31421 سیاسی 1402/08/25 - 10:30

لایحه عفاف و حجاب به‌زودی اجرا خواهد شد

مجتبی ذوالنور، نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم قوانینی که مجلس تصویب کرده اجرا شود تا مردم طعم خوب مصوبات مجلس را احساس کنند.

به گزارش دیوان نیوز؛ مجتبی ذوالنور، نائب رئیس دوم مجلس گفت: معتقدم عملکرد مجلس یازدهم نسبت به مجلس دهم قوی‌تر بود چون من در هردو مجلس حضور داشتم.

نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی درخصوص اجرای لایحه عفاف و حجاب گفت: لایحه عفاف، درحقیقت لایحه‌ی پرمحتوا و جامعی نبود. در کمیسیون مجلس براساس اصل ۷۵ قانون اساسی، صحن علنی و مجلس می‌تواند برای سرعت در کار و برای اینکه مطالب تخصصی‌تر بررسی شود، موضوعی را یا به یکی از کمیسیون‌های مجلس یا با تشکیل کمیسیون ویژه به این کمیسیون واگذار کند، همانطور که برای برجام یک کمیسیون ویژه تشکیل شد.

نماینده قم در ادامه افزود: در لایحه عفاف و حجاب هم اشخاص حقیقی و حقوقی، دستگاه‌های مختلف، صاحب‌نظران، موافقان و مخالفان نظراتی درخصوص کم و کیف، شدت و ضعف لایحه داشتند، که باتوجه به آن حالت محدودیتی که برای بررسی اظهارنظر در صحن مجلس طبق آیین نامه داخلی مجلس وجود دارد.

ذوالنور اضافه کرد: اگر در صحن بحث می‌شد خیلی قابل اصلاح نبود، حتی نظرات صاحب‌نظرات را هم نمی‌شد در آن گنجاند. در داخل مجلس و در صحن اگر یک بحثی می‌شود یک موافق و مخالف می‌توانند صحبت کنند و بعد کمیسیون و دولت می‌توانند نظر بدهد و بعد هم رای‌گیری شود.

نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ولی بعضی از این مواردی که در لایحه عفاف و حجاب بود برای یک بندش گاهی فقط ۴،۵ ساعت بحث شده و دستگاه‌های مختلف، شخصیت‌های حقیقی و حقوقی مختلف اظهارنظر و گفت‌وگو کردند. لذا نمی‌شد این طرح در صحن مجلس بررسی شود و آیین‌نامه مجلس هم این را اجازه نمی‌دهد چون حدخاصی برای اظهارنظر موافق و مخالف قائل است.

مجتبی ذوالنور در ادامه گفت: ولی در کمیسیون به صورت مفصل پرداخته شد که هم قابل اجرا باشد و هم بازدارندگی داشته باشد. از طرفی با شرع نیز مخالفتی نداشته باشد و جهات مختلف مسئله را ببینند تا تبعات اجتماعی مثبتی داشته باشد. لذا این موارد بررسی شد و در مجموع به مجلس آورده شد.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: وقتی لایحه‌ای را به مجلس می‌آورند یک چیز را به مجلس آوردند، اینکه این لایحه چند ساله اجرا شود. چون اگر موضوعی طبق اصل ۸۵ قانون اساسی به کمیسیون تخصصی یا ویژه اجرا شد قانون دائمی نیست و موقت است و زمانش را باید مجلس تعیین کند و در اختیار کمیسیون نیست. کمیسیون فقط می‌تواند پیشنهاد دهد. کلیت موضوع با رای اکثریت باید تصویب شود.

ذوالنور افزود: در مجلس برای اجرای این طرح از ۵ سال پیشنهاد دادند تا ۳ سال، برای بعضی قوانین تا ۱۰ یا ۲۰ سال هم زمان تعیین می‌شود و این بستگی به موضوع دارد. برای این طرح مجلس روی ۳ سال نظر داد و تصویب شد. مجددا ارسال شد برای شورای نگهبان، که خب این شورای محترم هم ایراداتی را گرفته که در حقیقت این ایرادات مراحل پایانی خودش را در کمیسیون طی کرده و با امضای رئیس محترم مجلس به شورای نگهبان برمی‌گردد.

اگر شورای نگهبان اصلاحات مجلس را بپذیرد خب تمام شده و نظراتش را اعلام می‌کند. اما اگر اصلاحات را نپذیرد و ایرادات دیگری را بگیرد و به مجلس ارجاع دهد اینجا هم باز برمی‌گردد به کمیسیون یا کمیسیون مجددا نظرات شورای نگهبان را اصلاح می‌کند یا باپافشاری به نظرات خودش ارجاع می‌شود به مجمع تشخیص که البته باتوجه به ایراداتی که شورا نگهبان گرفته، ایرادات خیلی اساسی نیست که ماهیت طرح را تغییر دهد.

نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به نظر من به مجمع تشخیص نخواهد رفت و بین شورای نگهبان و مجلس به نتیجه خواهد رسید و ان‌شاالله اجرا خواهد شد.



  1. دستگیری ۲۳ نفر از اعضای شرکت های هرمی در ساوجبلاغ ‏
  2. دختر شهید سلامی: ترور شبانه فرماندهان و دانشمندان نشانه عجز و درماندگی دشمنان است
  3. بزرگداشت شهدای اقتدار در مصلی تهران با حضور سران قوا/ دیدگاه مقامات درمورد جنگ ۱۲ روزه
  4. ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال و تهران - قزوین
  5. سرلشکر موسوی: پاسخ ما به هر شرارت دشمنان، کوبنده‌تر از قبل خواهد بود
  6. ادعای ترامپ: مانع نابودی نیویورک توسط شهردار «دیوانه کمونیست» خواهم شد
  7. رضاییان با استقلال تمدید کرد؛ قلی‌زاده آبی‌پوش شد
  8. نونو مورایس کیست؟ / شاگرد سابق مورینیو روی نیمکت استقلال
  9. به بهانه آغاز تمرینات تیم فوتبال امید؛ باشگاه‌ها هوای امیدها را در راه المپیک داشته باشند
  10. صف فروش در بورس در حال کوتاه شدن است/ بهبود بازار سرمایه در روزهای آینده
  11. آسوشیتدپرس: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان در ایران حضور دارند
  12. شلیک سه فروند موشک از نوار غزه به سمت شهرک صهیونیستی سدیروت
  13. واکنش برانکو به یک سوال تکراری؛ وقتی پرسپولیس سرمربی دارد، کجا بیایم؟
  14. خبرگزاری ترند: پزشکیان به جمهوری آذربایجان سفر می‌کند
  15. هوای تهران پنج درجه خنک‌تر می‌شود
  16. ایران و غزه؛ محور مذاکرات ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید
  17. تمدید لغو پروازها در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ چهارشنبه
  18. وطن‌فروشی در ذات ایرانی نیست
  19. دستگیری ۵۰ تروریست و مزدور صهیونی در سیستان و بلوچستان
  20. عراقچی: ایران حق خود را جهت شناسایی متجاوز و پرداخت خسارت پیگیری می‌کند
  21. اتحادیه اروپا: از آتش‌بس ایران و اسرائیل حمایت می‌کنیم/ضرورت جلوگیری از تشدید تنش در منطقه
  22. محکومیت حمله به تأسیسات شیمیایی ایران در نشست ویژه سازمان منع سلاح‌های شیمیایی
  23. دنیامالی: همه تلاش ما برگزاری رویدادهای ورزشی در موعد مقرر است
  24. سه بیمارستان نوساز البرز در آستانه تکمیل
  25. غیبت آمریکا در نشست سازمان ملل برای مبارزه با فقر و گرسنگی
  26. به استقبال فصل فشرده لیگ برتر در سال جام‌جهانی؛ باشگاه‌ها کمربندها را محکم ببندند
  27. کلید استقلال جدید در دستان ساپینتو/ خریدها با ورود مربی پرتغالی رونمایی می‌شوند
  28. هشدار سازمان تجارت جهانی درباره «اختلال شدید» در نظم تجاری
  29. تمدید لغو پروازهای داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ سه شنبه
  30. موسسه اعتبارسنجی «فیچ»: رشد اقتصادی جهان به‌شدت کُند می‌شود
  31. به بهانه حضور تیم ملی فوتبال در تورنمنت کافا؛ یک شروع معمولی در راه جام‌جهانی
  32. همبستگی ایجاد شده، فرصتی برای حل مشکلات اساسی و تغییر ریل اداره کشور است
  33. زاینده رود بامداد سه‌شنبه بازگشایی می‌شود
  34. حضور رئیس جمهوری در مراسم گرامیداشت سپهبد شهید باقری؛ پزشکیان: مردم باید با افکار و دیدگاه‌های افرادی مثل شهید باقری آشنا شوند
  35. آلمان خواستار همکاری سایبری با رژیم صهیونیستی شد
  36. تصویب تعویق یک هفته‌ای محاکمه نتانیاهو در دادگاه قدس اشغالی
  37. تربیت کودکان عاشورایی برای پاسداری از آینده کشور
  38. دستور استاندار البرز برای شناسایی کاستی ها
  39. مشاوران املاک غیرمجاز دخیل در تغییر کاربری اراضی البرز
  40. ضربه جنگ ۱۲ روزه به اکران «پیرپسر»