31859 یادداشت 1402/10/15 - 18:00

زنان در جامعه، تهدید یا فرصت!

 امروز زنان کشور در تمام صحنه‌ها باوقار، با کرامت، با شخصیت، با عفاف مانند مردان فعالیت می‌کنند و باید دارای فرصت، مصونیت و حقوق اجتماعی برابر باشند. تردید نکنید حضور زنان در صحنه‌های اجتماعی فرصت است و تهدید نیست و نباید با خشونت و تکبر با زنان عزیز جامعه برخورد شود.

با اینکه زنان تا مدت‌ها بر اساس باورهای عمومی جامعه از ورود به دنیای بیرون از چهاردیواری خانه منع می‌شدند، امروز با توجه به تغییرات گسترده اجتماعی تغییر روش‌های زندگی، دیگر چنین موانعی پیش روی آنان نیست. با این که این موانع هنوز در بعضی از کشورهای توسعه نیافته و فقیر در گوشه و کنار این جهان بزرگ به چشم می‌خورد، باز هم نسبت به موقعیت‌ها و جایگاه‌های گذشته زنان در دنیا، این تغییرات قابل توجه است. توسعه و رقابت در دنیای اقتصاد امروز، یکی از مسائل مهم تمام کشورها است و برای رسیدن به این منظور استفاده از نیروی کار و استعداد زنان الزامی است و این وظیفه دولت هر کشور است که شرایط کافی برای آموزش‌های تخصصی را برای زنان جامعه خود بوجود آورد و تمام تلاش خود را برای آماده‌سازی هر چه بهتر شرایط کاری و حضور زنان در اجتماع فراهم سازد. تا از این طریق بتواند از حداکثر نیروی انسانی خود در رقابت جهانی استفاده کند.

دیوان نیوز؛ زنان ایرانی طی دهه‌های اخیر حضور چشمگیری در جامعه داشته‌اند، از دانشگاه‌ها و مراکز علمی گرفته تا بازار کار این حضور به چشم می‌رسد. با این حال برخی‌ها معتقدند هنوز جایگاه شفاف و قابل قبولی برای حضور مطمئن و مشخص زنان در عرصه‌های مختلف مدیریتی و اشتغال تعریف نشده است.

 امروز زنان کشور در تمام صحنه‌ها باوقار، با کرامت، با شخصیت، با عفاف مانند مردان فعالیت می‌کنند و باید دارای فرصت، مصونیت و حقوق اجتماعی برابر باشند. تردید نکنید حضور زنان در صحنه‌های اجتماعی فرصت است و تهدید نیست و نباید با خشونت و تکبر با زنان عزیز جامعه برخورد شود.

 زنان یعنی انسان‌های هوشمندی که با تلاش و استعدادشان در دانشگاه، مدرسه و صحنه‌های بیمارستان و کارخانه و همه جا حضور یافتند؛ حضوری مؤثر و حضوری تأثیرگذار کجاست که ما امروز حضور زنان را احساس نمی‌کنیم، در دانشگاه، در دبستان و دبیرستان. در مراکز تحقیقاتی، در آزمایشگاه‌ها، در مطب پزشکان در بیمارستان‌ها. کجا هست که زنان والا و شریف ما حضور ندارند. چرا عده‌ای حضور زن را تهدید احساس می‌کنند. زن چه تهدیدی است؟ بعضی فکر می‌کنند به محض اینکه زن از در خانه خارج شد عرش اخلاق و عفت عمومی به لرزه درآمده است. چرا این‌گونه می‌اندیشیم. زنان خود پاسدار عفت جامعه هستند. ما نه فرهنگ خشونت و نه خشونت فرهنگی، نه فرهنگ تبعیض، نه تبعیض فرهنگی، نه فرهنگ افراط و نه افراطی‌گری فرهنگی را برای جامعه‌مان و بویژه برای زنانمان نخواهیم پذیرفت. امروز زنان ما در تمام صحنه‌ها باوقار، با کرامت، با شخصیت، با عفاف مانند مردان فعالیت می‌کنند. مگر می‌توانید نیمی از جامعه را فراموش کنید. مگر می‌شود ۵۰ درصد اعضای جامعه را به گوشه‌ای راند یا در حاشیه گذاشت.

