این حضور، به ویژه با توجه به تهدیدات علنی اسرائیل و فضای ابهام و انتظار روزهای جنگ و بعد از آتش بس که بسیاری درباره علت عدم حضور رهبر معظم انقلاب در فضای مجازی سخن میگفتند، واجد ارزش خبری بالا بود و طبعا موجی در شبکه های مجازی و پیام رسان های داخلی و خارجی به وجود آورد.
در این گزازش سعی شده ابعاد کمی و محتوایی این حضور در بسترهای مختلف مجازی تحلیل و بررسی شود:
الف: بررسی کمی و آماری شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها
حضور رهبر معظم انقلاب در ساعت ۱۱ شب، نخسین بار در فضای مجازی منعکس شد. داده کاوی https://www.irna.ir/">ایرنا از بررسی میزان بازدیدها در توئیتر، تلگرام، ایتا، اینستاگرام، ویراستی نشان می دهد که در کمتر از ۲ ساعت، بیش از ۲۰۰ میلیون بازدید برای پستهای مرتبط با این حضور ثبت شده که کاملا فضای مجازی و شبکه های اجتماعی را در ساعات پایانی شام ۱۴ تیر و شب عاشورا را تحت تاثیر قرار داده است.
در گراف های زیر، موج تولید محتوای ایحاد شده پیرامون حضور رهبر معظم انقلاب در ۴ بستر توئیتر، تلگرام، ایتا و ویراستی نشان داده شده که تا پیش و پس از ساعت ۱۱ شب ۱۴ تیر، چه تغییرات محتوایی در این بسترها صورت گرفته است.
ب: بررسی کیفی و محتوایی شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها
۱. توئیتر فارسی
با توجه به سرمایه گذاری هنگفت براندازان در شبکه اجتماعی توئیتر، همواره شاهد فضاسازی های منفی علیه مقامات و کلیت نظام جمهوری اسلامی در این بستر بوده ایم. اما نکته حائز اهمیت در شب گذشته و لحظه ورود مقام معظم رهبری در حسینیه امام خمینی و بازتاب های آن در توئیتر، پرداخت مثبت بسیاری از کاربران داخلی بود؛ طوری که در مواردی، تمیز دادن اصلاح طلب و اصولگرا و گرایشهای دیگر از روی محتوای پست کار سختی بود. در کنار حمایت و ابراز علاقه و ارادت برخی کاربران مختلف به رهبر انقلاب، مواردی چون مقایسه رهبری با کوروش به عنوان یک چهره ملی و مراقب ایران دیده میشد.
از سوی دیگر، یک جنگ تمار عیار پیرامون کاربران برانداز توئیتری و کاربران داخلی به وجود آمده بود به این شکل که کاربران حامی نظام و رهبری تنها به ابراز علاقه و ارادت شخصی اکتفا نمی کردند و خود را مسئول و متعهد به پاسخ به فضاسازی های منفی و تخریبی می دیدند که براندازان توئیتری در حال انتشار آن بودند.
توئیت کوتاه صفحه منتسب به رهبری با متن #ای_ایران بخوان ! در ۲۴ ساعت اخیر، پربازدیدترین و پرلایک ترین محتوای توئیتر فارسی بوده است و همین شعر و توصیه رهبر انقلاب به مداح مراسم برای خواندن این شعر، سوژه بسیاری از پستها شد. علاوه بر #ای_ایران هشتگ #زیر_بیرق_آقا نیز به کار رفته است.