16849 اجتماعی 1400/11/26 - 09:20

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران:

رعایت نکردن قرنطینه در فرد مبتلا به اُمیکرون یعنی انتقال ویروس به صدها نفر دیگر

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تعداد مراجعات کرونایی به بیمارستان‌های زیرمجموعه این دانشگاه، به افرادی که علائم سرماخوردگی دارند توصیه کرد به مدت پنج تا هفت روز از خانه بیرون نروند، در غیراینصورت سویه اومیکرون را به ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر انتقال خواهند داد.

به گزارش دیوان نیوز و به نقل از ایسنا؛ دکتر حسین قناعتی در گفت‌وگویی گفت: با رعایت نکردن مسائل بهداشتی و خودداری از قرنطینه در مبتلایان کرونا، به ویروس فرصت گردش در جامعه و احتمالا جهش به سویه‌های جدیدتر را خواهد داد.

او همچنین از دریافت صد در صدی دوز اول و همچنین ۸۵ درصدی دوز دوم واکسن کرونا در جنوب شهر تهران خبر داد و از این منظر فرهنگ اجتماعی ایران را بالاتر از آمریکا دانست که حدود ۳۷ درصد مردم این کشور، از تزریق واکسن خودداری کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در برآورد تعداد مراجعات کرونایی به بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه به دنبال شیوع سویه امیکرون در کشور گفت: تعداد مراجعات نسبت به قبل بسیار افزایش داشته به گونه ای که می‌توان گفت چهار یا پنج برابر شده است؛ اما بسیاری از افراد جامعه به صورت غیرمحسوس به این سویه مبتلا شده‌اند؛ چرا که اومیکرون شبیه سرماخوردگی است و در بسیاری از موارد حاد نیست.

قناعتی افزود: سویه امیکرون دقیقا مثل سرماخوردگی فرد را چند روز درگیر می‌کند و در موارد کمتری نیاز به بستری دارد. البته تفاوت امیکرون با سرماخوردگی نیز آن است که این سویه از سرماخوردگی سنگین‌تر است.

او با بیان اینکه به نظر می‌رسد میزان مرگ و میر ناشی از امیکرون در ایران کمتر باشد، ادامه داد: شاید بتوان علت این موضوع را واکسیناسیون انبوهی از مردم به صورت همزمان بدانیم. واکسیناسیون، فرصت انکوویشن و در گردش بودن را از ویروس گرفته است. با این حال امیکرون به شدت مسری است و نسبت به سویه دلتا کرونا قدرت سرایت پذیری بالاتری دارد، چرا که در قسمت‌های فوقانی مجاری تنفسی لانه گزینی می‌کند و در سطوح نیز بیشتر می‌ماند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارتباط با برخی تحلیل‌ها درباره آنکه تلفات سویه امیکرون در بسیاری از نقاط جهان مثل آمریکا نسبت به سویه دلتا بیشتر ارزیابی شده است نیز گفت: ایران هشتمین کشور دنیا از نظر واکسیناسیون است. در صورتی که در آمریکا حدود ۳۷ تا ۳۸ درصد مردم هنوز واکسن نزده‌اند، مردم در ایران در زمینه واکسیناسیون بسیار همکاری کرده‌اند.

قناعتی همچنین با استناد به آمارها افزود: بر اساس آمار، در جنوب شهر تهران صددرصد افراد واجد شرایط دوز اول واکسن و ۸۵ درصد نیز دوز دوم را دریافت کرده‌اند. فرهنگ اجتماعی ما بسیار از آمریکا بالاتر است و نمره مثبتی به جامعه ما به خاطر این همکاری داده می‌شود در صورتی که این همکاری در جامعه آمریکا وجود نداشت و همین موضوع باعث تلفات امیکرون در جامعه آمریکا شده است. به هرحال آمریکا بیش از ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد و هنگامی که ۱۰۰ میلیون نفر واکسن نزنند تلفات آن نیز افزایش پیدا می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: با این حال تلفات امیکرون در ایران به رغم افزایش تعداد ابتلا آنقدر بالا نبوده است. اگر به دور و بر خود نگاه کنید با افراد زیادی مواجه خواهید شد که دارای علائم سرماخوردگی هستند.

او با مشابه دانستن علائم امیکرون با سرماخوردگی گفت: آبریزش بینی، تب، گلودرد و خستگی اصلی‌ترین علائم ابتلا به اومیکرون است، که در برخی موارد این علائم با درد شکم نیز همراه می‌شود. به این ترتیب در شرایط فعلی به افرادی که این علائم را داشته باشند می‌گوییم به امیکرون مبتلا شده‌اند، چرا که این سویه آنقدر شایع شده است که حتی مواردی که واقعا سرماخوردگی باشد به چشم نمی‌آیند.

