43835 سیاسی 1405/03/27 - 19:46

تصمیم جدید بانک مرکزی برای سودهای بانکی؛ نرخ‌ها بازبینی می‌شوند

بر اساس تصمیم جدید بانک مرکزی قرار است نرخ سودهای بانکی بازبینی شوند؛ البته بازبینی ساختار نرخ سود به معنای افزایش یکپارچه همه نرخ‌ها نیست بلکه قرار است نرخ‌ها متناسب با واقعیت‌های اقتصادی تنظیم شوند.

وحید ماجد - معاون بانک مرکزی - در حاشیه نشست خبری سی‌وسومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی در پاسخ به سوالی درباره سیاست نرخ سود و انتقادها نسبت به سرکوب نرخ‌ها، اظهار کرد: بانک مرکزی با رویکرد یک‌جانبه در تعیین نرخ‌ها موافق نیست و در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی همواره منافع و هزینه‌های هر سیاست به صورت همزمان مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

وی با بیان اینکه هر تصمیم اقتصادی دارای منافع و هزینه‌هایی است، گفت: سیاست‌گذار باید به گونه‌ای عمل کند که منافع ملی بر هزینه‌ها غلبه داشته باشد و در عین حال آثار منفی سیاست‌ها بر بخش‌های آسیب‌پذیر اقتصاد به حداقل برسد.

 

معاون سیاست‌گذاری پولی بانک مرکزی درباره افزایش نرخ سود نیز تصریح کرد: اینکه افزایش نرخ سود راه‌حل مشکلات اقتصادی باشد، خود یک تصمیم اقتصادی است که باید منافع و هزینه‌های آن به دقت سنجیده شود. از این رو بانک مرکزی نه به سرکوب نرخ سود اعتقاد دارد و نه با هرگونه تغییر در نرخ‌ها مخالفت می‌کند.

 

ماجد از آغاز بازبینی ساختار نرخ سود در اقتصاد خبر داد و گفت: اصلاح ساختار نرخ‌های سود در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است. این بازبینی شامل نرخ‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت، تامین مالی مستقیم و غیرمستقیم، بازار بین‌بانکی و سایر بخش‌های نظام تامین مالی خواهد بود.

 

وی افزود: هدف از این اصلاحات، حرکت به سمت نظامی است که نرخ‌ها متناسب با ریسک، نوع فعالیت اقتصادی و شرایط تامین مالی تعیین شوند و از اعمال نرخ‌های یکسان برای همه بخش‌ها پرهیز شود.

 

به گفته وی، برخی بخش‌های اقتصادی که دارای آثار مثبت بیرونی هستند نیازمند حمایت خواهند بود، اما این حمایت‌ها نباید به ایجاد رانت یا تبعیض منجر شود. همچنین در حوزه تامین مالی خرد خانوارها نیز باید از افزایش هزینه‌های تامین مالی جلوگیری شود.

 

معاون سیاست‌گذاری پولی بانک مرکزی تاکید کرد: بازبینی ساختار نرخ سود به معنای افزایش یکپارچه همه نرخ‌ها نیست و نباید از آن این برداشت شود که بانک مرکزی قصد افزایش عمومی نرخ سود را دارد. در عین حال این موضوع نیز به معنای مخالفت با اصلاح نرخ‌ها نیست و سیاست‌گذار پولی تلاش می‌کند نرخ‌ها را متناسب با واقعیت‌های اقتصادی تنظیم کند.

 

ماجد همچنین مدیریت انتظارات را از دیگر ابزارهای مهم سیاست پولی دانست و گفت: در کنار ابزارهای نرخ سود، هدایت و مدیریت انتظارات تورمی از طریق تعامل با افکار عمومی، سرمایه‌گذاران، بخش تولید و مصرف‌کنندگان نیز در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.



  1. سقوط قیمت طلا عمیق‌تر شد
  2. یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
  3. بازیافت مغروقه‌های خلیج‌فارس آغاز شد
  4. نقش خودروهای فرسوده در ناترازی بنزین؛ راه‌حلی وجود دارد؟
  5. تکلیف دستگاه‌ها برای افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر روشن شد
  6. طرح جدید بانک مرکزی برای دلارهای خانگی جذاب می‌شود؟
  7. موضع وزارت رفاه درباره تغییر در مشمولان کالابرگ/ منابع جدید به سمت دهک‌های پایین می‌رود
  8. خداحافظی درآمدهای ۳۰ میلیونی با یارانه؛ یارانه‌ای که دیگر کمک‌خرج نیست
  9. قلعه‌نویی: در جام جهانی جا برای اشتباه نیست/ می‌خواهیم کاری کنیم که ستاره‌های قبلی نکردند
  10. بازگشت رونالدینیو به فوتبال در ۴۶ سالگی!
  11. دوکو غایب بزرگ دیدار بلژیک مقابل ایران
  12. جاده خاكى خاطره ها و رفاقت ها
  13. اصفهان ، درجایگاه نخست
  14. سپاهان برای ستاره‌هایش استثنا قائل نمی‌شود/ ملی‌پوشان هم مشمول سیاست مالی جدید
  15. اعتراض رسمی به داوری کشتی آذرپیرا و حسن یزدانی
  16. ریزش طلا در بازار جهانی
  17. بازخوانی دیدگاه های اقتصادی و سیاسی شهید بهشتی
  18. عبور جریان انرژی از تنگه هرمز سرعت گرفت
  19. بیت‌کوین عقب‌نشینی کرد
  20. حبوبات محرم تامین است/ مطالبات ارزی همچنان بلاتکلیف
  21. کانال مالی جدید ایران و روسیه/ تجارت وارد مسیر تازه شد
  22. کارگران در انتظار بازنگری مزایا/کمیته مزد هرچه سریع‌تر هزینه سبد معیشت را به‌روز کند
  23. کارگران در انتظار بازنگری مزایا/کمیته مزد هرچه سریع‌تر هزینه سبد معیشت را به‌روز کند
  24. فرشاد مومنی: چرا منافقین بهشتی را ترور کردند؟ چون مساله حل کن سیستم بود
  25. وفورجوانان مستعد در والیبال استان اصفهان
  26. درسیزدهمین دوره مسابقات رنکینگ اسنوکر اصفهان چه گذشت
  27. کارمند بانک چطور در جام جهانی ملی‌پوش شد؟
  28. طارمی طبق انتظارات بازی نکرد/ در مرکز دفاع باصلابت نبودیم
  29. افزایش سقف کارت به کارت بانک ملی تا نیم میلیارد
  30. اصلاح قیمت محصولات ایران خودرو روی کدال/ قیمت ها کاهشی شد؟
  31. اصلاح قیمت محصولات ایران خودرو روی کدال/ قیمت ها کاهشی شد؟
  32. خروج سرمایه از صندوق‌های بیت‌کوین رکورد زد
  33. بازگشت طلای جهانی به مسیر صعود
  34. گازرسانی در ایران در ایستگاه پایانی
  35. تمرکز تهران و مسکو بر توسعه همکاری‌های بانکی و تسهیل مبادلات تجارت
  36. یک میلیون بلیت پرواز در ایام جنگ لغو شد/استرداد ۹۵ درصدی وجوه پروازهای کنسلی
  37. انتقاد مخابرات از روند دشوار دریافت مجوزهای حفاری در تهران
  38. جام جهانی فوتبال مصرف شبانه آب را افزایش داد
  39. قیمت واقعی مسکن در ترکیه کاهش یافت
  40. بازار خودرو در چرخه شوک‌های تکراری/ گرانی جدید چه پیامدی دارد؟