دیوان نیوز؛ در شرایط کنونی با روی کار آمدن مهندس کیومرث هاشمی وزیر محترم ورزش و جوانان در کمتر از سه ماه برنامهریزی بهتری را شاهد هستیم، هر چند که نسبی است اما اگر این روند تداوم داشته باشد، میتوان به آینده ورزش در سطح کلی امیدوار بود.
ایران در ورزش آسیا و جهان، جایگاه نسبتا خوبی دارد، اما با سرعت کُندی به پیش میرویم و باید با توجه به شرایطی که برای ورزش فراهم شده است با شتاب بیشتری ورزشمان را توسعه دهیم؛ بهویژه در رشتههای مدالآور نظیر کُشتی، وزنهبرداری، شنا و شیرجه، دوچرخهسواری، جودو، تکواندو، کاراته، تنيس و تنيس روی میز و ...
اما ورزشهای تیمی مانند بسکتبال، والیبال و فوتبال بحث جداگانهای دارند که در سالهای اخیر ناشی از سطح نگری، نتیجه گرایی مقطعی و زودگذر بودهاند که لطمات زیادی به این رشتههای مورد علاقه مردم وارد شده که باید ضعفهای موجود در دو بخش علمی وعملی به حداقل برسند.
نگارنده بر این باور یقین دارد که رسانهها وظیفه دارند برخوردهای افراد غیر مسئول به طرح جامع ورزش کشور را مورد انتقاد قرار دهند تا مباحث علمی ورزش اندیشمندانه بررسی شود و جهت عملیاتی شدن ارائه گردد.
ایجاد تعامل بین مراکز علمی و همنوردی بین مدیران عرصه ورزش و دستیابی به آخرین یافتههای علمی کاربُردی با استمرار و تعمیق این حرکت و مرتبط نمودن آن با توسعه، توسعه مُبتنی بر دانایی به ورزش عینیّت ببخشند. البته به شرطی که مدیریت ورزشی را باید با مدیریت برنامهریزی، توسعه صنعت ورزش، توسعه مدیریت در منابع انسانی، امکانات، زیرساختها وتجهیزات مُدرن ورزشی همسو کرد.
قبول کنیم که دوران مدیریت سنتی در حال سپری شدن است و هرچه سریعتر باید با شتاب بیشتر در راستای مدیریت نوین علمی حرکت کنیم تا فاصله علم و ورزش حتیالامکان کم شود تا بتوانیم گامهای تأثیر گذاری در جهت علمی کردن ورزش برداریم.
با گستره طبیعی ورزش، باید به قابلیتها و توانمندیهای ورزشکاران در زمینههای گوناگون توجه بیشتری به عمل آید و بر اساس قانون در راه تحقق اهداف میانمدت و درازمدت گامی اساسی برداشت و از غنیسازی برای اوقات فراغت جوانان و نوجوانان نیز نبایدغافل بمانیم، تا در اهتمام به تقویت نگرش علمی در امر مدیریت ورزشی به نتایج ارزشمندی دست پیدا کنیم.
در فرهنگ اسلامی بَر سلامت انسان توأم با دانایی و توانایی تأکید شده است تا جایی که در قرآن کریم آمده است *و زاده بسطه فی العم و الجسم* تکیه بر وجود بسط و ارتباط بین ورزش، دانایی و توانایی در باورهای اعتقادی که عرصههای نوینی را در نگاه به مقوله ورزش میگشاید و آن را زمینهساز بالندگی استعدادها و توانایی برای ارائه خدمات خالصانه فردی و اجتماعی میکند.
مقام رهبری نقش ویژهای برای ورزش در سرافرازی ملی کشور قائل هستند و بارها در جمع ورزشکاران مدالآور و مربیان و پیشکسوتان فرمودهاند: جامعهای که میخواهد در دنیا سرافراز باشد و استقلال بدست آورد و در عرصههای سیاسی، نظامی و اقتصادی پیروز شود، نیازمند به مردمی سالم، با نشاط و برخوردار از قدرت بدنی است تا با کسب عناوین قهرمانی پرچم مقدس کشورمان را در میادین بزرگ جهانی به اهتزاز در آورد.
لذا آحاد جامعه بهویژه نوجوانان و جوانان باید آموزش مهرورزی، همزیستی مسالمت آمیز اجتماعی، عدالت جویی، ظلمستیزی، مسئولیت پذیری، سعه صدر و خویشتنداری در هنگام عصبانیت را در سطوح مختلف ورزشی رعایت نمایند و از همه مهمتر دارای روحیه جوانمردی باشند و عدالت گستری را در ورزش عینیت ببخشند.
دانشگاهها و مراکز پژوهشی، دستگاهها و نهادهای ورزشی میتوانند با پاسخگویی به نیازهای علمی وتخصصی در ورزش کمکهای شایان توجهی در رشد و بالندگی ورزش کشور ایفا نمایند، به همین خاطر بهتر این است تا با گسترش تعامل وهمکاری بین نهادهای علمی ورزشی با فدراسیونها و هيئتهای ورزشی را در این روند تسریع ببخشیم و راههای علمی نمودن ورزش کشور را هموار کنیم.
نویسنده: اصغر قلندری