39220 فرهنگی 1403/11/28 - 14:40

موسیقی بانوان را باید زنده نگاه داشت/ معرفی توانایی بانوان هنرمند در جشنواره فجر

سرپرست گروه موسیقی «نهال»، جشنواره موسیقی فجر را بستری برای معرفی و توسعه این هنر دانست و گفت: موسیقی بانوان را باید در جشنواره و غیر از آن زنده نگاه داشت، حق بانوان است که از این تفریح فرهنگی و هنری بهره‌مند شوند.

لیلا نجفی که با گروه موسیقی بانوان «نهال» در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر حضور دارد، در این باره  اظهارداشت: گروه «نهال» را ۱۰ سال گذشته تاسیس کرده‌ام و این چهارمین بار است که در این رویداد شرکت می‌کنم و سال‌هاست که با این گروه در سالن‌های مختلف از جمله فرهنگسرای نیاوران و تالار وحدت به صحنه می‌رویم و برای بانوان اجرا می‌کنیم.

وی گفت: با توجه به اینکه مدرس ردیف آواز ایرانی هستم، سال‌های اول فعالیتمان بیشتر موسیقی سنتی ارائه می‌کردیم اما به مرور براساس سلیقه بانوان و بازخوردهایی که دریافت کرده‌ایم، فعالیت گروه بیشتر به سمت پاپ سنتی و به خصوص موسیقی پاپ رفته است.

نجفی افزود: قطعاتی که گروه «نهال» در جشنواره چهلم موسیقی فجر اجرا خواهد کرد، آثار قدیمی و خاطره‌انگیز هستند و تمامی این قطعات با تنظیم و سازبندی جدید اجرا می‌شوند. بعضی از این قطعات فقط با گیتار یا یکی دو ساز اجرا شده بودند اما در کنسرت آنها را با ارکستر اجرا می‌کنیم یا مثلا بعضی از قطعات بیشتر بر پایه سازهای زهی اجرا شده بودند اما در کنسرت فلوت و کمانچه داریم و تنظیم و سازبندی‌ها متفاوت است.

سرپرست گروه موسیقی «نهال» درباره اجرای قطعات جدید توسط این گروه بیان کرد: فعلا قطعات قدیمی و خاطره‌انگیز را بازخوانی می‌کنیم و احتمالا در آینده قطعه جدید تولید خواهیم کرد، اکنون از لحاظ مالی به صرفه نیست که برای یک قطعه جدید وقت و هزینه صرف کنیم چون امکان انتشار نداریم که از عواید فروش آن بهره‌مند شویم و فقط می‌توانیم در کنسرت‌ها اجرا کنیم.

وی درباره چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر اظهارداشت: هدف جشنواره این است که در زمینه موسیقی فرهنگسازی کند، موسیقی را معرفی کند، در سبد فرهنگی و تفریحی مردم بگنجاند و آن را توسعه بدهد. این دقیقا هدفی است که گروه «نهال» آن را رسالت خود می‌داند. می‌توان در جشنواره و در یک بازه زمانی مشخص انواع موسیقی از گونه‌های مختلف را شنید، هزینه تماشای آثار احتمالا کمتر است و می‌توان از تنوع جشنواره بهره‌مند شد، پس چه دلیلی برای شرکت نکردن در این رویداد وجود دارد؟

نجفی گفت: علاوه بر این، باید موسیقی بانوان را در جشنواره، خارج از آن و در حالت عادی زنده نگاه داشت، حق بانوان است که از این تفریح فرهنگی و هنری بهره‌مند شوند. همچنین جشنواره فرصتی ایجاد می‌کند که توانایی بانوان هنرمند به مخاطبان معرفی شود. تا زمانی که جشنواره باشد و بستر ارائه موسیقی در اختیارمان باشد، ما در جشنواره شرکت می‌کنیم چون معتقدم موسیقی باید میان بانوان معرفی شود، توسعه پیدا کند و فعال بماند.

گروه موسیقی بانوان «نهال» به سرپرستی و خوانندگی لیلا نجفی یکشنبه- ۲۸ بهمن ماه- ساعت ۱۶ در بخش بانوان چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در فرهنگسرای نیاوران به روی صحنه می‌رود. «نهال» در این کنسرت به اجرای قطعات تلفیقی سنتی و پاپ از جمله «مهتاب»، «آهوی فراری»، «دریاچه‌ نور»، «گل گلخونه»، «کی بهتر از تو»، «گل‌واژه» و «گل یخ» می‌پردازد.

نیوشا بریمانی رهبر ارکستر و نوازنده کمانچه، رخساره رستمی (عود)، نیلوفر ابراهیمی (فلوت)، دریا علومی و دنیا فتحی (پیانو)، شیرین واعظی (درامز)، آذین ملک‌زاده (گیتارباس)، سحر دزواره‌ای (گیتار) از نوازندگان و اعضای این گروه هستند.

گروه موسیقی «نهال» سال ۱۳۹۴ در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده و فعالیت حرفه‌ای خود را به صورت رسمی آغاز کرده است، موسیقی این گروه، پاپ سنتی تلفیقی از سازهای ایرانی و جهانی است که معمولا در این گروه قطعاتی خاطره‌انگیز و قدیمی با تنظیم جدید بازخوانی و اجرا می‌شوند.

چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت امور هنری و همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی ۲۳ تا ۲۹ بهمن امسال با بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی با موضوع و محوریت وفاق ملی در تهران و ۲۰ استان کشور در حال برگزاری است، آیین اختتامیه این جشنواره دوشنبه-۲۹ بهمن ماه- ساعت ۱۹ در تالار وحدت برگزار می‌شود.

معرفی و تقدیر از آثار برگزیده هنرمندان موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزه‌های آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به‌ ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونه‌های مختلف موسیقی از اهداف چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر است.



  1. جابه‌جایی ۵ میلیون تن مواد معدنی سنگ‌آهن مرکزی و فولاد بافق با ساخت خط ریلی
  2. ۴۵ درصد افزایش، ثمره تلاش برای کاهش فاصله تورم و هزینه زندگی کارگران
  3. اشتیاق خرید شب عید و پولی که مثل سابق نیست
  4. مطالبات مهاجم جنجالی پرسپولیس پرداخت شد
  5. واکاوی جلالی از ناکامی تیم‌های ایرانی در آسیا:«در مسیر اشتباهی قدم بر می‌داریم»
  6. فنونی‌زاده: امیدوارم علیپور جام‌جهانی را تجربه کند/ قهرمانی لیگ برازنده پرسپولیس است
  7. خرید جدید سپاهان یک فوتسالیست است؛ رفیق محرز و انزونزی چطور به اصفهان رسید؟
  8. پایان دوران یک جانبه‌گرایی آمریکا/چین و روسیه نقش مهمی در تحولات جهان دارند
  9. چشم‌انداز بازار ۱۶ هزار میلیارد دلاری دارایی‌های توکن‌سازی شده؛ سهم ایران کجاست؟
  10. سفر چند ساعته وزیر خارجه به مسقط
  11. زنگنه: خوب بودیم، اما می‌توانستیم بهتر هم باشیم
  12. گردشگری با سیاست‌های غلط از رونق می‌افتد
  13. شهید و زخمی شدن ۱۳۲ غیرنظامی در تجاوز آمریکا به یمن
  14. برگزاری همایش بین المللی بیابان لوت زمینه ساز توسعه شرق کشور
  15. تروئیکای مقابله با یکجانبه گرایی غرب
  16. مختصات بازی ایران در شکاف اروپا و آمریکا/چرا اولویت تهران گفت‌وگوی چندجانبه است؟
  17. پزشکیان: جایگزینی برق با انرژی‌های فسیلی در دستور کار دولت است
  18. ترافیک سنگین در آزادراه های البرز
  19. اهدای خون در البرز/ روزهای رمضان یاری رسان بیماران باشیم
  20. آزادی زندانی محکوم به قصاص پس از ۱۴ سال حبس در کرج
  21. مراکز درمانی تخصصی البرز در ایام نوروز فعال هستند
  22. پلمب ۱۹ واحد صنفی متخلف در البرز
  23. استاندار : دستگاههای متولی برای رونق گردشگری البرز بکوشند
  24. دستگاههای اجرایی البرز برای عبور از تنش آبی راهکار ارائه دهند
  25. ثبت رکورد جدید در فرودگاه پیام/ آغاز پروازهای مسافری به مشهد در آینده نزدیک
  26. هیچ‌گاه به شایعات نپرداخته‌ام/ تصویری صادقانه از حاج احمد
  27. همه گسل‌های تهران فعال است/ لزوم آمادگی برای زلزله‌های مخرب
  28. تعمیرات هیچ نیروگاهی به دلیل نبود قطعه متوقف نشد
  29. افزایش سرمایه صندوق کارآفرینی امید در سال آینده/تامین مالی ۷۳۰ واحد تولیدی راکد
  30. جزئیات زمان واریز سود سهام عدالت/ مراکز مراجعه وراث اعلام شد
  31. نوازی از فهرست استقلال خط خورد
  32. دوئل رافینیا- اوبلاک؛ طلسم شکسته می‌شود؟
  33. قاضی‌زاده هاشمی: مجلس نگاه حمایتی به ورزش دارد؛ اختصاص یک هزار میلیارد دیگر به ورزش
  34. دست‌نوشته‌ای قدیمی از مهاجم محبوب پرسپولیس؛ علی علیپور، ۱۴ سالِ قبل
  35. گروسی با تکرار ادعاهای سیاسی: نقش نظارتی آژانس بر برنامه هسته‌ای ایران حیاتی است
  36. ۷۸۰ پرواز در ایام نوروز برنامه‌ریزی شده است/ عذرخواهی از عمره‌گذاران
  37. بقائی: شعر پروین اعتصامی بازتاب تفکر و تعهد زن ایرانی است
  38. نماینده مجلس: اگر قانون حجاب باعث تضعیف نظام و ایجاد تنش شود، باطل است
  39. سالانه ۷ درصد درآمد ناخالص ملی به تصادفات تخصیص داده می‌شود
  40. رئیس قوه قضاییه: توسعه دادرسی الکترونیک رضایت مردم را در پی دارد