حالا که از تبوتاب اعلام اسامی فیلمها کمی گذشته، سرمایهگذاری نهادها و ارگانها بر روی فیلمها محل بحث و ارزیابی شدهاند. طبق بررسی خبرنگار ایرنا، امسال هر چهار انیمیشن حاضر در جشنواره، محصول کامل مستقل بخش خصوصی هستند و از میان ۳۷ فیلم حاضر در بخش مسابقه، ۱۵ فیلم (۴۱ درصد) توسط ارگانها و نهادهای مختلف، تهیه و تولید شدهاند.
در میان نام ارگانهای مطرحی چون اوج، سوره، فارابی و... نام موسسات کمترشنیدهشدهای چون موسسه امام روح الله(ره) و بهشت امام رضا(ع) نیز به چشم میخورد که احتمالا در نشستهای خبری فیلمهای «۱۹۶۸» و «بچه مردم» که توسط این دو موسسه تولید شدهاند، مورد پرسش اهالی رسانه قرار خواهند گرفت.
سازمان فرهنگی اوج با ۲ فیلم؛ همچنان متمرکز بر دفاع مقدس
این سازمان فرهنگی و رسانهای امسال تنها با دو اثر در جشنواره حضور دارد. «خدای جنگ» که به زندگی شهید حسن طهرانی مقدم میپردازد و «اسفند» که برشی از زندگی شهید علی هاشمی است؛ البته «اسفند» با سرمایهگذاری مشترک فارابی تولید شده است.
نکته جالب توجه آنکه سازمان اوج سال گذشته ۴ فیلم سینمایی را راهی جشنواره کرده بود که یکی از آنها انیمیشن «ببعی قهرمان» بود. همچنین از میان سه فیلم دیگر، «آبی روشن» و «پرویزخان» درامهای اجتماعی بودند و تنها «مجنون» به زندگی شهید زینالدین میپرداخت. با این اوصاف امسال، هم تعداد فیلمهایی که اوج راهی جشنواره کرده، کمتر از سال گذشته است و هم سرمایه گذاری بر روی پرترههای دفاع مقدسی را به فیلمهایی در ژانر درام ترجیح داده است.
اوج امسال با هیچ کارگردان فیلم اولی همکاری نداشته است.
۳ اثر از سازمان سینمایی سوره و بدون حتی یک انیمیشن
کم شدن مشارکت ارگان ها در جشنواره فیلم فجر امسال، فقط مختص به اوج نیست. سازمان سینمایی سوره که سال گذشته با ۷ اثر در جشنواره حاضر شده بود، امسال تنها با سه فیلم «ناتور دشت»، «اشک هور» و «تاکسیدرمی» در جشنواره حضور دارد. البته که «تاکسیدمی» با همکاری باشگاه فیلم سوره و سرمایهگذاری مشترک موسسه شهید آوینی و قدرا تولید شده است.
سال گذشته انیمیشن «رویاشهر» و «ساعت جادویی» از تولیدات سوره به جشنواره راه پیدا کردند اما امسال نام سوره به عنوان سرمایهگذار هیچ کدام از ۴ انیمیشن دیده نمیشود
نکته قابل توجه، عدم سرمایهگذاری این سازمان بر روی انیمیشنهاست. سال گذشته انیمیشن «رویاشهر» و «ساعت جادویی» از تولیدات سوره به جشنواره راه پیدا کردند اما امسال نام سوره به عنوان سرمایهگذار هیچ کدام از ۴ انیمیشن حاضر در بخش مسابقه دیده نمیشود.
البته که حمید جعفریان رئیس سازمان سوره در این باره گفته بود: ما سعی داریم سالی حداقل دو انیمیشن تولید کنیم، زیرا سینمای کودک و نوجوان با استقبال خوبی روبهرو است، اما جشنواره فیلم فجر ظاهرا علاقهای به سینمای کودک ندارد. به همین دلیل، ما دیگر انیمیشنهای خود را به فجر ارسال نمیکنیم، چرا که با این آثار، برخورد مناسبی نمیشود. سوره امسال تنها با محمد پایدار به عنوان کارگردان فیلم اولی همکاری داشته است.