41037 سیاسی 1404/04/15 - 19:55

حماس در مذاکرات با اسرائیل خواستار آزادی کدامیک از اسرای مشهور و تاثیرگذار است؟

 در حالی که انتظار می‌رود در چارچوب توافق برای تبادل اسرا بین رژیم صهیونیستی و حماس، حدود یک هزار اسیر فلسطینی از زندان‌های رژیم اشغالگر آزاد شوند، جنبش حماس برای آزادی برخی از اسرای برجسته، مشهور و تأثیرگذار در میان فلسطینی‌ها تلاش می‌کند.

در چارچوب توافق تبادل پیشنهادی میان رژیم اشغالگر و جنبش حماس که تلاش‌ها برای دستیابی به آن با میانجی‌گری مصر و قطر و به ابتکار رئیس‌جمهور آمریکا، در جریان است، انتظار می‌رود در صورت نهایی شدن این توافق، یک هزار اسیر فلسطینی از جمله صد نفر از محکومان به حبس ابد آزاد شوند.

انتظار می‌رود که جنبش حماس خواستار آزادی چهره‌های برجسته‌ای شود که ممکن است موازنه قدرت را در کرانه باختری تغییر دهند. بنا بر گزارش خبرگزاری فلسطینی «معاً»، از جمله این اسامی می‌توان به «مروان برغوثی» از رهبران جنبش فتح، «احمد سعدات» دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین، و «عبدالله برغوثی» از فرماندهان حماس اشاره کرد.

بر اساس برآوردها، درخواست‌های حماس این‌بار، شامل نام‌ شخصیت‌هایی خواهد بود که رژیم صهیونیستی پیش‌تر با آزادی آنها مخالفت کرده بود.

مقامات صهیونیست برآورد می‌کنند که حماس این‌بار شروطی بسیار سخت‌گیرانه نه تنها درباره تعداد اسرا، بلکه همچنین در مورد هویت آنها مطرح خواهد کرد.

روزنامه عبری «یدیعوت آحارنوت» در این باره نوشت: در مقابل آزادی ۱۰ اسیر و تحویل اجساد ۱۸ کشته، انتظار می‌رود حماس خواستار آزادی شماری از حساس‌ترین و خطرناک‌ترین اسرا از دیدگاه نهادهای امنیتی رژیم اشغالگر شود؛ از جمله کسانی که به دلیل انجام عملیات شهادت طلبانه به ده‌ها بلکه صدها سال زندان محکوم شده‌اند.

منابع فلسطینی برآورد کرده‌اند که این مطالبات نه تنها با هدف آزادی اسرا بلکه همچنین با هدف تغییر موازنه قدرت در صحنه سیاسی فلسطین به‌ویژه در کرانه باختری مطرح شده‌اند، جایی که این چهره‌ها از محبوبیت بالایی برخوردارند.

به‌نوشته این روزنامه، فهرست اسامی مطرح‌شده در چارچوب این توافق شامل افراد زیر نیز می‌شود:

حسن سلامه: که به دلیل طراحی عملیاتی که در آن حدود ۱۰۰ اسرائیلی کشته شدند، به ۴۶ بار حبس ابد محکوم شده است.

عباس السید: محکوم به ۳۵ بار حبس ابد، به‌عنوان یکی از مسوولان عملیات در هتل «پارک» در شب عید فصح سال ۲۰۰۲ که در آن ۳۰ نفر کشته شدند.

ابراهیم حامد: از فرماندهان ارشد حماس در کرانه باختری در دوران انتفاضه دوم و معاون صالح العاروری (که در ابتدای سال جاری میلادی توسط رژیم اشغالگر ترور شد) که به دلیل دست داشتن در عملیات‌های پیچیده، به ده‌ها بار حبس ابد محکوم شده است.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) شروط یا ملاحظاتی از جمله بازگشت ارتش متجاوز اسرائیل به مواضع پیش از فروپاشی آتش‌بس قبلی در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۳، فروردین ۱۴۰۴) را برای پذیرش آتش‌بس با رژیم صهیونیستی مطرح کرده که این شروط از سوی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم رد شده است.

آکسیوس در این باره نوشت که دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی روز گذشته اعلام کرد که این رژیم اصلاحات پیشنهادی حماس در توافق اخیر درباره آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه را رد کرده، اما با این حال تیمی از مذاکره‌کنندگان را امروز (یکشنبه) به قطر اعزام خواهد کرد تا شکاف‌های باقی‌مانده در مذاکرات را کاهش دهد.

مذاکرات میان دو طرف از شش هفته پیش که دور قبلی گفت‌وگوها به بن‌بست رسید، متوقف شده بود.

آکسیوس نوشت: اگرچه هنوز موانع اصلی پابرجاست، ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم در قطر، گامی معنادار به‌سوی دستیابی به یک آتش‌بس احتمالی میان اسرائیل و حماس محسوب می‌شود.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در تلاش است تا با استفاده از میانجی‌گری قطر و مصر، طرفین را به توافقی شامل آتش‌بس ۶۰روزه در غزه و آزادی ۱۰ اسیر زنده و ۱۸ پیکر اسرای کشته شده وادار کند.

وی خواستار آن است که تا روز دوشنبه ــ زمانی که قرار است با بنیامین نتانیاهو در کاخ سفید دیدار کند ــ پیشرفت‌هایی در مذاکرات مربوط به آتش بس حاصل شود. ترامپ شامگاه جمعه در هواپیمای مخصوص ریاست‌جمهوری (Air Force One) به خبرنگاران گفت که «بسیار خوش‌بین» است که توافقی در هفته آینده به دست خواهد آمد.

