از چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت، کمدی «صددام» به روی پرده رفت و از چند روز بعدترش نیز سریال «اجل معلق» به شبکه نمایش خانگی آمد. نقطه مشترک هر دو اثر، رضا عطاران است. بازیگری که قرار است در مقام منجی، رکود نسبی فعلی در شبکه نمایش خانگی و علیالخصوص سینما را به رونق تبدیل کند اما عطاران تا چه اندازه قادر خواهد بود تا در شرایط فعلی، به چنین افتخاری نائل آید؟
البته این افتخارآفرینی بیشتر متوجه عطاران خواهد بود تا سینما و شبکه نمایش خانگی. این بازیگر خاطرهساز و محبوب، طی ۵ سال اخیر، موفقیت چندانی به دست نیاورده و تقریبا تمام آثار او با شکست مواجه شده است. عطاران در سال ۹۹، در «روشن» و «شیشلیک» بازی کرد. «روشن» شکست سختی در گیشه خورد و «شیشلیک»، بایگانی شد و رنگ پرده را به خود ندید. این بازیگر در سال ۱۴۰۱، در ۲ فیلم «ویلای ساحلی» و «قیف» به نقشآفرینی پرداخت که هر دو فیلم نتوانست انتظارها را برآورده کرده و برای این بازیگر آوردهای به همراه داشته باشد. عطاران در سال ۱۴۰۲، در سریال «دفتر یادداشت» بازی کرد که این سریال نیز برخلاف تخمینها، نتوانست انتظار مورد نظر از این اثر را برآورده کند.
همزمان شدن ۲ اثر عطاران در شرایط فعلی، پیشتر نیز برای این بازیگر رقم خورده بود. این بازیگر در بازهای، «ویلای ساحلی» را در سینما و «دفتر یادداشت» را در شبکه نمایش خانگی داشت و تصور میشد که عطاران قادر خواهد بود تا بهواسطه این همزمانی و حضور در آثار باکیفیت، موقعیت قبلی خود را احیا کرده و بهاصطلاح نبض مخاطبان سینما و سریال را بار دیگر به دست بگیرد.
اکنون اما بر روی کاغذ، شرایط تاحدودی برای عطاران متفاوت است. او در همزمانی قبلی، «ویلای ساحلی» را به روی پرده داشت که از گزارههایی چون «همبازی شدن با پژمان جمشیدی و حضور در فیلم کیانوش عیاری برخوردار بود. «صددام» اگرچه بر روی کاغذ، فیلم پرطمطراقتری است اما با توجه به سیگنالهای نهچندان خوبی که در زمان جشنواره سال گذشته گرفت، موقعیت این بازیگر را در جلب اقبال عمومی، تاحدودی مسالهدار میبیند. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که فرمول استقبال از آثار در زمان جشنواره فجر با زمان اکران، تفاوتهای بسیاری دارد بهطوریکه اکنون و فارغ از این گمانهها، «صددام» را یکی از بختهای اصلی گیشه امسال عنوان میکنند که قادر خواهد بود تا بیش از ۵ میلیون مخاطب را به سینما بکشاند.