41299 ورزشی 1404/05/16 - 17:50

به بهانه حضور بازیکنان سابق رئال و پاری‌سن‌ژرمن در لیگ ایران؛ بازی دو سر برد

حضور بازیکنان مطرح و نامداری که سابقه بازی در تیم‌ها و لیگ‌های معتبر اروپایی را دارند، به بالا بردن کیفیت لیگ ایران کمک شایانی خواهد کرد.

آنتونیو آدان، دروازه‌بان سابق رئال مادرید و اتلتیکو مادرید، جدیدترین خارجی لیگ برتر فوتبال ایران است. او دیروز پس از گمانه‌زنی‌های زیادی که درباره آبی‌پوش شدنش شده بود، به تهران آمد و در دفتر باشگاه استقلال در سعادت‌آباد با پیراهن آبی کنار علی نظری‎‌جویباری عکس یادگاری انداخت تا حضورش در استقلال رسمی شود.

پیش از آدان هم سرژ اوریه، مدافع سابق پاری‌سن‌ژرمن و تاتنهام پیراهن پرسپولیس را پوشیده بود تا یکی از نقاط جذاب لیگ بیست و پنجم حضور بازیکنان خارجی نامدار و مطرح باشد.

اگر چه درباره دوری از میدان آدان و اوریه انتقاداتی مطرح شده بود، اما به نظر می‌رسد باید منتظر آغاز لیگ ماند و درباره این بازیکنان مطرح که راهی لیگ ایران شده‌اند، به قضاوت نشست. با این حال باید به استقبال حضور بازیکنان خارجی باکیفیت و دارای روزمه در فوتبال ایران رفت، ستاره‌هایی که اگر چه در سال‌های پایان بازی راهی لیگ ایران می‌شوند اما می‌توانند یکی از نقاط قوت و برجسته فصل جدید باشند.

یکی از انتقاداتی که در دو دهه گذشته همواره باشگاه‌های ایرانی با آن روبرو بوده‌اند، جذب بازیکنان بی‌کیفیت و ناشناخته خارجی است، بازیکنانی که رد پای دلالان در حضور آنها پررنگ بود. حضور خارجی‌های سطح پایین اگر چه نفعی برای لیگ ایران نداشت اما سبب شده بود از کنار حضور این بازیکنان، جریان دلالی فوتبال ایران که شبکه گسترده‌ای از دلالان، مدیران و مربیان را در برگرفته است، سود مالی فراوانی را هر فصل کسب کنند.

به خصوص این جریان با استفاده از نفوذی که در برخی باشگاه‎‌ها دارد، با رقم‌های غیرواقعی و هنگفت که بالاتر از ارزش واقعی این بازیکنان است، قرارداد بازیکنان خارجی را تنظیم می‌کند و با گرفتن درصدهای بالا از این قراردادها، درآمد زیادی را هر فصل به دست می‌آورند.

با این حال در ۲ فصل اخیر با قوانین محدودکننده‌ای که فدراسیون فوتبال برای جذب بازیکن خارجی وضع کرد، حضور بازیکنان بی‌کیفیت اگر چه رو به کاهش گذاشت اما همچنان حضور خارجی‌های گمنام در باشگاه‌ها ادامه دارد. به خصوص که جریان دلالی با توجه به عدم نظارت نهادهای بالادستی باشگاه‌ها و نبود حساب‌کشی از مدیران تیم به دلیل حیف و میل‎‌هایی که صورت می‌گیرد، همچنان به فعالیت‌شان به صورت گسترده ادامه می‌دهند.

در چنین شرایطی حضور بازیکنان مطرحی مانند آدان و اوریه با توجه به تجربه بازی در لیگ‌های معتبری اروپایی، نقطه امیدی در نقل و انتقالات فوتبال ایران است که می‌تواند به بالا بردن کیفیت فنی لیگ ایران کمک بزرگی کند. بدیهی است که باشگاه‌های ایرانی مانند تیم‌های عربستانی، قطری و حتی اماراتی، توان مالی بالایی برای جذب بازیکنان جوان و مطرح فعلی فوتبال جهان ندارند اما همین بودجه فعلی نیز نباید با هزینه شدن در مسیر جذب خارجی‌های بی‌کیفیت هرز و سود آن تنها به جیب شبکه دلالی برود.



