با چاقو توسط سیدمحمد حسینی اذعان داشتند و نحوه آن را با ذکر جزئیات تشریح کردند، همچنین طبق فیلم‌ها و تصاویر موجود و اقاریر مکرر محمدمهدی کرمی در مراحل مختلف رسیدگی، نامبرده نیز در مقاطع مختلف ضربات متعددی از جمله با سنگ، لگد و کفش به نقاط مختلف از جمله پهلوی شهید وارد کرده است.



  1. بخشنامه تهیه و تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۵ ابلاغ شد
  2. تشکیل «سازمان ملی مهاجرت»؛ ساماندهی اتباع خارجی به کجا خواهد رسید؟
  3. المپیاد بین‌المللی ترکیبیات، پلی بین فرهنگی و عرصه‌ای برای دیپلماسی علمی است
  4. ایران بارها خود را از نو ساخته است
  5. نیروی دریایی سپاه نفتکش متخلف را در جنوب سواحل مکران توقیف کرد
  6. عضو کمیسیون انرژی: استخراج غیرقانونی رمزارزها یکی از دلایل اصلی ناترازی برق است
  7. تشییع پیکر همسر شهید فلاحی در دافوس ارتش
  8. نشست فعالان اقتصاد دیجیتال با سران قوای سه‌گانه
  9. دشمن درصدد ناامیدی مردم به آینده است
  10. تقدیر از رئیس سازمان بازرسی کل کشور، رییس سازمان پزشکی قانونی و وزیر ارشاد در رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت
  11. جذب سرمایه مراکز داده از اکتشاف نفت بیشتر شد
  12. نیسان و هوندا تولید مشترک خودرو در آمریکا را بررسی می‌کنند
  13. وقتی خشکسالی هم جلوی زنان روستایی را نمی گیرد...
  14. قیمت سکه و طلا در ایران افزایشی شد؛ عوامل جهانی پشت پرده چیست؟
  15. بازدید وزیر جهاد کشاورزی از روند تکمیل سایت ملی تولید واکسن آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان در مرند
  16. پزشکیان: برگزاری شکوهمند انتخابات پارلمانی عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
  17. احمدی‌نژاد عزادار شد
  18. پیام تسلیت پزشکیان به تولیت آستان قدس رضوی
  19. نماینده بویراحمد، دنا و مارگون: ساخت سدهای ماندگان و خرسان ۳ غیرقانونی و غیرکارشناسی است
  20. پیام تسلیت حاجی میرزایی به تولیت آستان قدس رضوی
  21. اعتماد به نسل ایده‌پرداز، كلید توسعه اقتصاد دیجیتال در البرز
  22. محمود صادقی: امروز نیازمند بازگشت به اخلاق هستیم
  23. سردار فدوی: راه قوی شدن ادامه دارد
  24. خاتمی: سخن‌های تهدیدآمیز و تحریک کننده روزنه‌های امید را مسدود می‌کند
  25. اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
  26. رئیس مجلس ۳ قانون را ابلاغ کرد/ ابلاغ قوانین حمایت از ایرانیان خارج از کشور
  27. حاجی‌پور: توسعه پایدار راه‌حل مقابله با ناترازی‌ها و بی‌ثباتی‌های اقتصادی است
  28. مرکز درمانی بازداشتگاه قم با حضور رئیس سازمان زندان‌ها افتتاح شد
  29. پزشکیان: مجلس کمک کند هزینه‌های بیخود و اضافی بودجه حذف شود
  30. حضرتی: جامعه‌ی رسانه‌ای ایران، به سوگ دو دوست ارزشمند خود نشسته استحضرتی: جامعه‌ی رسانه‌ای ایران، به سوگ دو دوست ارزشمند خود نشسته است
  31. دولت ابداً به اتباع خارجی یارانه نمی‌دهد
  32. قالیباف: ایران همواره تروریسم را در هر شکل و با هر انگیزه‌ای محکوم می‌کند
  33. اولویت‌بندی زیرساخت‌ها و تقویت مشارکت مردمی در برگزاری اربعین سال آینده
  34. نایب رییس کمیسیون اقتصادی: ثبات قوانین اقتصادی لازمه توسعه پایدار استنایب رییس کمیسیون اقتصادی: ثبات قوانین اقتصادی لازمه توسعه پایدار است
  35. پزشکیان: تمامی دستگاه‌ها باید نسبت به رفع ناترازی ها دغدغه‌مند باشند
  36. قالیباف قانون حذف چهار صفر از پول ملی را ابلاغ کرد
  37. رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی منصوب شد
  38. نیروگاه خورشیدی نهاد ریاست‌جمهوری بهره‌برداری شد
  39. سقف جدید نرخ ارز نهاده‌های دام و طیور اعلام شد
  40. تکذیب توقف واردات موز/ واردات و صادرات محصولات کشاورزی طبق روال قبلی در حال انجام است