به گزارش دیوان نیوز؛ کارشناسان تغذیۀ «حستازگی» ، سیاستگذاران و متخصصان حوزۀ تغذیه با نگرانیِ عمیق به کاهش مهارتهای آشپزی مینگرند. این نگرانی از آنجا نشأت میگیرد که رابطهای مستقیم با افزایش بیماریهای غیرواگیر، مرتبط با رژیم غذایی وجود دارد.
مطالعات نویدبخش نشان دادهاند: پخت و پز خانگی و آمادهسازی غذا در خانه، احتمالاً کلید یک رژیم غذایی سالمتر و در نتیجه، طول عمر بیشتر است. (1 تا 3) در مقایسه با غذاهای آماده که سرشار از کالری، نمک و شکر هستند و بر سلامت ما تأثیر منفی میگذارند، غذاهای خانگی با استفاده از مواد اولیۀ تازه و روشهای پخت سالمتر، خطر بیماریهایی نظیر قلبی، دیابت، سرطان و فشار خون بالا را کاهش میدهند. علاوه بر این، با مصرف غذای خانگی، رعایت تعادل در مصرف درشتمغذیها و ریزمغذیها، توجه به حساسیتهای غذایی و مصرف حجم کمتر غذا، امکانپذیرتر میشود. (4)
یک مطالعه کوهورت در سال 2017، ارتباط مستقیم بین مصرف غذای خانگی و کاهش بیماریهای قلبیِ متابولیکی را آشکار کرد. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که خوردنِ غذاهای خانگی، به طور مکرر، با پیروی بیشتر از رژیمهای کنترل فشار و چربی خون و رژیمهای مدیترانهای، مصرف میوه و سبزیجاتِ بیشتر و سطوح بالاتر ویتامین ث همراه است.
افرادی که بیش از پنجبار در هفته غذاهای خانگی میخورند، به طور متوسط روزانه 62.3 گرم میوه و 97.8 گرم سبزیجاتِ بیشتری مصرف میکنند. همچنین، مصرف مکررِ غذاهای خانگی، با احتمال بیشتری از داشتن تناسب وزن و درصد طبیعیِ چربیِ بدن همراه بوده است. افرادی که بیش از پنجبار در هفته به این سبک غذا میخورند، احتمال اضافۀ وزن و درصد چربیِ اضافی بدنشان به ترتیب 28 و 24 درصد کاهش مییابد. (5)
در پایان، اشاره به این نکته ضروری است که وبسایت «حستازگی» مجموعهای وسیع از غذاهای خانگی را در اختیار دارد. این غذاها، نهتنها به سلامتی کمک میکنند، بلکه نقش مؤثری در شادابیِ زندگی ایفا میکنند. با تنوع غذایی خانگی فراوان، این وبسایت میتواند منبع ارزشمندی برای علاقهمندان به تناسب اندام باشد.
منبع: https://hesetazegi.com/">حس تازگی
منابع
1. Wolfson JA, Bleich SN. Is cooking at home associated with better diet quality or weight-loss intention? Public Health Nutr. 2015;18:1397–406
2. Larson N, Perry C, Story M, Neumark-Sztainer D. Food preparation by young adults is associated with better diet quality. J Am Diet Assoc. 2006;106:2001–7.
3. Smith K, McNaughton S, Gall S, Blizzard L, Dwyer T, Venn A. Involvement of young Australian adults in meal preparation: cross-sectional associations with sociodemographic factors and diet quality. J Am Diet Assoc. 2010;110:1363–7.
4. Fast Food vs Homemade Food. (2017, Mar 21). Retrieved from http://studymoose.com/fast-food-vs-homemade-food-essay
5. Mills, S., Brown, H., Wrieden, W. et al. Frequency of eating home cooked meals and potential benefits for diet and health: cross-sectional analysis of a population-based cohort study. Int J Behav Nutr Phys Act 14, 109 (2017). https://doi.org/10.1186/s12966-017-0567-y