  1. عارف: ایران اهل مذاکره است ولی در برابر زیاده‌خواهی‌ها تسلیم نمی‌شود
  2. جهانی‌شدن سهیلی؛ فرصتی طلایی برای معرفی فرهنگ روستایی ایران
  3. اختصاص یک ماه از حقوق و ماهانه ۵ میلیون تومان برای عدالت آموزشی
  4. جشن جهانی شدن روستای «سهیلی» در قشم برگزار شد
  5. پیام وزیر کشور در پی درگذشت سردار افشار
  6. جهانی شدن سهیلی، ثمره همدلی و باور مردم به رشد است
  7. دوچرخه سواری رئیس جمهور در اصفهان
  8. کشف و شناسایی قاچاق ۲.۰۰۰.۰۰۰ لیتر فرآورده های نفتی در استان مازندران
  9. پیام تسلیت ستادکل نیروهای مسلح در پی درگذشت سردار افشار
  10. توضیحات وزیر کشور در خصوص برگزاری انتخابات تناسبی شوراها
  11. قالیباف درگذشت سردار افشار را تسلیت گفت
  12. پزشکیان: مدیری اشتباه نمی کند که کاری انجام ندهد
  13. آغاز اجرای کالابرگ جدید از آبان ماه
  14. حمایت ویژه المپیاکو از طارمی برای برترین‌های سال آسیا؛ «موفق باشی مهدی» + عکس
  15. اعلام محدودیت‌های ترافیکی از ۲۳ تا ۲۶ مهرماه در برخی از جاده ای کشور
  16. ادعای میدل ایست آی: ویتکاف پس از توافق غزه از دولت ترامپ کناره‌گیری می‌کند
  17. یونیسف: ۹۰درصد از منازل نوار غزه آسیب دیده یا تخریب کامل شده‌ است
  18. توطئه‌افکنی خارجی بی‌تاثیر است
  19. دکتر صیادی: تغذیه سالم ، اصل مهم سلامتی / ارائه بیش از 1.6 میلیون خدمات رایگان بهبود تغذیه در سال گذشته
  20. کشف بیش از ۵۲ هزار قلم محصول غیرمجاز آرایشی و بهداشتی در کرج
  21. امیر: عدم ثبات گفتاری ترامپ اثبات شده است
  22. عارف: از جنگ کلاسیک و گلوله‌ها به جنگ علم و فناوری رسیدیم
  23. پیام قالیباف به رئیس مجلس بورکینافاسو درباره گسترش مناسبات
  24. ارسال بسته سیاستی ستاد تعلیم و تربیت به شورای‌ عالی آموزش و پرورش جهت نهایی‌سازی و اجرا
  25. کمیسیون امنیت ملی مجلس، کلیات طرح مقابله با نفوذ بیگانگان را تصویب کرد
  26. عارف: میراث هنری تقوایی الهام‌بخش فیلم‌سازان و هنرمندان آینده است
  27. پزشکیان: تمام توانم را برای حل مشکلات تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی به‌کار گرفته‌ام
  28. مسائل اقتصادی و معیشتی محور جلسه سران قوا در دفتر قالیباف
  29. رویداد همرسان اصل 90، حرکتی مردمی برای احیای عدالت اجتماعی و شرافت اخلاقی
  30. شلیک موشک‌های دقیق سپاه امنیت کشور را تثبیت کرده است
  31. روایتی از نشست مشترک کمیسیون امنیت ملی مجلس با فرمانده ارتش
  32. مجمع مشورتی روابط‌عمومی‌ فرمانداری‌ها ایجاد می‌شود
  33. فراخوان پذیرش مستقیم در تکمیل ظرفیت پنجاه و دومین آزمون دستیاری
  34. حفظ حرمت خبرنگار، پاسداشت حرمت جامعه و حق مردم برای دانستن است
  35. دکتر صیادی : تشخیص و درمان رایگان سل در البرز / آگاهی و اقدام به موقع کلید پایان دادن به سل
  36. «غزه»؛ آینه تمام نمای واقعیت حاکم بر نظام سلطه
  37. ضرورت حفظ وحدت ملی و هوشیاری در برابر تلاش دشمنان برای ایجاد انشقاق قومی و مذهبی
  38. مرادی: پزشکیان وزرای بی‌انگیزه را کنار بگذارد
  39. سه‌شنبه؛ جلسه مجلس درباره CFT
  40. موسوی: دولت و مجلس تصمیم ضدتورمی درباره نظام ارزی کشور بگیرند