او همچنین به مردم توصیه کرد در صورت ابتلا به سویه امیکرون به مدت پنج تا هفت روز خود را در منزل قرنطینه کنند؛ چرا که خارج شدن فرد مبتلا به امیکرون از منزل به معنای انتقال آن به ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر دیگر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه داشتن علائمی مثل آبریزش بینی، تب، گلودرد و خستگی به تنهایی به معنای ابتلا به امیکرون است، گفت: این علائم بدون نیاز به انجام تست به معنای ابتلا به امیکرون است؛ تست هیچ مشکلی را حل نمی‌کند، برای برخی سنجش‌ها و داشتن آمار به تست نیاز داریم که این موضوع هم به صورت تصادفی در حال برآورد است. بنابراین، این گونه نیست که تست برای تشخیص امیکرون ضروری باشد.

قناعتی در پایان تاکید کرد: در صورت رعایت نکردن مسائل بهداشتی و قرنطینه در صورت ابتلا، برای ویروس فرصت رشد را فراهم می‌کنیم؛ با رشد زیاد ویروس احتمال جهش در ویروس نیز افزایش پیدا می‌کند و ممکن است سویه‌های جدیدی پیدا شوند که خطرناک بودن یا نبودن آنها هنوز مشخص نیست.



  1. ایران مقتدرانه قهرمان رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی ووشو ۲۰۲۴ شد
  2. دولت آماده رفع مشکلات مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی است
  3. تداوم تحریم‌های آمریکا به بهانه پهپادی و جنگ روسیه و اوکراین
  4. کاخ سفید باید حمایت از جنایات جنگی رژیم اسرائیل را فورا متوقف کند
  5. ادامه روند کاهشی قیمت طلا و سکه
  6. دیدار معلمان برگزیده استان با مقام معظم رهبری در هفته معلم
  7. آمادگی شرکت عمران مهستان برای استقرار دستگاه‌های اجرایی در این شهر جدید
  8. بازدید رئیسی از طرح توسعه بیمارستان شهدای یافت‌آباد
  9. ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  10. پیشگامی پلیس در بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانونمندی
  11. آغاز کنکور ۱۴۰۳ با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی»
  12. رونمایی از نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت»
  13. تردد بیش از ۱۹ میلیون خودرو در فروردین 1403
  14. برخوردهای سلیقه‌ای مسئولان در محیط دانشگاه، باعث ایجاد تنش خواهد شد.
  15. هر فدراسیون باید اساسنامه تخصصی خود را داشته باشد
  16. یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه
  17. ضربه کاری به ارتش اسرائیل و ترجمه عملی تهدیدات نصرالله
  18. تبدیل مجوز کاغذی به شناسه یکتا از ۴۲۷ هزار عبور کرد/ لرستان در صدر جدول تبدیل مجوزها
  19. دولت در احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد موفق عمل کرد
  20. دیدار کارگران با رهبر انقلاب
  21. شمسایی بهترین گزینه هدایت تیم ملی فوتسال است
  22. زارع‌پور: برای سومین بار درخواست کردیم گوگل‌پلی رفع فیلتر شود
  23. موریس موتا پائز سرمربی تیم ملی والیبال وارد ایران شد
  24. وسط این همه مشکلات هم می‌توانیم شاد باشیم
  25. دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان
  26. شهادت ۳۰ کودک بر اثر گرسنگی و آوارگی ۱۷ هزار کودک بدون والدین
  27. اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و اجتماعی با مشارکت کانون پرورش فکری البرز
  28. دوم اردیبهشت آغاز ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال در استان البرز
  29. تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است
  30. موسوی برای دومین بار از حضور در تیم ملی والیبال انصراف خواهد داد؟!
  31. برگزاری ششمین نمایشگاه ایران اکسپو 2024 در تهران
  32. مالیات بر ارزش افزوده دارو و شیر خشک، فقط یک درصد!
  33. «بی‌بی‌سی» اعتراف کرد: موفقیت حمله موشکی ایران به پایگاه هوایی رژیم صهیونیستی
  34. احداث ۱۲۲ هکتار گلخانه در البرز توسط بخش خصوصی
  35. تخریب 125 هکتار ساخت و ساز در اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  36. شهیدی که محل دفن او را امام خمینی (ره) تعیین کردند.
  37. آیا می دانید چه خدماتی به مادران در مراکز بهداشتی استان ارایه می شود؟
  38. اردیبهشت پر بارشی در راه است
  39. هرجایی زالودرمانی نکنید!
  40. بعد از عملیات وعده صادق، نتانیاهو حرفی برای گفتن ندارد