32244 البرز 1402/11/26 - 12:15

آماده سازی طرح های تغذیه مصنوعی البرز برای جذب سیلاب

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز با اشاره به هشدار سطح نارنجی هواشناسی ، اعلام کرد: مخازن ۲ طرح بزرگ تغذیه مصنوعی دشت های استان آماده مهار و جذب سیلاب شدند.

به گزارش دیوان نیوز؛ داوود نجفیان گفت : اکنون ۲ طرح تغذیه مصنوعی دشت های فردیس و هشتگرد در مجموع با ظرفیت ۱۰۲ میلیون متر مکعب مهیای آبگیری شده است.

وی ادامه داد: طرح تغذیه دشت فردیس برای جذب سیلاب رودخانه کرج و سایر رودخانه های اطراف و طرح تغذیه مصنوعی دشت هشتگرد برای مهار سیلاب رودخانه کردان و آبهای جاری ارتفاعات شهرستان ساوجبلاغ توسط شرکت آب منطقه ای البرز احداث شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز گفت : طرح تغذیه مصنوعی دشت فردیس اسفند ماه امسال به طور رسمی افتتاح می شود اما مخازن این طرح از سه سال پیش تاکنون همزمان با اجرای عملیات ساخت آن در زمان بارش ها مورد استفاده قرار گرفته است.

نجفیان اظهار کرد: این طرح یکی از مجهزترین و بهترین طرح های تغذیه مصنوعی کشور است که حدود ۹۰ میلیون متر مکعب ظرفیت آبی دارد؛ طرح تغذیه دشت فردیس در مجموع پنج مخزن ذخیره آب دارد که تاکنون سه مخزن آن تکمیل شده و ۲ مخزن دیگر در حال احداث و تکمیل است.

نجفیان گفت : بارش های تندری فرصت مناسبی برای تغذیه سفره های زیر زمینی با استفاده از طرح های تغذیه مصنوعی است .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز بیان کرد: اکنون نیز سه طرح تغذیه مصنوعی دیگر در استان البرز در دست مطالعه و ساخت قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: تلاش شرکت آب منطقه ای استان البرز برآن است تا تهدید سیلابی را با استفاده از طرح های تغذیه مصنوعی به فرصتی برای نجات سفره های آب زیر زمینی تبدیل کند.

نجفیان با اینکه بارش های سال زراعی جاری چندان نتوانست تنش آبی البرز را فرونشاند، گفت : در جریان بارش های ۲ هفته اخیر یک میلیون مترمکعب آب رودخانه کردان در مخازن طرح تغذیه مصنوعی دشت هشتگرد جذب و به سفره های زیر زمینی انتقال یافت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز با اشاره به تنش آبی و فقر شدید سفره های زیر زمینی استان اظهار کرد: طرح های مختلفی برای نجات این سفره ها از جمله توسعه طرح های تغذیه مصنوعی ، هوشمندسازی کنتورهای آب کشاورزی ، انسداد چاه های غیر مجاز و فرهنگسازی عمومی برای مصرف بهینه آب در دست اقدام قرار گرفته است.

وی یادآورشد: اکنون ۷۵ آب شرب و کشاورزی البرز از سفره های زیر زمینی و ۲۵ درصد از سدها تامین می شود که فشار مضاعفی روی سفره های زیر زمینی استان است.

نجفیان، ظرفیت منابع آبی البرز را یک میلیارد و۸۰۰ میلیون متر مکعب عنوان کرد و گفت : بیش از ۹۰ درصد این منابع در طول سال مصرف می شود.

طبق گزارش هواشناسی ، سامانه بارش تندری از امروز پنجشنبه در استان البرز همراه با بارش شدید باران و برف فعال می شود و تا روز شنبه هفته آینده بارش ها دراین استان ادامه دارد.