زنان باید دارای فرصت برابر، مصونیت برابر و حقوق اجتماعی برابر باشند. ما برای اینکه در مسیر راه به مقصد برسیم راهی طولانی در پیش داریم. اقدامات بسیار ارزشمندی برای زنان در زمینه علم و دانش و تحصیل، در زمینه کار اشتغال و تحقیق فراهم شده است.

امروز زنان ما در همه بخش‌های فرهنگی و اقتصادی حضور دارند. در کدام فیلمی است که شما حضور برجسته زنانمان را به عنوان بازیگر یا حتی کارگردان یا فیلمنامه‌نویس نبینید و مشاهده نکنید. در کدام دانشگاه و دبستان و دبیرستان است که حضور فرهیخته زنان تعلیم‌گر و آموزگار و مدرس دانشگاه را نبینید و مشاهده نکنید. در کدام کارخانه، صحنه کار، مخصوصاً در شرایط پیشرفت علمی و تکنولوژیکی حضور ندارند. امروز وضعیت کسب و کار الکترونیک برای خانم‌ها مهیاتر و فراهم‌تر است تا دیروزی که تجارت الکترونیک و کسب و کار الکترونیک وجود نداشت. امروز با پیشرفت علم و دانش صحنه‌های فراوانی برای زنان ما از دیروز مهیاتر است.

سخن پایانی؛ موانع و مسائل موجود بر سر راه مشارکت زنان در جامعه، عمدتا یک پدیده برون‌زا است و به وسیله شرایط و مشخصه‌های ویژه پدید آمده است. بنابراین برای بررسی و شناسایی آن باید به‌عنوان یک متغیر برون‌زا با آن برخورد نمود. این موانع را باید، موانعی دانست که از شرایط پیرامون به زنان تحمیل گردیده است و امروزه به‌عنوان یک باور فرهنگی درآمده است. بنابراین اگر قرار باشد موانع موجود بر سر راه زنان را آن گونه از میان برداشت که به زن اصالت فرد، جدای از چارچوب نهاد مقدس خانواده ببخشد، پیش از این، جوامع غربی آن را در حد نهایت انجام داده و امروزه به عوارض سوء آن مبتلا گردیده‌اند. اما اگر این موانع را بخواهیم بدان‌گونه مرتفع سازیم که به زن اصالت واقعی ببخشد و جایگاه حقیقی و واقعی زن را در جامعه مشخص سازد، باید به اصلاح باورهای فرهنگی مردم و جامعه پرداخت. باورهایی که نشأت گرفته از عوامل و مسائل متعدد ملی، جغرافیایی، اجتماعی، اقتصادی و مذهبی ... است و در حال حاضر ایجاد کننده رفتار در بین افراد است.

رفتاری که از یک طرف زنان را به عدم اعتماد به نفس و خودباوری و ضعف کشانده و از آنان موجودی ثانوی ساخته است و از طرف مقابل مردان را، تافته جدا بافته و برتر می‌داند. باید باور فرهنگی مردم را اصلاح کرد که زن همانند مرد است و آزاد است که سرنوشت و فعالیت‌های خود را انتخاب کند و باید این باور را در مجموعه باورهای فرهنگی جامعه از جمله مردان ایجاد نمود که زن نقش بزرگی در اجتماع دارد. زن مظهر تحقق آمال بشر است. زن پرورش‌دهنده زنان و مردان ارجمند است. از دامن زن مرد به معراج می‌رود. دامن زن محل تربیت بزرگ زنان و مردان است.

