30769 اجتماعی 1402/07/04 - 12:30

معدل رتبه‌های یک تا ده سال قبل کنکور ۲۰ نبود!

معاون وزیر و رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌ و پرورش، ضمن تشریح جزئیات برگزاری «ارزشیابی پایشی دانش‌آموزان در پایان هر دوره تحصیلی سه ساله»، اعلام کرد اجرای این آزمون برای سال تحصیلی جاری منوط به تصویب این حکم در برنامه هفتم و عوامل دیگر نظیر تعیین بودجه‌ و جزئیات چگونگی برگزاری ارزشیابی است.

به گزارش دیوان نیوز؛ شهریور امسال وزیر آموزش و پرورش از درج حکمی از سوی دولت در برنامه هفتم توسعه مبنی بر برگزاری یک آزمون ملی در پایان هر دوره تحصیلی سه ساله خبر داد و هدف از این سنجش و پایش، بررسی میزان پیشرفت کشور در دستیابی به اهداف تعلیم و تربیت عنوان شد.

به این ترتیب در پایان هر سه دوره تحصیلی (سه سال ابتدایی اول، سه سال ابتدایی دوم، سه سال متوسطه اول و سه سال متوسطه دوم) یک آزمون ملی پایشی گرفته می‌شود؛ این آزمون، ملی و سراسری و هماهنگ است و توسط مرکز سنجش و تضمین کیفیت وزارتخانه آموزش و پرورش برگزار خواهد شد اما دخالتی در رفتن دانش‌آموزان به پایه بالاتر ندارد و تنها وسیله‌ای برای تحلیل عملکرد آموزش و پرورش محسوب می‌شود.

با این حال اما به گفته زارعی، معاون وزیر و رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌ و پرورش، اینکه برای سال جاری این امر اجرا می‌شود یا خیر؟ به تصویب این حکم در برنامه هفتم و عوامل دیگر نظیر تعیین بودجه‌ و جزئیات چگونگی برگزاری ارزشیابی منوط است.

محسن زارعی معاون وزیر و رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌ و پرورش، درباره برگزاری آزمون‌های پایشی سه ساله که یک پایش ملی بعد از هر سه پایه تحصیلی محسوب می‌شوند، اظهار کرد: در حال حاضر صرفا می‌توان آزمون امتحان نهایی پایه دوازدهم را به عنوان یکی از بازخوردهای عملکرد نظام آموزش و پرورش محسوب کرد چراکه از آنجا که این آزمون کنترل شده و سراسری است و به صورت استاندارد برگزار می‌شود، می‌توانیم روی آن محاسبه و تحلیل انجام دهیم.

وی ادامه داد: آزمون‌ تیمز و پرلز را هم می‌توان به عنوان بازخوردهای عملکرد نظام آموزش و پرورش محسوب کرد اما اینها آزمون‌های بین المللی هستند، در واقع تاکنون آزمون داخلی که به این شکل برگزار شود و بتوان به آن ارجاع داد را نداشته‌ایم.

هیچ کدام از رتبه‌های یک تا ۱۰ کنکور سال قبل معدل ۲۰ نداشتند

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌ و پرورش با بیان اینکه آزمون نهایی ما همانند آزمون پایه دوازدهم به صورت جامعه آماری برگزار می‌شود، افزود: تا امسال هم حتی آزمون نهایی پایه دوازدهم نقطه توجه و تمرکز دانش آموزان نبود، برای مثال هیچکدام از رتبه‌های یک تا ۱۰ کنکور سال قبل، معدل ۲۰ نداشتند درحالی که توانایی کسب این نمرات را داشتند اما امتحان نهایی نقطه توجه و تمرکز آنها نبود.

زارعی تصریح کرد: امسال با توجه به تاثیر قطعی سابقه تحصیلی در کنکور، توجه و تمرکز دانش آموزان روی این امر قرار گرفت. همچنین نمرات این آزمون نیز نظام مبنای تحلیل هم قرار گرفت. ما این آزمون را در پایان ۱۲ سال آموزش انجام می‌دهیم اما اینکه آزمونی داشته باشیم تا بدانیم در دوره‌های مختلف تحصیلی اعم از اول ابتدایی، دوم ابتدایی و یا دوره اول متوسطه، وضعیت چطور است، چنین چیزی نداشته‌ایم.

