43837 اقتصادی 1405/03/27 - 20:54

کنترل رشد نقدینگی تا ۳۵ درصد/ نرخ ارز باید با متغیرهای بنیادین و واقعی اقتصاد سازگار باشد

معاون سیاست‌گذاری پولی بانک مرکزی از هدف‌گذاری بانک مرکزی برای کنترل رشد نقدینگی تا ۳۵ درصد خبر داد و گفت: نرخ ارز باید با متغیرهای بنیادین و واقعی اقتصاد سازگار باشد؛ نه اینکه به لنگر انتظارات تورمی تبدیل شود.

وحید ماجد امروز ( ۲۷ خرداد ۱۴۰۵) در نشست خبری سی‌وسومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی به اهداف بانک مرکزی در حوزه نقدینگی و تورم اشاره و اظهار کرد: برای رشد نقدینگی هدف‌گذاری انجام شده و بانک مرکزی در شرایط کنونی دستیابی به رشد حدود ۳۵ درصدی نقدینگی را دنبال می‌کند.

 

ماجد افزود: در کوتاه‌مدت مهم‌ترین هدف بانک مرکزی مهار شتاب تورم است و پس از آن می‌توان اهداف مشخص‌تری را برای کاهش نرخ تورم دنبال کرد.

 

وی با تاکید بر اینکه کنترل تورم صرفاً با ابزارهای پولی امکان‌پذیر نیست، اظهار کرد: بخشی از فرآیند مهار تورم نیازمند هماهنگی‌های گسترده در سطح اقتصاد و تغییر برخی رفتارها و رویه‌های شکل‌گرفته در فضای کسب‌وکار است.

 

نرخ ارز نباید به لنگر انتظارات تورمی تبدیل شود

 

معاون سیاست‌گذاری پولی بانک مرکزی در ادامه درباره خطوط قرمز سیاست ارزی گفت: رویکرد بانک مرکزی در دوره جدید سیاست‌گذاری، حذف فرصت‌های رانتی، هماهنگ‌سازی سیاست‌های ارزی، تجاری و صنعتی و جلوگیری از آسیب دیدن تولید و اشتغال در نتیجه سرکوب نرخ ارز است.

 

وی افزود: البته در اجرای این سیاست‌ها باید مراقبت شود که نرخ ارز به لنگر انتظارات تورمی تبدیل نشود. بررسی‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ ارز لزوماً عامل پیشرو در ایجاد تورم نیست و در بسیاری از موارد بیش از آنکه محرک تورم باشد، خود تحت تاثیر متغیرهای اقتصادی و سیاسی قرار دارد.

 

نرخ ارز باید با متغیرهای بنیادین و واقعی اقتصاد سازگار باشد

 

ماجد تاکید کرد: نرخ ارز در اقتصاد باید با متغیرهای بنیادین و واقعی اقتصاد سازگار باشد و سیاست‌گذاری ارزی نیز بر همین مبنا دنبال می‌شود.

 

ماجد در پاسخ به سوالی درباره تناقض میان رشد پایه پولی، تورم و حمایت از تولید اظهار کرد: افزایش پایه پولی در سال گذشته تحت تاثیر شرایط خاص اقتصادی و الزامات ناشی از جنگ و حمایت از بخش تولید رخ داد.

 

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور در سال گذشته گفت: پس از جنگ، مطالبات گسترده‌ای از سوی فعالان اقتصادی، رسانه‌ها و بخش تولید برای حمایت از بنگاه‌ها مطرح شد. تعویق مالیات‌ها، استمهال بدهی‌ها، تسهیل در بازپرداخت تسهیلات و اتخاذ برخی تصمیمات حمایتی برای کاهش فشار بر تولیدکنندگان از جمله اقداماتی بود که در آن مقطع انجام شد.

 

معاون سیاست‌گذاری پولی بانک مرکزی افزود: اجرای این سیاست‌ها به معنای کاهش بخشی از درآمدهای پیش‌بینی‌شده دولت بود و در نتیجه دولت ناچار شد در چارچوب‌های قانونی از ظرفیت‌های پیش‌بینی‌شده برای تامین منابع استفاده کند.