نویسنده: سارا نصرتی



  1. حمله پهپادی رژیم اشغالگر به یک موتورسیکلت در جنوب لبنان
  2. توافق سران انگلیس و فرانسه بر سر پیمان بازدارندگی هسته‌ای
  3. هاشمیان و یک پیش‌بینی جنجالی؛ او نمی‌ماند
  4. نفوذی‌های تحلیلی!
  5. بیت‌کوین به ۱۱۲ هزار دلار رسید
  6. بازگشت آرامش به بازار سرمایه نیازمند تحقق حمایت‌هاست
  7. افزایش شهدای رسانه‌ای جنگ ۱۲ روزه به ۱۲ تن/ درخواست پیگیری حقوقی در نهادهای بین المللی
  8. روزنامه صهیونیستی: غزه به ویتنام دیگری تبدیل شده است
  9. بیانیه ارتش یمن درباره حمله موشکی به فرودگاه بن‌گوریون در حمایت از غزه
  10. چین و ایران؛ رابطه‌ای براساس اهداف مشترک، نه وفاداری ایدئولوژیک
  11. دلار زدایی، علت هراس آمریکا از بریکس
  12. پزشکیان: تکرار هرگونه تجاوزی با پاسخی قاطع‌تر و پشیمان‌کننده‌تر مواجه خواهد شد
  13. پیام شهروندی ابزاری برای تخریب/ پیام هایی که برای رفقا هرگز منتشر نمی شود!
  14. کاروان پرسپولیس راهی ترکیه شد
  15. تاج: هیچ رویداد فوتبالی تعطیل نخواهد شد/ از تعامل درویش و زنوزی استقبال می‌کنم
  16. ساپینتو: حمایت هواداران استقلال باورنکردنی بود/ سه سال منتظر بازگشت به ایران بودم
  17. تل آویو باز هم آتش بس را نقض کرد/ حملات زمینی رژیم صهیونیستی به خاک لبنان
  18. مخالفت آشکار آمریکا با ثبات و امنیت در افغانستان
  19. گزارش وزیر امور خارجه از اجلاس بریکس و سفر به عربستان در جلسه هیأت دولت
  20. حادثه های امنیتی سریالی در غزه؛ دست کم دو نیروی ارتش رژیم صهیونیستی کشته شدند
  21. دیدار محرمانه جولانی با مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در ابوظبی
  22. پزشکیان: پرستاران در جنگ ۱۲ روزه برگ زرین دیگری بر دفتر خاطرات سلامت کشور افزودند
  23. اعمال سیاست‌های جدید دولت برای تنظیم بازار برنج داخلی/ برنج مورد نیاز مردم تامین است
  24. آلگری تأیید کرد؛ مودریچ به میلان پیوست
  25. حامد لک به فولاد خوزستان پیوست
  26. عراقچی: بریکس باید پیشگام اصلاح حکمرانی جهانی باشد
  27. رئیس جمهور: تکمیل مسیرهای ارتباطی با همسایگان شمالی اولویت دولت است
  28. ارتش یمن از حمله موفق به کشتی مرتبط با اسرائیل خبر داد
  29. عارف: تقویت نیروهای مسلح دغدغه جدی دولت چهاردهم است
  30. بیانیه مرکز اطلاعات مالی در خصوص مبارزه با تروریسم و دشمنان کشور
  31. آمریکا تحریرالشام را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرد
  32. ۸۰ درصد مردم معتقدند حملات موشکی ایران به میزان زیادی به اسرائیل ضربه وارد کرده است
  33. رئیس‌جمهور: بازگشت به مذاکره نیازمند یک شرط است؛ اعتماد به روند گفت‌وگو
  34. حضور بیش از ۱۲ میلیون زائر در کربلا برای احیای عاشورا
  35. نیروگاه‌های خورشیدی در کنار سدهای کشور احداث می شوند
  36. حماس در مذاکرات با اسرائیل خواستار آزادی کدامیک از اسرای مشهور و تاثیرگذار است؟
  37. اختلافات اروپایی‌ها با نزدیک شدن به ضرب الاجل جنگ تجاری ترامپ
  38. بازتاب حضور رهبر انقلاب در حسینه امام(ره) در شبکه‌های اجتماعی؛ ۲۰۰ میلیون بازدید در ۲ ساعت
  39. سردار سنایی راد: پاسخ بعدی به اسرائیل کوبنده‌تر خواهد بود
  40. سران بریکس حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران را محکوم کردند