35987 اقتصادی 1403/07/12 - 12:38

توضیح سازمان هواپیمایی کشوری درباره نحوه استرداد بلیت پروازهای لغو شده

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در پاسخ به فرایند استرداد بلیت پروازها ناشی از بسته‌شدن تعدادی از فرودگاه‌های داخلی و بین‌المللی در روزهای اخیر، از مسافران خواست به دلیل حجم بالای تقاضا، برای انجام این کار صبور باشند.

به گزارش دیوان نیوز،   در روزهای گذشته و در پی هدف قراردادن قلب سرزمین‌های اشغالی فلسطین توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به شهادت اسماعیل هنیه، سید حسن نصرالله و سردار عباس نیلفروشان و نظر به شرایط غیرمترقبه حاکم بر پروازهای کشور و بسته‌شدن تعدادی از فرودگاه‌های داخلی و بین‌المللی، سازمان هواپیمایی کشوری در بخشنامه‌ای به همه شرکت‌های هواپیمایی ابلاغ کرد تا وجه بلیت مسافرانی که پرواز آنان به دلیل شرایط غیرمترقبه کنونی باطل اعلام شده است، بدون کسر جریمه استرداد شود.

به گزارش سازمان هواپیمایی کشوری، "جعفر یازرلو" سخنگوی این سازمان در پاسخ به بیان برخی مطالب مبنی بر الزام شرکت‌های هواپیمایی به استرداد مبلغ بلیت پروازهای باطل شده تا پایان روز ۱۷ مهر بدون جریمه و کسر وجه به مسافران، مشخص نبودن فرایند استرداد هزینه بلیت‌ها، ناهماهنگی میان سازمان هواپیمایی کشوری و ایرلاین‌ها و اختلاف بر سر فرایندهای استرداد، افزود: شرایط پیش‌آمده و بسته‌شدن فرودگاه‌ها و ابطال پروازها در جهت حفظ ایمنی و امنیت پروازها و مسافران پروازها به‌عنوان اولویت‌های سازمان هواپیمایی کشوری در چارچوب وظایف بین‌المللی محوله به این سازمان انجام شده است.

وی اظهار داشت: برای سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت‌های هواپیمایی، بخشنامه صادر شده کاملاً آشنا بوده و شرایط اضطراری به وجود آمده نیز نظیر آنچه در عملیات صادق ۱ اتفاق افتاد، مسبوق به سابقه بوده و استناد به رویه‌های بین‌المللی تحت عنوان شرایط استرداد داوطلبانه و غیرداوطلبانه بلیت توسط مسافر برای شرکت‌های هواپیمایی امری بدیهی و قابل‌پذیرش است.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: اقدام سازمان هواپیمایی کشوری در این رخداد، تنها تعیین بازه زمانی به‌منظور انسجام دهی به عملکرد هر یک از شرکت‌های هواپیمایی و تأمین انتظارات مسافران بوده است.

وی خاطرنشان کرد: آنچه که در نقد منتشره بدان به‌درستی توجه نشده است، مدت‌زمان لازم برای اعمال فرایند استرداد و یا تغییر تاریخ پرواز است.

یازرلو ادامه داد: عدم انجام پرواز داخلی و خارجی در یک روز، چندین هزار مسافر با تقاضای استرداد یا تغییر تاریخ بر جای گذاشته است که با احتساب زمان لازم برای انجام فرایند استرداد و ساعات کاری و اداری و تعداد پرسنل واحد پشتیبانی شرکت‌های هواپیمایی و دفاتر خدمات مسافرت هوایی به طور اضافه‌شدن این حجم گسترده تقاضا علاوه بر تقاضای عادی روزانه، نیازمند صبوری بیشتر مسافران گرامی است.



