30798 سیاسی 1402/07/06 - 19:00

قالیباف: ایرانیان خارج از کشور باید در مجلس نماینده داشته باشند

رئیس مجلس شورای اسلامی در جمع فعالان اقتصادی ایرانی مقیم آفریقای جنوبی گفت: وقتی توقع داریم در هر شرایطی ایرانیان مقیم خارج از کشور تبادل اقتصادی داشته باشند، لازمه آن این است که نماینده آنها در مجلس حضور داشته باشد و موضوعات مربوط به آن‌ها را دنبال و حل کند.

به گزارش دیوان نیوز؛ صبح امروز جمعی از فعالان اقتصادی ایرانی مقیم آفریقای جنوبی با رئیس مجلس شورای اسلامی در ژوهانسبورگ دیدار کردند.

در ابتدای این نشست تعدادی از فعلان اقتصادی مقیم آفریقای جنوبی که در حوزه‌های مختلف معدن، صنعت، طراحی داخلی، تجارت فرش و... فعالیت داشتند، نکته نظرات خودشان را پیرامون مسائل و مشکلات موجود بر سر راه فعالیت‌های اقتصادی و تجاری، محدویت‌های تحریمی، ضرورت استفاده از ظرفیت ایرانی‌های مقیم در جهت رشد و توسعه اقتصادی، موانع انتقال کالا از طریق مسیرهای دریایی و هوایی، مطرح کردند.

در ادامه محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: از سال اول شروع مجلس یازدهم همواره به دنبال موضوعات مرتبط با ایرانیان مقیم خارج از کشور بوده‌ایم و این موضوع را در جلسه با سفرای جمهوری اسلامی ایران نیز مطرح کرده‌ایم.‌

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: باید به این نکته توجه کنیم که ایرانی خوب و بد نداریم، نباید آنها را تقسیم بندی کنیم چرا که این کار منصفانه نیست. البته آنهایی که برای براندازی جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند را در این مجموعه قرار نمی‌دهیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۵ نماینده از اقلیت‌های دینی در مجلس شورای اسلامی حضور دارند گفت: چرا نباید مطابق با قوانین و مقررات جمهوری اسلامی برای ایرانیان خارج از کشور، فرصتی فراهم شود که نمایندگانی در مجلس شورای اسلامی داشته باشند به گونه‌ای که مثلاً ایرانیان مقیم در آفریقای جنوبی یا سایر مناطق در یک کار ستادی، انتخابات برگزار کرده و نمایندگانی برای حضور در مجلس شورای اسلامی انتخاب کنند تا مسائل مرتبط با آنها را دنبال کنند.

وی عنوان کرد: وقتی توقع داریم در هر شرایطی ایرانیان مقیم خارج از کشور تبادل اقتصادی داشته باشند، لازمه آن این است که نماینده آنها در مجلس نیز حضور داشته باشد و موضوعات مربوط به آن‌ها را دنبال و حل کند.

وی با بیان اینکه فارغ از موضوع تحریم‌ها، فرهنگ تجارت در کشور به گونه‌ای است که صادر کننده بزرگ در بخش خصوصی نداریم و عمده صادر کننده‌های بزرگ در حوزه‌های پتروشیمی و فولاد به نوعی دولت زده هستند، عنوان کرد: البته در حوزه دانش‌بنیان در دهه اخیر به‌صورت مجزا کارهایی خوبی انجام شده و این امر به لحاظ حجم پولی، مالی و حجم صادرات متفاوت است اما به‌عنوان مثال در حوزه صادرات میوه و سیفی‌جات، بسته‌بندی، حمل و نقل و مباحث پولی و مالی حتی در زمانی که تحریم نبودیم، انسجام درستی نداشتیم و نمی‌توانستیم در بازار خارجی به صورت سیستماتیک وارد شویم.

رئیس قوه مقننه کشورمان اضافه کرد: نیازمندیم یک هاب لجستیکی و هاب پولی و مالی با حمایت دولت و مجلس در ایران و مدیریت و کارگزاری بخش خصوصی هستیم تا بتوانیم تجار خُرد را کمک کنیم.

