به گزارش دیوان نیوز،رئیس ادارهٔ داروی سنتی سازمان غذا و دارو: زالویی که خارج از زنجیرهٔ سلامت تهیه میشود ممکن است که از زالوهای صید شده در تالابها و مردابها بوده و یا زالویی باشد که پس از مصرف بر روی یک بیمار به درستی معدوم نشده و به طبیعت بازگشته باشد. اگر بیمار قبلی که زالودرمانی کرده دارای بیماری عفونی مسری مانند ایدز، هپاتیت یا سایر بیماریهای قابل انتقال باشد، زالوهای صیدشده میتوانند این بیماریها را به افراد دیگر منتقل کند.
مریم مشهود گفت: متأسفانه مشاهده میشود افرادی به صورت مستقیم زالو را از طریق فضای مجازی یا سایر تبلیغات تهیه کرده و بدون بررسی کیفیت، به صورت مستقیم برای بیمار تجویز یا مصرف میکنند. این کار خلاف مقررات بوده و همانند دیگر داروها و کالاهای سلامت که هیچ پزشکی اجازه ندارد خود به صورت مستقیم اقدام به تهیه و تجویز و مصرف برای بیمار نماید، زالو هم مانند دارو و سایر ملزومات پزشکی باید از طریق داروخانه تهیه و سپس در زنجیره مصرف قرار گیرد.
مشهود خاطرنشان کرد با توجه به دستورالعملهای ثبت شده در سایت سازمان غذا و دارو تنها دو روش استفاده از الکل ۷۰ درصد و فریز کردن در دمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد برای معدوم سازی زالوی مصرف شده قابل قبول است.
رئیس اداره دارو سنتی سازمان غذا و دارو گفت: در مواردی دیده شده که زالوی مصرفی را در آب نمک یا نمک گذاشته و پس از قی کردن زالو به اشتباه فرد استعمال کننده تصور میکند که زالو از بین رفته در حالی که این طور نیست و در صورتی که معدوم نشود در طبیعت دوباره به چرخه باز میگردد و میتواند عامل انتقال بیماریها باشد.