  1. سقوط قیمت طلا عمیق‌تر شد
  2. یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
  3. بازیافت مغروقه‌های خلیج‌فارس آغاز شد
  4. نقش خودروهای فرسوده در ناترازی بنزین؛ راه‌حلی وجود دارد؟
  5. تکلیف دستگاه‌ها برای افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر روشن شد
  6. طرح جدید بانک مرکزی برای دلارهای خانگی جذاب می‌شود؟
  7. موضع وزارت رفاه درباره تغییر در مشمولان کالابرگ/ منابع جدید به سمت دهک‌های پایین می‌رود
  8. خداحافظی درآمدهای ۳۰ میلیونی با یارانه؛ یارانه‌ای که دیگر کمک‌خرج نیست
  9. قلعه‌نویی: در جام جهانی جا برای اشتباه نیست/ می‌خواهیم کاری کنیم که ستاره‌های قبلی نکردند
  10. بازگشت رونالدینیو به فوتبال در ۴۶ سالگی!
  11. دوکو غایب بزرگ دیدار بلژیک مقابل ایران
  12. جاده خاكى خاطره ها و رفاقت ها
  13. اصفهان ، درجایگاه نخست
  14. سپاهان برای ستاره‌هایش استثنا قائل نمی‌شود/ ملی‌پوشان هم مشمول سیاست مالی جدید
  15. اعتراض رسمی به داوری کشتی آذرپیرا و حسن یزدانی
  16. ریزش طلا در بازار جهانی
  17. بازخوانی دیدگاه های اقتصادی و سیاسی شهید بهشتی
  18. عبور جریان انرژی از تنگه هرمز سرعت گرفت
  19. بیت‌کوین عقب‌نشینی کرد
  20. حبوبات محرم تامین است/ مطالبات ارزی همچنان بلاتکلیف
  21. کانال مالی جدید ایران و روسیه/ تجارت وارد مسیر تازه شد
  22. کارگران در انتظار بازنگری مزایا/کمیته مزد هرچه سریع‌تر هزینه سبد معیشت را به‌روز کند
  23. کارگران در انتظار بازنگری مزایا/کمیته مزد هرچه سریع‌تر هزینه سبد معیشت را به‌روز کند
  24. فرشاد مومنی: چرا منافقین بهشتی را ترور کردند؟ چون مساله حل کن سیستم بود
  25. وفورجوانان مستعد در والیبال استان اصفهان
  26. درسیزدهمین دوره مسابقات رنکینگ اسنوکر اصفهان چه گذشت
  27. کارمند بانک چطور در جام جهانی ملی‌پوش شد؟
  28. طارمی طبق انتظارات بازی نکرد/ در مرکز دفاع باصلابت نبودیم
  29. افزایش سقف کارت به کارت بانک ملی تا نیم میلیارد
  30. اصلاح قیمت محصولات ایران خودرو روی کدال/ قیمت ها کاهشی شد؟
  31. اصلاح قیمت محصولات ایران خودرو روی کدال/ قیمت ها کاهشی شد؟
  32. خروج سرمایه از صندوق‌های بیت‌کوین رکورد زد
  33. بازگشت طلای جهانی به مسیر صعود
  34. گازرسانی در ایران در ایستگاه پایانی
  35. تمرکز تهران و مسکو بر توسعه همکاری‌های بانکی و تسهیل مبادلات تجارت
  36. یک میلیون بلیت پرواز در ایام جنگ لغو شد/استرداد ۹۵ درصدی وجوه پروازهای کنسلی
  37. انتقاد مخابرات از روند دشوار دریافت مجوزهای حفاری در تهران
  38. جام جهانی فوتبال مصرف شبانه آب را افزایش داد
  39. قیمت واقعی مسکن در ترکیه کاهش یافت
  40. بازار خودرو در چرخه شوک‌های تکراری/ گرانی جدید چه پیامدی دارد؟