چهارشنبه، 28 خرداد 1404 14:09
35283 اقتصادی 1403/06/14 - 15:15

نماینده مجلس:

توسعه ۲۵ درصدی مساحت مسکونی در دستور کار دولت چهاردهم قرار دارد

عضو مجلس شورای اسلامی گفت: دولت چهاردهم در زمینه مسکن اعلام کرده است که به سمت اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت در حوزه مسکن حرکت خواهد کرد، از همین رو باید شاهد توسعه ۲۵ درصد مساحت مسکونی کشور باشیم.

به گزارش دیوان نیوز،  عمر علیپور اقدم   اظهار داشت: تا زمانی که دولت کمک نکند و حمایت هایی مانند اعطای زمین به متقاضیان و ارائه تسهیلات مناسب ساخت مسکن صورت نگیرد، مشکلات مردم در این حوزه حل نخواهد شد.

وی ادامه داد: خانواده‌ها برای این که مسکن مناسب در اختیار داشته باشند، با مشکلات جدی روبرو هستند. به ویژه دسترسی جوانان به مسکن بسیار سخت است. با توجه به میزان تورم و مشکلات اقتصادی‌ که وجود دارد، دولت باید به حمایت ویژه از خانوارها در حوزه مسکن بپردازد.

عضو مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مسکن یکی از نیازهای اساسی و اولیه خانوارها محسوب می‌شود که دولت باید برای رفع این نیاز چاره‌ اندیشی کند، خاطرنشان کرد: برای رفع مشکلات حوزه مسکن نیاز به عزم جدی داریم و باید ببینیم دولت دکتر پزشکیان چه برنامه ای در این حوزه دارد. به ویژه باید ببینیم وزیر راه و شهرسازی به عنوان مسئول حوزه مسکن چه پیشنهاد و برنامه ای دارد.

علیپور گفت: در این موضوع شکی نیست که دولت باید به سیاست‌گذاری در حوزه مسکن بپردازد و به افزایش عرضه مبادرت کند. اما این که چه برنامه ای به اجرا گذاشته شود، به سیاست‌گذاری‌های دولت و پیشنهادات وزیر راه و شهرسازی بستگی دارد.

دولت باید به ارائه زمین رایگان به مردم مبادرت کند

وی ادامه داد: عرضه زمین به متقاضیان از اهمیت بالایی برخوردار است. مردم نمی توانند از عهده هزینه‌های ساخت مسکن برآیند. بخش زیادی از هزینه مسکن مربوط به زمین است. با توجه به این که مردم برای تأمین زمین با مشکل روبرو هستند، دولت باید به ارائه زمین رایگان به مردم مبادرت کند تا از هزینه های مسکن بکاهد.

وی ادامه داد: از طریق عرضه زمین و اعطای تسهیلات مناسب می توانیم زمینه را برای افزایش عرضه مسکن در کشور فراهم کنیم. در غیر این صورت، مشکلات این حوزه همچنان ادامه خواهد داشت و نمی توانیم تعادلی در قیمت اجاره بها و مسکن ایجاد کنیم.

عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید بودجه ای برای اعطای تسهیلات ساخت مسکن در نظر گرفته شود و بانک ها ملزم شوند که این تسهیلات را در اختیار مردم قرار دهند. اعطای تسهیلات ساخت مسکن باید با جدیت در دستور کار باشد. بررسی های دقیق باید صورت بگیرد و اگر کمبود بودجه وجود دارد، باید منابع مالی برای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن تامین شود.

علیپور گفت: اگر قرار است دولت دکتر پزشکیان، وزیر راه و شهرسازی و بانک ها به اقدامات جدی در حوزه مسکن مبادرت کنند، کارها باید در قالب نهضت ملی مسکن صورت بگیرد و نیاز است سیاستگذاری های عاجل در حوزه مسکن داشته باشیم. از یک طرف، زمین به سرعت برای عرضه به متقاضیان تأمین شود و از طرف دیگر، زمینه برای اعطای تسهیلات ساخت مسکن نیز به وجود بیاید.

وی ادامه داد: نباید اجازه دهیم تأمین مسکن به تأخیر بیفتد. هر چقدر در این زمینه سریع تر عمل کنیم، بهتر است. زیرا مردم با مشکلات اساسی در حوزه تأمین مسکن مواجه هستند و نباید بر گستره مشکلات اضافه کنیم. بر اساس قانون، دولت مکلف است ۲۵ درصد به مساحت مسکونی کشور اضافه کند، این موضوع نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و باید با جدیت در دستور کار باشد.

انباشتگی وظایف در حوزه مسکن وجود دارد

عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: جمعیت کشور در حال رشد است و به وعده‌هایی که تا کنون در حوزه مسکن داده‌ایم، عمل نشده است. نوعی انباشتگی وظایف در حوزه مسکن وجود دارد که باید رفع شود. طی سال‌های اخیر فقط در تصویب قانون خوب عمل کرده‌ایم، اما در اجرا پیشرفت کمی داشته‌ایم.