با این حال، حماس از طریق میانجی‌های قطری شروط یا ملاحظاتی را مطرح کرده است که خواهان بررسی آنها در مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل و ایالات متحده است. اولین شرط آن است که با آغاز آتش‌بس، سازمان ملل بار دیگر مسوولیت توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه را برعهده گیرد. از سوی دیگر صندوق کمک‌رسانی به غزه (با حمایت آمریکا و اسرائیل) از روند توزیع کمک‌های بشردوستانه کنار گذاشته شود.

حماس همچنین برای برقراری آتش‌بس با رژیم صهیونیستی، خواستار بازگشت ارتش متجاوز به مواضع پیش از فروپاشی آتش‌بس قبلی در ماه مارس (اسفند و فروردین گذشته) شده است.

نتانیاهو این خواسته‌ها را رد کرده است.

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد: تغییراتی که حماس خواهان اعمال آن در پیشنهاد قطری است، غیرقابل‌قبول است.

با این حال، نتانیاهو با دعوت قطر برای گفت‌وگوهای غیرمستقیم با حماس موافقت کرده است.



  1. حضور بیش از ۱۲ میلیون زائر در کربلا برای احیای عاشورا
  2. نیروگاه‌های خورشیدی در کنار سدهای کشور احداث می شوند
  3. حماس در مذاکرات با اسرائیل خواستار آزادی کدامیک از اسرای مشهور و تاثیرگذار است؟
  4. اختلافات اروپایی‌ها با نزدیک شدن به ضرب الاجل جنگ تجاری ترامپ
  5. بازتاب حضور رهبر انقلاب در حسینه امام(ره) در شبکه‌های اجتماعی؛ ۲۰۰ میلیون بازدید در ۲ ساعت
  6. سردار سنایی راد: پاسخ بعدی به اسرائیل کوبنده‌تر خواهد بود
  7. سران بریکس حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران را محکوم کردند
  8. راز عدم حضور رونالدو در مراسم تشییع جنازه ژوتا فاش شد
  9. بازگشت فرودگاه تبریز به شبکه حمل‌ونقل هوایی با تایید بازرسان سازمان هواپیمایی کشوری
  10. دونالد ترامپ و گرفتاری در تله خودساخته تهدیدسازی از برنامه هسته‌ای ایران
  11. درخواست حماس برای اقدام عملی جهت توقف نسل‌کشی
  12. مراسم عزاداری حسینی در تبریز با حضور رئیس جمهور
  13. سپاه پاسداران بر لزوم روشن شدن سرنوشت چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی تاکید کرد
  14. دیدار و گفت‌وگوی پزشکیان و الهام علی اف در حاشیه اجلاس اکو
  15. واشنگتن پست: اروپا به دنبال احیای گفت‌وگوها با ایران؛ دشواری مذاکرات در پی حمله آمریکا
  16. همه زندانیان اوین در کمتر از ۱۲ ساعت به سایر زندان‌ها منتقل شدند
  17. کاهش دمای هوای تهران در هفته آینده؛ پدیده گرد و خاک تا دوشنبه می‌ماند
  18. رئیس جمهور فرانسه: هیچ پیشرفتی با روسیه در ارتباط با اوکراین بدست نیامده است
  19. فرماندار تهران: بازار پایتخت ثبات دارد
  20. قطعی گسترده برق در جمهوری چک
  21. آمادگی فرودگاه پیام برای واردات فوری دارو و كالاهای اساسی
  22. آقای کارگر برزی به‌عنوان رئیس جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نظرآباد منصوب شدند.
  23. دنیامالی: جهان اسلام به ایران افتخار می‌کند/ قهرمانان، صدای مردم در میادین جهانی باشند
  24. هشدار گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره زنجیره جهانی سود از نسل‌کشی در غزه
  25. تخلیه برخی مناطق اروپا به دنبال گرمای شدید و آتش سوزی‌های مرگبار
  26. اعتراض شدید پارلمان انگلیس به جنایات اسرائیل در کرانه باختری
  27. زنجان در انتظار شور حسینی دیگر
  28. تداوم فشار حداکثری ترامپ؛ تحریم‌های جدید آمریکا در ارتباط با ایران به بهانه نفتی
  29. اتکای نتانیاهو به خارجی‌ها برای بقا در قدرت / مداخله ترامپ در امور داخلی اسرائیل
  30. دستگیری ۲۳ نفر از اعضای شرکت های هرمی در ساوجبلاغ ‏
  31. دختر شهید سلامی: ترور شبانه فرماندهان و دانشمندان نشانه عجز و درماندگی دشمنان است
  32. بزرگداشت شهدای اقتدار در مصلی تهران با حضور سران قوا/ دیدگاه مقامات درمورد جنگ ۱۲ روزه
  33. ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال و تهران - قزوین
  34. سرلشکر موسوی: پاسخ ما به هر شرارت دشمنان، کوبنده‌تر از قبل خواهد بود
  35. ادعای ترامپ: مانع نابودی نیویورک توسط شهردار «دیوانه کمونیست» خواهم شد
  36. رضاییان با استقلال تمدید کرد؛ قلی‌زاده آبی‌پوش شد
  37. نونو مورایس کیست؟ / شاگرد سابق مورینیو روی نیمکت استقلال
  38. به بهانه آغاز تمرینات تیم فوتبال امید؛ باشگاه‌ها هوای امیدها را در راه المپیک داشته باشند
  39. صف فروش در بورس در حال کوتاه شدن است/ بهبود بازار سرمایه در روزهای آینده
  40. آسوشیتدپرس: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان در ایران حضور دارند