وی در توضیح این موضوع تصریح کرد: بدین صورت که یک مجموعه مسئولیت پکینگ و انتقال محصولات به مقصد و مباحث مالی و پولی را برعهده داشته باشد و انتقال پول را گارانتی کند؛ لذا باید چنین تدارکی را برای تجار فراهم کنیم در غیر این صورت با وجود همه زحمات و تلاش‌ها، تجارت کوچک باقی خواهد ماند و ممکن است خسارت و ورشکستگی و دلزدگی برای تجار ایجاد کند.

قالیباف تأکید کرد: البته تأکید دارم این امر با حمایت دولت و مجلس ایجاد شود اما مدیریت آن بر عهده بخش خصوصی باشد تا پس از یک مدت هاب لجستیکی قوی برای تجارت در اختیار داشته باشیم.



  1. از کارخانه‌های سیمان شکایت می‌کنیم
  2. کشف ۱۴ هزار قلم تجهیزات پزشکی و دارویی قاچاق
  3. مرغ نخرید؛ از دو هفته دیگر ارزان می‌شود
  4. دومین جشنواره ملی صنایع دستی بسیج در البرز بر گزار می شود
  5. دولت تمهیدات لازم برای جلوگیری از واردات کالاهای اسرائیلی را فراهم کند
  6. ادعای تامین کسری ارز ترجیحی از محل خرید ارز با نرخ بالاتر دروغ است
  7. مهلت ارسال آثار به هشتمین جشنواره رسانه ای ابوذر تمدید شد
  8. شبکه گاز مازندران به تهران وصل می شود
  9. اجتماع، زندگی، انتقاد
  10. یک اختلاس و هزار چرک بی درمان
  11. حسن روشن: قد مدیران فوتبال خیلی کوتاه شده
  12. بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان در کمیسیون آموزش
  13. ارتقای ۳۰ درصدی دانش بنیان‌ها در البرز هدفگذاری شده است
  14. دستگیری عامل اخلال در نظام اقتصادی با ۸ هزار میلیارد ریال تخلف ارزی
  15. حقوق سربازان از پایان آذر ماه ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
  16. صدور کیفرخواست متهمان پرونده قتل «داریوش مهرجویی» و همسرش در کمتر از دو ماه
  17. ابهاماتی در بودجه ۱۴۰۳ که باید پاسخ داده شود
  18. جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال بسته است
  19. پلمب ۸۴ واحد صنفی متخلف خرید و فروش املاک در البرز
  20. نخستین اقدام دولت درباره فساد در واردات چای چه بود؟
  21. زمان واریز حقوق بازنشستگان تامین ‌اجتماعی در آذر ۱۴۰۲
  22. نخستین دارو ضد سرطان در البرز رونمایی شد
  23. اخذ ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان مالیات از ۶۶ هزار خانه خالی
  24. خودروهای وارداتی فوتبالیست‌ها شماره گذاری نشده‌است
  25. نام فرنگی خودروی برقی آتروس تغییر می‌کند
  26. کاهش مصرف سوخت با اصلاح تقاطعات ناقص در تهران
  27. البرز سبز شد
  28. توضیح روابط عمومی وزارت بهداشت درباره پخش تصویر نوزاد تازه متولد شده
  29. افزایش 6 هزار مترمربع فضای جدید نوآوری در استان البرز
  30. ۲۱ هزار میلیارد تومان منابع اعتباری در دو سفر استانی به البرز تزریق شد
  31. گاز ۷۰۰ ویلای خالی از سکنه مازندران قطع شد
  32. مهلت ۱۰ روزه رئیس‌جمهور به سازمان غذا و دارو برای حل مشکل یک تولید کننده
  33. سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی باید به ۱۵ درصد برسد
  34. افتتاح  2 واحد تولیدی و صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام
  35. دو طرح آبرسانی در کرج و گرمدره به بهره‌برداری رسید
  36. توسعه راه‌های مواصلی و رفع مشکل مسکن استان البرز از برنامه های محوری دولت است
  37. بیمارستان شهید سلیمانی در فردیس رسما افتتاح شد
  38. قطعه اول آزادراه شهید سلیمانی در کرج مورد بهره برداری قرار گرفت
  39. پلتفرم‌های فروش آنلاین دارو مجوز ندارند/ دارو را فقط از داروخانه‌ها تهیه کنید
  40. کاخ سعدآباد ۳ روز تعطیل شد