41014 سیاسی 1404/04/12 - 18:04

اعتراض شدید پارلمان انگلیس به جنایات اسرائیل در کرانه باختری

نمایندگان پارلمان انگلیس در نشستی پرتنش پیرامون تحولات غرب آسیا، جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را «نقض آشکار حقوق بین‌الملل» و «جنایت جنگی» توصیف کرده و خواستار به‌رسمیت‌شناختن فوری کشور مستقل فلسطین شدند.

در این نشست که به ابتکار «مارتین رودز» نماینده حوزه «گلاسگو نورث» برگزار شد، بسیاری از نمایندگان با استناد به آمارهای نهادهای بین‌المللی؛ سیاست‌های شهرک‌سازی، تخریب خانه‌ها و اخراج سازمان‌یافته فلسطینی‌ها را «نقشه‌ای هدفمند برای نابودی هرگونه امید به تشکیل کشور فلسطین» خواندند.

رودز در آغاز این نشست، با تأکید بر وضعیت بحرانی در کرانه باختری گفت: «در حالی که توجه جهانی معطوف به غزه و تنش‌های اخیر با ایران است، نباید ظلم روبه‌گسترش در کرانه باختری را نادیده گرفت.» وی با استناد به گزارش سازمان عفو بین‌الملل گفت که عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در چهار ماه گذشته «بزرگ‌ترین موج آوارگی فلسطینی‌ها از زمان جنگ ۱۹۶۷» را رقم زده است.

او افزود: «در دو سال گذشته، تقریباً نیمی از کودکانی که از سوی نیروهای اسرائیلی یا شهرک‌نشینان به قتل رسیده‌اند، در کرانه باختری بوده‌اند. این فقط یک آمار نیست، این واقعیتی دردناک است که باید جامعه جهانی با آن مقابله کند.»

در ادامه جلسه، نمایندگانی از احزاب کارگر، لیبرال دموکرات، اس‌ان‌پی و برخی محافظه‌کاران خواستار به‌رسمیت‌شناسی فوری کشور مستقل فلسطین شدند. «کلر هیزلگروو» نماینده حزب کارگر گفت: «بدون بازگشت فلسطینی‌ها به خانه‌هایشان و بدون پایان دادن به روند مصادره زمین، هیچ امیدی به صلح وجود ندارد.»

«کریس لاو» از حزب ملی اسکاتلند هم صراحتاً اعلام کرد: «ما با یک کمپین نظام‌مند پاک‌سازی قومی مواجه هستیم که با حمایت مستقیم و تسلیحاتی دولت اسرائیل انجام می‌شود. برخی شهرک‌نشینان به فلسطینی‌ها گفته‌اند یا به اردن فرار کنید یا منتظر نابودی باشید.»

در ادامه جلسه «مارتین رودز» به گزارش اخیر یونیسف و سازمان نجات کودکان اشاره کرد که طبق آن، ۸۴ مدرسه در کرانه باختری، از جمله در قدس شرقی، با حکم تخریب مواجه‌اند و این امر تحصیل ۱۲ هزار و ۶۰۰ کودک را در معرض خطر قرار داده است. او گفت: «حتی مدارسی که با بودجه دولت انگلیس ساخته شده، از این حملات در امان نمانده‌اند. این نه‌تنها نقض حقوق بشر، بلکه توهینی به اصول دیپلماسی است.»

در همین حال «وارین‌در جاس» نماینده حزب کارگر با استناد به تعریف حقوقی دادگاه کیفری بین‌المللی تأکید کرد: «آنچه در کرانه باختری رخ می‌دهد، مطابق تعریف حقوق بین‌الملل، جنایت جنگی است و دولت انگلیس باید آن را همین‌گونه محکوم کند.»

وی از دولت خواست «همان‌گونه که در قبال روسیه در کریمه واکنش نشان داده شد، با شهرک‌های غیرقانونی اسرائیل نیز برخورد و ممنوعیت واردات کالا از این مناطق اجرایی شود.»

«اندی اسلاتر» نماینده حوزه همرسمیت هم گفت: «ما در قبال اشغال کریمه تحریم و اقدام داشتیم، اما در قبال اشغال فلسطین فقط کلمات گرم داریم. این تناقض دیگر برای افکار عمومی قابل قبول نیست.»

