43770 اقتصادی 1405/03/21 - 18:26

ریزش بیش از یک تریلیون دلاری در ۸ ماه؛ چه اتفاقی برای بیت‌کوین افتاد؟

بیت‌کوین از زمان رسیدن به رکورد قیمت ۱۲۶ هزار دلار در پاییز ۲۰۲۵، در بحبوحه موج فروش، به حدود ۶۰ هزار دلار سقوط کرد و در نتیجه، بیش از ۱.۲ تریلیون دلار از ارزش بازار این ارز دیجیتال طی مدت هشت ماه گذشته از دست رفت و تمام رشد حاصل شده پس از آغاز دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ از بین رفت.

 بیت‌کوین جمعه گذشته، به پایین‌ترین سطح قیمت خود از زمان قبل از پیروزی مجدد ترامپ در انتخابات آمریکا در سال ۲۰۲۴ رسید.

 

این یک تغییر آشکار از آغاز دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ است که انتظارات از یک دولت سازگارتر با ارزهای دیجیتال، به افزایش قیمت تا رکوردهای بالا کمک کرد. بیت‌کوین برای اولین بار یک ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به ۱۰۰ هزار دلار رسید.

 

اما از آن زمان احساسات تغییر کرده است. این ارز دیجیتال امسال تقریبا ۳۰ درصد کاهش یافته است و از زمان روی کار آمدن ترامپ بیش از ۶ درصد کاهش نشان می‌دهد. در همین حال، شاخص «اس اند پی ۵۰۰» بازار سهام آمریکا امسال تقریبا ۱۰ درصد و از زمان آغاز دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ ۳۰ درصد افزایش یافته است.

 

هشت ماه رکود از زمان آخرین رکورد بالای بیت‌کوین، برخی از سرمایه‌گذاران را به فروش دارایی‌های خود سوق داده است، در حالی که برخی دیگر در حال ارزیابی مجدد نقشی هستند که ارزهای دیجیتال می‌توانند در یک سبد سرمایه‌گذاری ایفا کنند. طبق داده‌های شرکت فارسید اینوسترز، صندوق قابل معامله در بورس (ETF) بیت‌کوین پرچمدار بلک‌راک، از ۱۵ مه تا سوم ژوئن، در هر جلسه معاملاتی شاهد خروج خالص روزانه بود.

 

بیت‌کوین در آغاز جنگ تحمیلی علیه ایران در اواخر فوریه، افزایش یافت و تحلیلگران را واداشت تا بررسی کنند که آیا جایگاهش را به عنوان نوعی طلای دیجیتال یا پوششی در برابر عدم قطعیت باز خواهد یافت یا خیر. اما این ارز دیجیتال از آن زمان، رشدهای به دست آمده را از دست داده است.

 

در همین حال، سهام آمریکا از رکود اولیه مربوط به جنگ بهبود یافت و به مجموعه‌ای از رکوردهای بالا رسید. قیمت طلای واقعی امسال ثابت است، اما از زمان روی کار آمدن ترامپ ۶۰ درصد افزایش یافته است.

 

مارک کوبان، کارآفرین و سرمایه‌گذار، در پادکست «فرانت آفیس اسپورتس» در ماه مه گفت: «فکر می‌کنم بیت‌کوین از مسیر خود منحرف شده است.» کوبان که گفت بیشتر دارایی‌هایش در حوزه ارز دیجیتال را فروخته است، افزود: «این آن پوشش ریسکی که انتظار داشتم نبود و این واقعا ناامیدکننده بود.»

 

چه چیزی عامل سقوط بیت‌کوین است؟

 

بیت‌کوین هنوز از زمان سقوط ناگهانی در ۱۰ اکتبر که میلیاردها دلار نقدینگی را به همراه داشت، جایگاه خود را بازیابی نکرده است. از زمان سقوط، بیت‌کوین بهبود نیافته است در حالی که دارایی‌های دیگر مانند سهام و طلا عملکرد بهتری داشته‌اند. از آن زمان ترکیبی از عوامل دیگر به فشار بر این ارز دیجیتال افزوده است.

 

صنعت گسترده‌تر ارزهای دیجیتال این رکود را احساس کرده است. سهام صرافی ارز دیجیتال کوین‌بیس، امسال حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.