وی با بیان اینکه برگزاری یک سنجش ملی از خیلی قبل مساله آموزش و پرورش بوده است، توضیح داد: برای برگزاری این سنجش، دو شیوه وجود دارد. یک شیوه این است که سنجش به صورت جامعه آماری همانند آزمون نهایی پایه دوازدهم برگزار شود. شیوه دیگر این است که این سنجش مثل آزمون بین الملی تیمز و پرلز به صورت نمونه آماری برگزار شود چراکه این شیوه نیز همان داده‌ها را به ما می‌دهد.

سنجش ملی به صورت نمونه آماری و پایان هر دوره سه ساله تحصیلی برگزار می‌شود

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌ و پرورش افزود: منظور از سنجش ملی پایشی است که به صورت نمونه آماری در پایان هر دوره سه ساله تحصیلی یعنی دوره اول ابتدایی، دوره دوم ابتدایی، دوره اول متوسطه و دوره دوم متوسطه طراحی و اجرا می‌شود تا بتوانیم یک باخورد به جامعه دهیم.

وی در ادامه با اشاره به تاکید سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر تربیت شش ساحتی دانش آموزان، تصریح کرد: علیرغم این تاکیدات تبلور این تربیت شش ساحتی نه در محتوا و نه در ارزشیابی ما وجود ندارد و هیچ کدام از اینها مبتنی بر شش ساحت نیست. اینکه ابتدا برنامه درسی ما مبتنی بر شش ساحت باشد یا ابتدا ارزشیابی ما مبتنی بر شش ساحت باشد، خود مساله‌ای است.

 

در پایان هر دوره تحصیلی سه ساله، ارزشیابی شش ساحتی انجام می‌شود

زارعی گفت: این امر در برنامه هفتم آمده این و انشالله تصویب نهایی شود که در صورت تصویب در پایان هر دوره تحصیلی سه ساله، ارزشیابی شش ساحتی انجام می‌دهیم. این می‌تواند بازخورد نظام در شش ساحت باشد. این ارزشیابی به نظام آموزشی ما جهت می‌دهد که بر اساس شش ساحت در دانش آموزان آمادگی ایجاد کنند.

وی در پاسخ به اینکه این ارزشیابی سال تحصیلی جاری برگزار می‌شود یا خیر؟، تاکید کرد: باید ببینیم در برنامه هفتم تصویب می‌شود یا خیر و در صورت تصویب در ردیف بودجه آن برای اجرا در سال تحصیلی جاری مبلغی در نظر می‌گیرند یا خیر. حتی ممکن است اجرای آن فقط برای یک دوره تحصیلی تصویب شود.


رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌ و پرورش، در پاسخ به اینکه سوالات این ارزشیابی به چه شکل طراحی خواهند شد؟، یادآور شد: سال قبل برای یک دوره در پایه ششم این امر را انجام شده بود که هنوز تحلیل آن انجام نشده است اما آن نمونه می‌تواند مبنای خوبی برای ما باشد. از سوی دیگر نمونه‌های آزمون‌های بین المللی نیز هست. در این آزمون ها بخشی از سوالات مبتنی بر عوامل زمینه‌ای اعم از معلم، مدرسه، دانش آموز، والدین و خانواده است. یعنی عملکرد دانش آموز در شش ساحت به چه شکل است. اگر هر کدام از این عوامل نقصی داشته باشند چه آسیبی به عملکرد دانش آموز وارد می‌شود. از این رو ممکن است یک دفترچه سوال مربوط به عوامل زمینه‌ای باشد و یا ممکن است مثل آزمون نهایی تیمز و پرلز مشخص شود که فقط یک یا دو درس برای ارزشیابی در نظر گرفته شود. برای پاسخ به این سوال نیاز است بررسی‌ها انجام شود.