  1. احمدی: اختلاف ما با آمریکا بنیادین است
  2. پیام تسلیت رئیس‌جمهور در پی درگذشت صابر کاظمی
  3. تقلای مافیا بیهوده‌ست؛ پزشکیان بیدار است
  4. استان‌ها باید تمرین و رزمایش پدافند غیرعامل را جدی بگیرند
  5. پزشکیان: ساختار آموزش کشور را متحول می‌کنیم تا پایه‌های اقتصاد دانش‌بنیان تقویت شود
  6. سردار فدوی: جوانان امروز از نسل دفاع مقدس آگاه‌ترند
  7. نشست بقائی با نمایندگان هم‌وطنان زرتشتی، آشوری، کلیمی و ارمنی در مجلس
  8. تذکرات نمایندگان؛ از حمله ثابتی به بابک زنجانی و دولت روحانی تا زمزمه‌های بنزینی
  9. اجازه تعرض به حاکمیت و سرزمین اسلامی را نمی‌دهیم
  10. بررسی اقدامات انجام شده برای اجرای طرح پزشک خانواده با حضور پزشکیان
  11. واکنش ستادکل نیروهای مسلح به ادعای همکاری نظامی با دیگر کشورها
  12. خانواده در عصر رسانه‌های هوشمند؛ از بازنمایی تا بازسازی
  13. دستور عارف برای توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی دولتی
  14. رئیس‌جمهور: مساجد بهترین کانون برای ساماندهی امور اجتماعی هستند
  15. عارف: اقتدار غذایی پیش‌نیاز اقتدار ملی است
  16. قائم‌پناه: دولت برای هر لیتر بنزین حدود ۳۶ هزار تومان یارانه پرداخت می‌کند
  17. آمادگی امروز سپاه بیشتر از دوران جنگ ۱۲ روزه است
  18. «تکبر» و «سلطه گری» از ویژگی‌های ذاتی آمریکایی‌هاست
  19. انتصاب رئیس ستاد راهبری اصلاح نظام بنگاه‌داری صندوق‌های بازنشستگی
  20. وزیر دفاع: دست هر توطئه و متجاوزگری را با صلابت و قوی‌تر از گذشته کوتاه خواهیم کرد
  21. ارتش برعهد خود برای صیانت از تمامیت ارضی ایران تا پای جان ایستاده است
  22. سازمان ملی مهاجرت تشکیل می شود
  23. واکنش دفتر روحانی به اظهارات مطرح شده در مجلس و صدا و سیما
  24. ستاد کل نیروهای مسلح: دشمن امکان تعدی مجدد را از دست داده است
  25. سپاه: اسناد لانه جاسوسی نشان داد، میدان دیپلماسی در نگاه آمریکا پوششی برای نفوذ و فریب است
  26. عارف: واقعیت‌ها را در خصوص وضعیت آب کشور به مردم بگوییم
  27. نماینده مجلس: دعواهای سیاسی و نفاق کمکی به کشور نمی‌کند
  28. اسلامی: ساخت ۸ نیروگاه اتمی جدید با همکاری روسیه در دستور کار است
  29. فرمانده جدید قرارگاه نجف اشرف سپاه معارفه شد
  30. نماینده سراوان: رئیس جمهور معضل شناسنامه نداشتن برخی هموطنان بلوچ را حل کند
  31. معاون بهداشت: انجام واکسیناسیون رایگان هپاتیت برای گروه های هدف در البرز
  32. انتصاب ۲ عضو شورای اجرایی فناوری اطلاعات از سوی پزشکیان
  33. پزشکیان در دفتر یادبود نمایشگاه جهاد دانشگاهی چه نوشت؟
  34. تسلیت معاون اول رئیس‌جمهوری به تاج‌زاده
  35. مجلس در حمایت از جهاددانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان مصمم است
  36. ریزپلاستیک‌ها به همه‌جا نفوذ کرده‌اند!
  37. شیوع تب برفکی در استان‌های مجاور البرز
  38. والدین چگونه به شهریه مدارس «غیر انتفاعی» اعتراض کنند؟
  39. بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از پایگاه هوایی شهید حسینی
  40. لاهوتی: گفتار و رفتار خواص نباید به تعالی نظام خدشه‌ای وارد کند