 

تحلیلگران می‌گویند اشتیاق به هوش مصنوعی در هفته‌های اخیر افزایش یافته و تمرکز را از ارزهای دیجیتال دور کرده است. هیجان پیرامون عرضه اولیه سهام عظیم مانند اسپیس‌ایکس، شرکت موشک و ماهواره ایلان ماسک که یک کسب‌وکار هوش مصنوعی نیز دارد، ممکن است جایگزین هیاهوی پیرامون ارزهای دیجیتال شود.

 

جاناتان بیر، مدیرعامل شرکت فارسید اینوسترز گفت: «ممکن است پول‌های سوداگرانه زیادی در حال فروش بیت‌کوین و دنبال کردن هوش مصنوعی باشند.»



  1. سقوط قیمت طلا عمیق‌تر شد
  2. یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
  3. بازیافت مغروقه‌های خلیج‌فارس آغاز شد
  4. نقش خودروهای فرسوده در ناترازی بنزین؛ راه‌حلی وجود دارد؟
  5. تکلیف دستگاه‌ها برای افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر روشن شد
  6. طرح جدید بانک مرکزی برای دلارهای خانگی جذاب می‌شود؟
  7. موضع وزارت رفاه درباره تغییر در مشمولان کالابرگ/ منابع جدید به سمت دهک‌های پایین می‌رود
  8. خداحافظی درآمدهای ۳۰ میلیونی با یارانه؛ یارانه‌ای که دیگر کمک‌خرج نیست
  9. قلعه‌نویی: در جام جهانی جا برای اشتباه نیست/ می‌خواهیم کاری کنیم که ستاره‌های قبلی نکردند
  10. بازگشت رونالدینیو به فوتبال در ۴۶ سالگی!
  11. دوکو غایب بزرگ دیدار بلژیک مقابل ایران
  12. جاده خاكى خاطره ها و رفاقت ها
  13. اصفهان ، درجایگاه نخست
  14. سپاهان برای ستاره‌هایش استثنا قائل نمی‌شود/ ملی‌پوشان هم مشمول سیاست مالی جدید
  15. اعتراض رسمی به داوری کشتی آذرپیرا و حسن یزدانی
  16. ریزش طلا در بازار جهانی
  17. بازخوانی دیدگاه های اقتصادی و سیاسی شهید بهشتی
  18. عبور جریان انرژی از تنگه هرمز سرعت گرفت
  19. بیت‌کوین عقب‌نشینی کرد
  20. حبوبات محرم تامین است/ مطالبات ارزی همچنان بلاتکلیف
  21. کانال مالی جدید ایران و روسیه/ تجارت وارد مسیر تازه شد
  22. کارگران در انتظار بازنگری مزایا/کمیته مزد هرچه سریع‌تر هزینه سبد معیشت را به‌روز کند
  23. کارگران در انتظار بازنگری مزایا/کمیته مزد هرچه سریع‌تر هزینه سبد معیشت را به‌روز کند
  24. فرشاد مومنی: چرا منافقین بهشتی را ترور کردند؟ چون مساله حل کن سیستم بود
  25. وفورجوانان مستعد در والیبال استان اصفهان
  26. درسیزدهمین دوره مسابقات رنکینگ اسنوکر اصفهان چه گذشت
  27. کارمند بانک چطور در جام جهانی ملی‌پوش شد؟
  28. طارمی طبق انتظارات بازی نکرد/ در مرکز دفاع باصلابت نبودیم
  29. افزایش سقف کارت به کارت بانک ملی تا نیم میلیارد
  30. اصلاح قیمت محصولات ایران خودرو روی کدال/ قیمت ها کاهشی شد؟
  31. اصلاح قیمت محصولات ایران خودرو روی کدال/ قیمت ها کاهشی شد؟
  32. خروج سرمایه از صندوق‌های بیت‌کوین رکورد زد
  33. بازگشت طلای جهانی به مسیر صعود
  34. گازرسانی در ایران در ایستگاه پایانی
  35. تمرکز تهران و مسکو بر توسعه همکاری‌های بانکی و تسهیل مبادلات تجارت
  36. یک میلیون بلیت پرواز در ایام جنگ لغو شد/استرداد ۹۵ درصدی وجوه پروازهای کنسلی
  37. انتقاد مخابرات از روند دشوار دریافت مجوزهای حفاری در تهران
  38. جام جهانی فوتبال مصرف شبانه آب را افزایش داد
  39. قیمت واقعی مسکن در ترکیه کاهش یافت
  40. بازار خودرو در چرخه شوک‌های تکراری/ گرانی جدید چه پیامدی دارد؟