وی در پایان سخنان خود یادآور شد: ما کاری را در خراسان رضوی نیز به صورت پایلوت شروع کردیم که مربوط به دوره اول ابتدایی است. در این طرح بر اساس اهداف برنامه درسی شایستگی‌های شش ساحتی مد نظر قرار گرفته و ارزشیابی بر اساس آن تعریف شده است. اگر این طرح هم آماده شود ممکن است آن را مبنا برای طراحی ارزشیابی شش ساحتی در پایان هر دوره تحصیلی سه ساله قرار دهیم.



  1. از کارخانه‌های سیمان شکایت می‌کنیم
  2. کشف ۱۴ هزار قلم تجهیزات پزشکی و دارویی قاچاق
  3. مرغ نخرید؛ از دو هفته دیگر ارزان می‌شود
  4. دومین جشنواره ملی صنایع دستی بسیج در البرز بر گزار می شود
  5. دولت تمهیدات لازم برای جلوگیری از واردات کالاهای اسرائیلی را فراهم کند
  6. ادعای تامین کسری ارز ترجیحی از محل خرید ارز با نرخ بالاتر دروغ است
  7. مهلت ارسال آثار به هشتمین جشنواره رسانه ای ابوذر تمدید شد
  8. شبکه گاز مازندران به تهران وصل می شود
  9. اجتماع، زندگی، انتقاد
  10. یک اختلاس و هزار چرک بی درمان
  11. حسن روشن: قد مدیران فوتبال خیلی کوتاه شده
  12. بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان در کمیسیون آموزش
  13. ارتقای ۳۰ درصدی دانش بنیان‌ها در البرز هدفگذاری شده است
  14. دستگیری عامل اخلال در نظام اقتصادی با ۸ هزار میلیارد ریال تخلف ارزی
  15. حقوق سربازان از پایان آذر ماه ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
  16. صدور کیفرخواست متهمان پرونده قتل «داریوش مهرجویی» و همسرش در کمتر از دو ماه
  17. ابهاماتی در بودجه ۱۴۰۳ که باید پاسخ داده شود
  18. جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال بسته است
  19. پلمب ۸۴ واحد صنفی متخلف خرید و فروش املاک در البرز
  20. نخستین اقدام دولت درباره فساد در واردات چای چه بود؟
  21. زمان واریز حقوق بازنشستگان تامین ‌اجتماعی در آذر ۱۴۰۲
  22. نخستین دارو ضد سرطان در البرز رونمایی شد
  23. اخذ ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان مالیات از ۶۶ هزار خانه خالی
  24. خودروهای وارداتی فوتبالیست‌ها شماره گذاری نشده‌است
  25. نام فرنگی خودروی برقی آتروس تغییر می‌کند
  26. کاهش مصرف سوخت با اصلاح تقاطعات ناقص در تهران
  27. البرز سبز شد
  28. توضیح روابط عمومی وزارت بهداشت درباره پخش تصویر نوزاد تازه متولد شده
  29. افزایش 6 هزار مترمربع فضای جدید نوآوری در استان البرز
  30. ۲۱ هزار میلیارد تومان منابع اعتباری در دو سفر استانی به البرز تزریق شد
  31. گاز ۷۰۰ ویلای خالی از سکنه مازندران قطع شد
  32. مهلت ۱۰ روزه رئیس‌جمهور به سازمان غذا و دارو برای حل مشکل یک تولید کننده
  33. سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی باید به ۱۵ درصد برسد
  34. افتتاح  2 واحد تولیدی و صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام
  35. دو طرح آبرسانی در کرج و گرمدره به بهره‌برداری رسید
  36. توسعه راه‌های مواصلی و رفع مشکل مسکن استان البرز از برنامه های محوری دولت است
  37. بیمارستان شهید سلیمانی در فردیس رسما افتتاح شد
  38. قطعه اول آزادراه شهید سلیمانی در کرج مورد بهره برداری قرار گرفت
  39. پلتفرم‌های فروش آنلاین دارو مجوز ندارند/ دارو را فقط از داروخانه‌ها تهیه کنید
  40. کاخ سعدآباد ۳ روز تعطیل شد