شرکتکنندگان در این حرکت اعتراضی که بهدعوت گروههای حامی فلسطین از جمله پویش همبستگی با فلسطین (PSC)، انجمن فلسطینیان در انگلیس و سازمانهای مدنی دیگر برگزار شد، با در دست داشتن پرچم فلسطین و پلاکاردهایی با شعارهایی چون «فلسطین را آزاد کنید»، «به اشغال پایان دهید» و «بیبیسی، نسلکشی را پنهان نکن» خواستار اطلاعرسانی شفاف درباره جنایات جاری در غزه شدند.
معترضان رسانه عمومی انگلیس را به «پوشش یکجانبه»، «نادیدهگرفتن صدای قربانیان» و «تطهیر اقدامات اسرائیل» متهم کردند و خواستار اصلاح رویکرد رسانهای نسبت به فلسطین شدند. آنها همچنین با در دست داشتن تصاویری از قربانیان حملات اخیر، بهویژه کودکان، خواستار پایان فوری محاصره غزه و توقف عملیات نظامی علیه غیرنظامیان شدند.
تجمع امروز در شرایطی برگزار شد که انتقادها از عملکرد رسانههای غربی در پوشش بحران انسانی غزه رو به افزایش است. فعالان حقوق بشر بارها بیبیسی را به جانبداری از رژیم صهیونیستی و نادیدهگرفتن صدای فلسطینیان متهم کردهاند.
چندی پیش موسسه «یوکه دیکلاسیفاید» گزارش داد که بیبیسی با سانسور اطلاعات درباره نقش حمایتی لندن در جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، افکار عمومی را از ابعاد واقعی این همکاریها بیاطلاع نگه داشته است.
«پیتر رینولدز» یک شهروند انگلیسی که در تظاهرات حضور داشت، در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: «بیبیسی باید توضیح دهد که چرا آمار تلفات غیرنظامیان فلسطینی یا گزارش سازمانهای بینالمللی درباره قحطی در غزه در خبرهایش کمرنگ است. این رسانه وقتی در پوشش فجایع انسانی، گزینشی عمل میکند، نمیتواند ادعای بیطرفی داشته باشد.»
«اما کولینز» از دیگر معترضان شرکت کننده در تظاهرات به ایرنا گفت: « ما آمدهایم تا نشان دهیم وجدان انسانی هنوز زنده است. جنایاتی که در غزه رخ میدهد، فقط مسئله فلسطین نیست، مسئله انسانیت است. اگر امروز سکوت کنیم، فردا خیلی دیر خواهد بود. از دولت انگلیس میخواهیم که به حمایت نظامی و سیاسی از اسرائیل پایان دهد.»
جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه که از مهرماه ۱۴۰۲ آغاز شده، تاکنون به کشته و زخمیشدن دهها هزار فلسطینی، از جمله شمار زیادی زن و کودک منجر شده و بخش عمدهای از زیرساختهای این منطقه را نابود کرده است. بنا بر ارزیابی سازمان ملل، بیش از ۷۰ درصد از جمعیت غزه آواره شدهاند و در شرایطی غیرانسانی، بدون دسترسی به آب، غذا و خدمات درمانی اولیه، به سر میبرند.
در چنین شرایطی، رژیم صهیونیستی از طرحی برای اشغال دائمی غزه و الحاق آن به سرزمینهای اشغالی رونمایی کرده است. «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم، در دفاع از این طرح مدعی شده که هدف آن «تثبیت کنترل میدانی» و جلوگیری از بازگشت جنبش حماس به قدرت است. اما ناظران و کارشناسان بینالمللی این اقدام را مقدمهچینی برای اشغال کامل و تغییر بافت جمعیتی غزه ارزیابی کرده و آن را مصداق «پاکسازی قومی» دانستهاند.
در همین پیوند، «همیش فالکونر» معاون وزیر امور خارجه انگلیس، هفته گذشته در سخنانی در مجلس عوام، نگرانی عمیق لندن را از تشدید بحران انسانی در غزه ابراز کرد و گفت: «ما قویاً با گسترش عملیات اسرائیل و هرگونه تلاش برای اشغال دائمی غزه مخالف هستیم. این رویکرد غیرقابل قبول است.» او ادامه محاصره انسانی و ممانعت از ورود کمکهای بشردوستانه را محکوم و خواستار توقف فوری درگیریها و بازگشایی مسیرهای کمکرسانی شد.
همزمان، فضای سیاسی انگلیس نیز شاهد افزایش اعتراضها به حمایت دولت از رژیم اسرائیل بوده است. دو روز پیش گروهی از نمایندگان پارلمان، در بیانیهای شدیداللحن، خواستار توقف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی و اعمال تحریمهای اقتصادی علیه تلآویو شدند. در این بیانیه، سیاست اخیر رژیم صهیونیستی برای اشغال دائمی غزه بهعنوان «پاکسازی قومی» توصیف شده و از دولت خواسته شده به «مصونیت بیپایان» اسرائیل پایان دهد.