وی تاکید کرد: قوانین راهبردی مربوط به تسهیل مسیر ساخت مردمی مسکن، عرضه زمین دولت به مردم و همچنین پرداخت تسهیلات ساخت مسکن طبق قانون برنامه هفتم توسعه باید اجرایی شود و دولت چهاردهم نیز در این زمینه اعلام کرده است که کاملا به سمت اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت در حوزه مسکن حرکت خواهد کرد و از همین رو نیز باید شاهد توسعه ۲۵ درصد مساحت مسکونی کشور باشیم.



  1. ‌تقدیر بانوان طلبه از شجاعت مجری شبکه خبر
  2. رگبار و تگرگ در راه آذربایجان شرقی
  3. پیام صلابت شما شنیده شد!
  4. حمله صهیونیست‌ها به رسانه ملی، پرده از استانداردهای دوگانه غرب برداشت
  5. برگزاری جشنواره آلبالو در روستای گهور مهریز
  6. ورود جهان به عصر جدید تسلیحات اتمی؛ پایان دوره کاهش زرادخانه‌ها
  7. چه اقداماتی در فضای مجازی در زمان جنگ جرم است؟
  8. بازتاب گسترده رسانه‌ای اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در حمله به صدا و سیما
  9. وزیر اطلاعات: با معدود عوامل نفوذی رژیم صهیونیستی برخورد قاطعانه می‌کنیم
  10. ضرر یک میلیارد شِکلی رژیم صهیونیستی به دلیل دو شب حملات ایران
  11. ترامپ: ایران و اسرائیل باید به توافق برسند
  12. یارانه نقدی دهک‌های یک تا ۳ واریز شد
  13. انفجار در نزدیکی فرودگاه مشهد
  14. مهاجرانی: خسارات وارده به مردم در نتیجه اقدامات صهیونیست‌ها پرداخت می‌شود
  15. حمله وحشیانه اسرائیل به غیرنظامیان در ایران/ عکس‌ها گواهی می‌دهند
  16. آغاز مرحله سوم عملیات وعده صادق ۳
  17. روایت جدید آژانس اتمی درباره تاسیسات هسته‌ای اصفهان/ سطح تشعشعات تغییری نکرده است
  18. انهدام همزمان ۲ پهپاد رژیم صهیونیستی در آسمان قم / سومین شکار موفق پدافند استان
  19. سی‌ان‌ان: وحشت صهیونیست ها از پاسخ ایران به تجاوز رژیم اسرائیل
  20. معاملات اوراق بهادار در بازار سرمایه فردا انجام نمی‌شود
  21. پزشکیان: رژیم صهیونیستی در روند تقویت صلح، ثبات و امنیت منطقه کارشکنی کرده است
  22. حضور باشکوه تهرانی‌ها در مراسم ایران ذوالفقار علی
  23. لاوروف: حمایت برخی کشورهای غربی از حمله مسلحانه اسرائیل به ایران، مشروعیت ندارد
  24. حمله موشکی گردان‌های قسام به کیبوتس نیریم
  25. امتحانات ۲۵ خرداد دانشگاه آزاد البرز لغو شد
  26. پیام مشترک امام جمعه و استاندار در پی شهادت ۳ تن از پاسداران استان زنجان
  27. آغاز عملیات وعده صادق ۳ با رمز مقدس یا علی بن ابی طالب (ع)
  28. مدنی‌زاده: حمله دشمن، نشانه درماندگی در برابر پیشرفت ملت ایران است
  29. بیرق مبارزه هرگز بر زمین نمی‌ماند
  30. اطلاعیه مشترک وزارت علوم و بهداشت درباره چگونگی برگزاری آزمون دانشگاه‌ها
  31. پزشکیان: رژیم صهیونیستی حتما پاسخ مناسب دریافت خواهد کرد
  32. فرمانده کل سپاه: به زودی درهای جهنم به روی رژیم کودک‌کش گشوده خواهد شد
  33. زیرساخت‌های حمل‌ونقل زمینی، ریلی و دریایی با ظرفیت کامل فعالند
  34. نشست اضطراری شورای امنیت تا ساعاتی دیگر درباره حمله اسرائیل به ایران آغاز ‌می‌شود
  35. محکومیت گسترده حمله اسرائیل به ایران از سوی نهادهای حقوق بشری و ضد جنگ انگلیس
  36. پزشکیان: دشمن را از اقدام احمقانه اش پشیمان می کنیم
  37. سازمان هواپیمایی: فضای پروازی کشور تا اطلاع ثانوی بسته است
  38. شنیده شدن صدای انفجار در آسمان تهران
  39. نامه فوری ایران به شورای امنیت سازمان ملل در محکومیت حملات اسرائیل و درخواست نشست اضطراری
  40. اسامی شهدای حمله تروریستی رژیم صهیونیستی