41375 سیاسی 1404/05/25 - 15:20

روحانی: آمریکایی‌ها در مقاطع مختلف دنبال بهانه‌ برای حمله به ایران بودند

رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم گفت: در مقاطع مختلف شرایطی بود که آمریکایی‌ها دنبال بهانه‌جویی برای حمله به ایران بودند. اسرائیلی‌ها هم سال‌ها بود که علیه ایران اقدام می‌کردند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم در سخنانی در جمع مشاورین خود، در تحلیل شرایط پس از جنگ ۱۲ روزه گفت: اسرائیل و آمریکا سال‌ها بود دشمن جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران بودند. در مقاطعی هم تجاوز کردند. آمریکایی‌ها در همان سال‌های اول انقلاب در سال ۵۹ ماجرای طبس را دارند. آمریکایی‌ها در سال های ۶۶ و ۶۷ در جنگ ایران و عراق حضور پیدا کردند و مداخله کردند، قبلش هم البته مداخله اطلاعاتی می‌کردند اما در خلیج فارس مداخله عملیاتی کردند که در ۱۲ تیر ۶۷ به سرنگونی هواپیمای ایرباس مسافربری منتهی شد.

 

وی ادامه داد: در مقاطع دیگر هم آمریکایی‌ها طراحی حمله به ایران داشتند؛ مثلاً به دلیل انفجار خبر و تحقیقاتی که اف‌بی‌آی از سال ۷۵ کرد، در ۷۸ اعلام کرد که این عملیات توسط ایران طراحی شده بود. آن وقت بحث حمله احتمالی آمریکا به ایران مطرح بود که از آن عبور کردیم که در یک زمانی می‌شود تفصیل آن را بیان کرد. در سال ۸۰ بعد از موضوع برج‌های دوقلو یک بحث این بود که آمریکا به چه کشوری حمله کند، بحث ایران هم آن وقت مطرح بود که عملاً آن‌ها به افغانستان حمله کردند. بعد در سال ۸۱ دومرتبه این بحث مطرح شد که بعد از افغانستان نوبت ایران باشد یا عراق که برخی حامی این بودند که عملیات علیه ایران انجام بگیرد، مخصوصاً اسرائیلی‌ها که خب منتهی شد به حمله آمریکا به عراق.

 

روحانی بیان کرد: در سال ۸۲ زمانی که آلودگی بالای ۸۰ درصد در نطنز توسط آژانس کشف شد، بهانه لازم در اختیار آمریکایی‌ها گذاشت، باز هم بحث حمله مطرح بود. البته با تدبیری که نظام جمهوری اسلامی ایران طراحی کرد و با مذاکره با سه کشور اروپایی در نهایت به هرحال منتهی شد به اینکه مانع از این حمله و جنگ شد. در سال ۹۲ هم نه تنها آمریکا، بلکه ۱+۵ تصمیم گرفته بودند به ایران حمله کنند. آن هم با حضور مردم در انتخابات در سال ۹۲، با ۷۳ درصد مردمی که در انتخابات حضور پیدا کردند با آن شور و شوق، جلوی آن کار گرفته شد و بعد هم مذاکرات هسته‌ای شروع شد که مانع اصلی شد برای حمله به ایران.

 

رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ هم احتمال درگیری بود، مخصوصاً بعد از سرنگونی پهپاد آمریکایی گلوبال هاوک و بعد هم ماجرایی که در آرامکو پیش آمد و تهدیداتی که آمریکایی‌ها کردند که آن هم به گونه‌ای عبور کردیم که آن هم در یک زمانی اگر لازم باشد تفصیل آن را می‌شود بیان کرد. پس در مقاطع مختلف شرایطی بود که آمریکایی‌ها دنبال بهانه‌جویی برای حمله به ایران بودند. اسرائیلی‌ها هم سال‌ها بود که علیه ایران اقدام می‌کردند، کشتن دانشمندان هسته‌ای، مسأله استاکس‌نت و این‌ مسائل، حملاتی که به نطنز کردند از طریق جاسوس‌های خودشان، از طریق کوادکوپتر و امثال این‌ها، همواره به یک نحوی علیه جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کردند.



