در دو هفته اخیر، تحولات مرتبط با جنگ غزه وارد مرحله جدیدی شده است که منجر به تحت تاثیر قرار دادن تحولات داخلی در سرزمینهای اشغالی، خصوصا مسئله جنگ غزه شده است. در روزهای اخیر و به دنبال هشدارهای کشورهای غربی و آمریکایی به این رژیم مبنی بر پایان هرچه زودتر جنگ در غزه، موج گستردهای از انتقادات داخلی در سرزمینهای اشغالی علیه نخست وزیر این رژیم آغاز شده است، مسئلهای که منجر به روند افزایش تصاعدی فشارهای داخلی و خارجی بر نخستوزیر و کابینه این رژیم شده است.
همچنین، نارضایتی ترامپ از ادامه این وضع نیز مسئله دیگری است که فشارها بر نتانیاهو را تشدید کرده است و از این روی مسئله شکاف میان ترامپ و نتانیاهو را بیش از پیش در رسانهها برجسته شده است.
هفته گذشته، سران انگلیس، فرانسه و کانادا با انتشار بیانیهای مشترک، ضمن محکوم کردن سیاستهای کابینه نتانیاهو در قبال غزه، خواستار پایان فوری حملات نظامی و محاصره این منطقه شدند و هشدار دادند در صورت تداوم این وضعیت، اقدامات تنبیهی از جمله اعمال تحریم علیه اسرائیل در دستور کار قرار خواهد گرفت.
پس از این بیانیه، در اقدامی کم سابقه، دولت انگلیس اعلام کرد که مجموعهای از اقدامات تنبیهی علیه رژیم صهیونیستی در دستور کار قرار گرفته است. این اقدامات شامل: اعمال تحریم علیه شهرکنشینان و نهادهای مرتبط با شهرکسازی در کرانه باختری، تعلیق فروش تسلیحاتی که ممکن است در غزه استفاده شود، توقف مذاکرات توافق تجارت آزاد با رژیم صهیونیستی و احضار سفیر این رژیم در لندن در اعتراض به گسترش عملیات نظامی در غزه میشود.