غلامرضا اسکندریان شنبه ۲۰ اردیبهشت در حاشیه برگزاری مرحله استانی دومین دوره مسابقات ارائه سه دقیقهای (سدید) که در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه خوارزمی برگزار شد، با بیان اینکه جهاد دانشگاهی تلاش دارد زمینههای حرفهای شدن دانشجویان را از درون دانشگاه مهیا کند، اظهارکرد: باید فضایی فراهم شود که دانشجو بتواند تصویری حرفهای، دقیق و قابل دفاع از ایدهها و توانمندیهای خود ارائه دهد. این مسیر بدون شناخت مسائل و چالشهای واقعی پیش روی دانشجویان ممکن نیست.
این مسئول با تأکید بر اهمیت مسئلهشناسی در طراحی برنامههای مهارتی برای دانشجویان گفت: هدفگذاری طرحهایی همچون طرح سدید با تکیه بر تحلیل دقیق نیازها و مسائل پیشروی دانشجویان انجام شده است تا از دل دانشگاه، بسترهایی برای ارتقای مهارت و پرورش ایدههای خلاقانه جوانان فراهم شود.
وی با اشاره به اهمیت تعامل میان نهادهای مختلف فعال در محیطهای دانشگاهی افزود: اگرچه مجموعههایی در کنار دانشگاه مشغول به فعالیت هستند، اما گاهی این تعاملها به درستی شکل نمیگیرد که بخشی از آن ممکن است به نحوه اجرای برنامهها بازگردد.
اسکندریان در ادامه خطاب به دانشجویان گفت: اگر احساس میکنید برنامهها یا محتوای آموزشی با نیازهای روز جامعه فاصله دارد، این وظیفه شماست که مطالبهگر باشید. جهاد دانشگاهی و دیگر نهادهای علمی و فرهنگی مسئول ایجاد زیرساختها هستند، اما کیفیت این برنامهها بشدت وابسته به میزان مشارکت و بازخورد دانشجویان است. اگر خواهان برنامههایی منطبق با نیازهای واقعی جامعه هستید، باید به شکل فعال در طراحی و بهروزرسانی آنها نقشآفرینی کنید.
رئیس جهاد دانشگاهی البرز در پایان بیان کرد: برگزاری چنین برنامههایی تنها با همافزایی و همراهی نهادهای علمی، اجرایی و فرهنگی ممکن است. امیدوارم این مسیر، ادامهدار باشد و به بستری پایدار برای رشد و توانمندسازی دانشجویان استان البرز تبدیل شود.
در این دوره از مسابقات ۳۰ شرکتکننده در بخش کتاب و پایاننامههای دانشجویی از دانشگاههای خوارزمی، پردیس کشاورزی و دانشگاه فرهنگیان شرکت کردند که در بخش کتاب خانمها زهرا نوروزیشاد (کتاب مدیریت فرآیند) از دانشگاه خوارزمی، شقایق خورشیدی (کتاب جامعه شناسی خودمانی) از دانشگاه فرهنگیان و در بخش پایاننامه محمدرضا کریمی با موضوع تکثیر درون شیشهای و ارزیابی سمیت بر روی لاینهای سرطانی از دانشگاه پردیس کشاورزی دانشگاه تهران و خانم مریم حاتمی با موضوع تدوین الگوریتم برنامهریزی فضایی دریا با رویکرد دریا سیما- مطالعه خلیج فارس از پردیس کشاورزی دانشگاه تهران رتبههای برتر را کسب کردند.