  1. تاکید بر تبیین اقدامات دولت چهاردهم با استناد به شاخص‌های کلان در یک سال گذشته
  2. پدافند هوایی در خط مقدم دفاع از کیان جمهوری اسلامی ایران، قرار دارد
  3. پوردهقان: فشارها علیه رئیس‌جمهور ریشه در بغض‌های انتخاباتی دارد
  4. آرین‌منش: دولت و شخص رئیس‌جمهور محکم در برابر جریان‌های تندرو بایستد
  5. تسلیت پزشکیان به نخست وزیر پاکستان
  6. روحانی: آمریکایی‌ها در مقاطع مختلف دنبال بهانه‌ برای حمله به ایران بودند
  7. پزشکیان: دست از مدیران پروازی برداریم/از متخصصان دلسوز و بومی استانی استفاده کنیم
  8. تصادفات پنج ماه گذشته ، ۸۵۰۰ مصدوم برجای گذاشت
  9. جزئیات تجارت ۴ ماهه ایران؛ چین مقصد نخست صادرات
  10. امین حیایی در فیلم سروش صحت مقابل دوربین می‌رود
  11. مواکب بنیاد شهید زمینه تبیین مشی و گفتمان شهدا را فراهم کرده‌اند
  12. میراث ۲۵۰۰ ساله‌ای که در برابر خشکسالی ایستاده است
  13. ابوترابی‌فرد: دیپلماسی نباید عرصه اختلافات کم‌مایه سیاسی شود/ مخدوش‌کردن اقتدار ملی حرام است
  14. قالیباف: غزه آخرین سنگر است
  15. راهبرد جمهوری اسلامی ایران عدم دخالت نیروهای خارجی به ویژه در ژئوپلوتیک منطقه است
  16. ثروتی: از دیپلماسی فعال علیه جنایات غزه استفاده شود
  17. دیدار نخست وزیر روسیه با محمدرضا عارف
  18. «خیزش» مردمی _ حاکمیتی؛ لازمه عبور از بحران کم آبی
  19. روایت‌هایی که جهان را به ایران می‌آورند
  20. افتتاح نمایشگاه آثار نقاشی و عکاسی پروژه «خیمه هنر»
  21. بازدید سرزده و شبانه رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز از بیمارستان شهید مدنی
  22. مراسم عزاداری هیئت‌های دانشجویی در حسینیه امام خمینی(ره)
  23. آغاز موج بازگشت زائران به کشور/ رانندگان احتیاط کنند
  24. بازدید اعضای کمیسیون بهداشت مجلس از خدمت رسانی هلال احمر به زائران
  25. بازدید فرمانده دفاع ملی آفریقای جنوبی از تیپ ۶۵ نیروی زمینی ارتش
  26. قدردانی سخنگوی دولت از آمادگی کامل ایلام برای خدمت به زائران اربعین
  27. مخالفت دادگاه فلوریدا با درخواست پرویز ثابتی/ پرونده شکنجه‌ها رسیدگی می‌شود
  28. اربعین به فرهنگ و تمدن نجات‌بخش جهانی تبدیل شده است
  29. پاسخ پزشکیان به ادعای نتانیاهو
  30. امنیت ۱۰۰ درصدی مرزهای اربعین با دیپلماسی فعال و گشت‌های همزمان ایران و عراق
  31. پاسخ توییتری فرزند پزشکیان به جلیلی درباره مذاکرات: عینک دودی به چشم زده‌اید
  32. دیدار سخنگوی دولت با پوران درخشنده
  33. پزشکیان: گام‌های اولیه رفع ناترازی‌ برداشته شد
  34. بیش از سه‌ونیم میلیون نفر برای شرکت در مراسم اربعین از مرز خارج شدند
  35. دانشگاه تهران برای حل بحران آب به دولت راهکار می‌دهد
  36. پزشکیان: تنها جرم دانشمندان شهید این بود که می‌خواستند ایران را به قله‌های پیشرفت برسانند
  37. بررسی نقش و عملکرد تشکل های مردم نهاد در دوره جنگ ۱۲روزه
  38. سرلشکر حاتمی: عزم ایران و آفریقای جنوبی برای رزمایش مشترک برقرار است
  39. دیدار سفیر تاجیکستان در ایران با سخنگوی وزارت خارجه
  40. ورود هیئت حماس به قاهره برای گفت‌وگو درباره آتش‌بس در غزه