  1. ریزپلاستیک‌ها به همه‌جا نفوذ کرده‌اند!
  2. شیوع تب برفکی در استان‌های مجاور البرز
  3. والدین چگونه به شهریه مدارس «غیر انتفاعی» اعتراض کنند؟
  4. بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از پایگاه هوایی شهید حسینی
  5. لاهوتی: گفتار و رفتار خواص نباید به تعالی نظام خدشه‌ای وارد کند
  6. تاکید وزیر اطلاعات بر اجرای الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل
  7. چرا ۹ آذر به عنوان روز ملی جزایر سه‌گانه ثبت شد؟
  8. نماینده مجلس: نباید اجازه داد عده‌ای با «نفاق» از «وفاق» سوء استفاده کنند
  9. وزیر کشور: صحت، دقت و سرعت ۳ ویژگی برگزاری انتخابات به‌صورت تمام‌الکترونیک است
  10. صادقی‌مقدم: رویکرد شورای نگهبان همکاری مستمر با مقامات اجرایی انتخابات است
  11. دعوت اندیشکده راهبردی مطالعات از جوانان برای ورود به حوزه‌های نوآورانه؛ «ایده از شما، حمایت از ما»
  12. عبور از دیوار رشته‌های سنتی راه نجات نظام علمی کشور/ شرط لازم برای ارائه راه‌حل‌های مؤثر در حوزه امنیت سایبر
  13. نشست تخصصی به‌روزرسانی سند توسعه کاربردهای تصاویر ماهواره‌ای
  14. ۷۱۰ پروژه ارتباطی در آذربایجان‌شرقی افتتاح می‌شود
  15. گردن‌مان را در قبال اختیارات تفویض شده، می‌گذاریم
  16. ادامه نامه نگاری خضریان درباره وضعیت استخدامی احمدنیا
  17. «شبیه سازی شورای نگهبان»، چرا و با چه هدفی؟
  18. وزیر علوم به سوالات نمایندگان پاسخ می‌دهد
  19. وظیفه دولت فراهم کردن بستر زیست عفیفانه است /گرانی نیاز به تدابیر فوری مسئولان دارد / جرم ملت ایران مقاومت است
  20. دیدار هیأت پارلمانی ایران با «چرنیشف» و «تولستوی»
  21. بازدید پزشکیان از خطوط راه آهن حومه ای استان تهران
  22. سرلشکر موسوی: نبرد ۱۲ روزه نشان داد پدافند غیرعامل ضروری و تکلیف‌ملی است
  23. مرزبانان در خط مقدم اقتدارند، دولت باید نواقص مرز را بی‌درنگ رفع کند
  24. عزم جدی دانشگاه پیام نور برای حل مشکل مدارک دانشجویان بین‌المللی با همکاری وزارت علوم
  25. اگر خودروهای پلاک سیستان و بلوچستان نتوانند در سایر استان‌ها سوخت‌گیری کنند، موضوعی اشتباه است
  26. آمادگی تاشکند برای توسعه همکاری‌های علمی، فرهنگی و فناورانه با جمهوری اسلامی ایران
  27. گزارش غریب‌آبادی از سفر به حوزه‌های مرزی ایران و افغانستان
  28. ایران جزو پنج کشور برتر جهان از نظر ذخایر مس است
  29. نخست وزیر قطر: برای بازگشت مذاکرات ایران و آمریکا به مسیر خود تلاش می کنیم
  30. وزیر کشور: سیاست قطعی ایران، توسعه روابط با همسایگان است
  31. کمیسر حقوق بشر سازمان ملل: از حملات مرگبار اسرائیل به غزه «وحشت‌زده» شده‌ام
  32. مرگ مغزی صابر کاظمی تایید شد
  33. پزشکیان: دولت به دنبال راه‌ حل‌های جامع، پایدار و بدون تبعات منفی در حوزه کم‌آبی است
  34. دیدار جولانی و محمد بن سلمان و رایزنی درباره تقویت همکاری در حوزه اقتصادی
  35. انتخابات تهران تمام‌ الکترونیک برگزار می‌شود/ آغاز رسمی روند انتخابات از امروز
  36. قالیباف: مطالبه وزارت کار باید بروز رسانی روزانه اطلاعات سامانه رفاه ایرانیان باشد
  37. دوستی: همگرایی میان کشورهای عضو اکو به شکوفایی منطقه کمک می‌کند
  38. باگ کالابرگ و دارو و هزینه جراحی کجاست؟
  39. برای کمک به توسعه اقتصادی در منطقه، می‌توان پول مشترک ایجاد کرد
  40. رئیس کمیسیون اجتماعی: شاخص‌های محاسبه حذف یارانه باید قانونی شود