او افزود: «با چشم خودم در کرانه باختری شاهد بودم که شهرک‌نشینان مسلح، خانه‌های فلسطینی‌ها را به آتش می‌کشند و ارتش فقط نظاره می‌کند. این چیزی جز آپارتاید نیست.»

«همیش فالکونر» معاون وزیر خارجه انگلیس که در انتهای نشست سخن گفت، وضعیت در کرانه باختری را «به‌شدت نگران‌کننده» توصیف کرد و گفت: «ما با کاهش بی‌سابقه رشد اقتصادی، افزایش بیکاری و فروپاشی خدمات حیاتی روبه‌رو هستیم. تنها در سال ۲۰۲۴، اقتصاد کرانه باختری ۲۱.۷ درصد کوچک‌تر شده است.»

او افزود: «در مناطقی مثل جنین و طولکرم، دست‌کم ۴۰ هزار فلسطینی در پی عملیات نظامی آواره شده‌اند. بیش از ۹۰۰ ساختمان در شرق قدس و منطقه سی تخریب شده و بیش از ۸۰۰ نفر را بی‌خانمان کرده‌اند. این ارقام نشانه وقوع یک بحران انسانی است که نمی‌توان در برابر آن سکوت کرد.»

فالکونر با اشاره به سیاست رسمی دولت گفت: «شهرک‌های اسرائیلی غیرقانونی هستند و به صلح آسیب می‌زنند. ما تاکنون سه دور تحریم علیه افراد و نهادهای مرتبط با خشونت شهرک‌نشینان اعمال کرده‌ایم. همچنین دو وزیر افراطی اسرائیل، اسموتریچ و بن‌گویر را به دلیل نقش در تحریک به خشونت تحریم کرده‌ایم.»

او افزود: «حتی مدرسه‌ای که با بودجه انگلیس در کرانه باختری ساخته شده بود، تخریب شده است. اگر فکر می‌کنند این‌گونه می‌توانند ما را منصرف کنند، اشتباه می‌کنند.»

در واکنش به پاسخ فالکونر، برخی نمایندگان خواستار اقدامات بیشتری از سوی دولت انگلیس شدند. «کریس لاو» با لحنی تند گفت: «همان‌طور که واردات کالا از کریمه ممنوع است، باید همین اقدام درباره شهرک‌های اسرائیلی انجام شود. در غیر این‌صورت، ما عملاً شریک این جنایات خواهیم بود.»

معاون وزیر خارجه انگلیس در پاسخ گفت: «ما ورود کالاهایی که با برچسب جعلی اسرائیلی از مناطق اشغالی صادر شوند را غیرقانونی می‌دانیم، اما ممنوعیت کامل واردات از این مناطق نیازمند بررسی دقیق است؛ به‌ویژه برای اجتناب از آسیب به فلسطینی‌هایی که در همین مناطق تولید دارند.»

در ادامه، چند نماینده مستقیماً هدف اسرائیل از توسعه شهرک‌سازی را زیر سوال بردند. «آلکس بالینجر» با اشاره به اظهارات وزیر جنگ اسرائیل گفت: «این‌که شهرک‌سازی را عامدانه ابزاری برای جلوگیری از تشکیل دولت فلسطین معرفی می‌کنند، یعنی رسماً به دنبال نابودی راه‌حل دوکشوری هستند.»

«کیم لیدبیتر» نیز به نقل از خانواده‌ای که در حوالی نابلس فرزندشان را به ضرب گلوله شهرک‌نشینان از دست داده بودند گفت: «هیچ پلیسی دنبال قاتل نبود. مردم از ما فقط می‌خواستند داستان‌شان را بازگو کنیم. آن‌ها در ترس کامل زندگی می‌کنند.»

در پایان جلسه، فالکونر با تکرار موضع انگلیس درباره راه‌حل موسوم به دو دولتی، شرایط کنونی در کرانه باختری را نه‌تنها یک بحران انسانی، بلکه تهدیدی جدی برای صلح بلندمدت خواند و تأکید کرد که لندن به تلاش برای پایان‌دادن به خشونت‌های هدفمند علیه غیرنظامیان فلسطینی ادامه خواهد داد.



  1. دنیامالی: جهان اسلام به ایران افتخار می‌کند/ قهرمانان، صدای مردم در میادین جهانی باشند
  2. هشدار گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره زنجیره جهانی سود از نسل‌کشی در غزه
  3. تخلیه برخی مناطق اروپا به دنبال گرمای شدید و آتش سوزی‌های مرگبار
  4. اعتراض شدید پارلمان انگلیس به جنایات اسرائیل در کرانه باختری
  5. زنجان در انتظار شور حسینی دیگر
  6. تداوم فشار حداکثری ترامپ؛ تحریم‌های جدید آمریکا در ارتباط با ایران به بهانه نفتی
  7. اتکای نتانیاهو به خارجی‌ها برای بقا در قدرت / مداخله ترامپ در امور داخلی اسرائیل
  8. دستگیری ۲۳ نفر از اعضای شرکت های هرمی در ساوجبلاغ ‏
  9. دختر شهید سلامی: ترور شبانه فرماندهان و دانشمندان نشانه عجز و درماندگی دشمنان است
  10. بزرگداشت شهدای اقتدار در مصلی تهران با حضور سران قوا/ دیدگاه مقامات درمورد جنگ ۱۲ روزه
  11. ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال و تهران - قزوین
  12. سرلشکر موسوی: پاسخ ما به هر شرارت دشمنان، کوبنده‌تر از قبل خواهد بود
  13. ادعای ترامپ: مانع نابودی نیویورک توسط شهردار «دیوانه کمونیست» خواهم شد
  14. رضاییان با استقلال تمدید کرد؛ قلی‌زاده آبی‌پوش شد
  15. نونو مورایس کیست؟ / شاگرد سابق مورینیو روی نیمکت استقلال
  16. به بهانه آغاز تمرینات تیم فوتبال امید؛ باشگاه‌ها هوای امیدها را در راه المپیک داشته باشند
  17. صف فروش در بورس در حال کوتاه شدن است/ بهبود بازار سرمایه در روزهای آینده
  18. آسوشیتدپرس: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان در ایران حضور دارند
  19. شلیک سه فروند موشک از نوار غزه به سمت شهرک صهیونیستی سدیروت
  20. واکنش برانکو به یک سوال تکراری؛ وقتی پرسپولیس سرمربی دارد، کجا بیایم؟
  21. خبرگزاری ترند: پزشکیان به جمهوری آذربایجان سفر می‌کند
  22. هوای تهران پنج درجه خنک‌تر می‌شود
  23. ایران و غزه؛ محور مذاکرات ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید
  24. تمدید لغو پروازها در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ چهارشنبه
  25. وطن‌فروشی در ذات ایرانی نیست
  26. دستگیری ۵۰ تروریست و مزدور صهیونی در سیستان و بلوچستان
  27. عراقچی: ایران حق خود را جهت شناسایی متجاوز و پرداخت خسارت پیگیری می‌کند
  28. اتحادیه اروپا: از آتش‌بس ایران و اسرائیل حمایت می‌کنیم/ضرورت جلوگیری از تشدید تنش در منطقه
  29. محکومیت حمله به تأسیسات شیمیایی ایران در نشست ویژه سازمان منع سلاح‌های شیمیایی
  30. دنیامالی: همه تلاش ما برگزاری رویدادهای ورزشی در موعد مقرر است
  31. سه بیمارستان نوساز البرز در آستانه تکمیل
  32. غیبت آمریکا در نشست سازمان ملل برای مبارزه با فقر و گرسنگی
  33. به استقبال فصل فشرده لیگ برتر در سال جام‌جهانی؛ باشگاه‌ها کمربندها را محکم ببندند
  34. کلید استقلال جدید در دستان ساپینتو/ خریدها با ورود مربی پرتغالی رونمایی می‌شوند
  35. هشدار سازمان تجارت جهانی درباره «اختلال شدید» در نظم تجاری
  36. تمدید لغو پروازهای داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ سه شنبه
  37. موسسه اعتبارسنجی «فیچ»: رشد اقتصادی جهان به‌شدت کُند می‌شود
  38. به بهانه حضور تیم ملی فوتبال در تورنمنت کافا؛ یک شروع معمولی در راه جام‌جهانی
  39. همبستگی ایجاد شده، فرصتی برای حل مشکلات اساسی و تغییر ریل اداره کشور است
  40. زاینده رود بامداد سه‌شنبه بازگشایی می‌شود